9 Eylül 2009 Çarşamba

Elma Parçacıkları (Apple crumble)




 Evde ne zaman fazladan elmam olsa yaptığım ikinci tarif budur.Yemesi çok zevkli kesinlikle tavsiye ederim.



4 elma
250 gr şeker
250 gr un
75 gr margarin
2 adet karanfil
Kabuk tarçın

Elmaların kabuklarını soyalım ve küpküp doğrayalım.Tencereye alıp şeker tarçın ve karanfilleri ekleyelim kısık ateşte kapağı kapalı yaklaşık yarım  saat kadar  pişirelim.Sonra tahta bir kaşıkla püre yapalıp soğumaya bırakalım.Un ve yağı elimizle kaynaştıralım.Elimizle un yapalım borcama yaydığımız elma pürelerinin üzerine bu karışımı ekleyelim.200 derecede önceden ısıttığımız fırına koyalım üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.Vanilya sos veya vanilyalı dondurma ile servis yapalım.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum blogcuyu hep mutlu eder. Beni mutlu ettiğiniz için şimdiden teşekkürler...