19 Ocak 2010 Salı

Kaşarlı Köfte ve Şehriye Pilavı




Eşim'e köfte, şehriye pilavı ve patates kızartması ver başka birşey istemez ondan dolayı köfte konusunda ihtisas yaptım. Uzun zamanlar ağzına layık bir köfte için çok uğraştım ama en sonunda istediği tadı bulduk. Bir gurme varsa özellikle köfte konusunda eşimi tek geçerim. Denemenizi tavsiye ederim.


250 gr kıyma
1 küçük soğan
2 dilim bayat ekmek
1 kaşık karabiber
2 kaşık kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
Çok az zeytinyağ
Kibrit kutusu büyüklüğünde kaşar peyniri

  Yapılışı;
   Kıyma, rendelenmiş soğan ve elimizle ufalanmış bayat ekmek, yağ ve baharatları ekliyoruz ve iyice yoğuruyoruz. Yoğurma işi ne kadar uzun olursa köfteleriniz o kadar güzel olacaktır. Son olarak rendelediğimiz kaşar peynirlerini ekleyip biraz yoğuruyorum.Ceviz kadar parçalar alıp elimize ve şekillendirelim ve tepsiye dizelim ve üzerlerine küçük tereya parçaları koyalım. Yıkadığımız biber ve domatesleri kenarlarına koyalım. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarana kadar pişiriyoruz.
 
   Şehriye Pilavı

   2 bardak arpa şehriye
   3 bardak su
   2 paket et bulyon
   1 kaşık tereyağ(tepeleme değil kaşık kadar)

   Erittiğimiz tereyağında şehriyeleri kavuruyoruz yarısı kahverengi olunca üzerine suyunu ekliyoruz ve bulyonları elimizle iyice ufalayıp ekliyoruz. Kısık ateşte pişiriyoruz.Biraz demlenince daha güzel oluyor.
Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum blogcuyu hep mutlu eder. Beni mutlu ettiğiniz için şimdiden teşekkürler...