Hayatın her tadı ayrıdır. Ve bu tatların bazılarını beraber paylaşmak istedim. Sizde isterseniz buyrun bloğuma...
12 Mart 2010 Cuma
Zeytinyağlı Yaprak Sarması
1 su bardağı pirinç
1/2 su bardağı zeytinyağ
2 iri soğan
2 kaşık dolmalık fıstık
2 kaşık nane
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı yeni bahar
6 küp şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı su
Asma yaprağı(haşlanmış)
Yapılışı;
Soğanları zeytinyağında iyide öldürelim. İçine fıstıları ve yıkanmış pirinçleri ekleyelim. Kavuralım. Pirinçlerin ortaları beyazlayınca nane ve diğer baharatları ekleyelim. Tuz ,şeker ve suyu ekleyip karıştıralım ve altını kapatalım. Asma yaprağı ile saralım. Bir çaybardağı da tencereye ekleyelim. Ve pişirelim.Mümkünse bir gün ağzı kapalı olarak bekletelim. Afiyet olsun...
bayılırım yaprak sarmasını hem zeyt,nyağlısına hemde etlisine.ellerine sğlık çok güzel sarmışsın,kalem gibi.
YanıtlaSilcanım ellerıne saglık nasılda severım:)harıka görunuyor sevgiler
YanıtlaSilCanim benim... Biraktigin yoruma cok tesekkür ediyorum... Ben de senin dolmalara bayildim... Ellerine saglik...Sevgilerimle, güzel bir hafta sonu diliyorum....
YanıtlaSilEllerine sağlık en sevdiğim lezzetler arasında lakin sabır ve emeke vermek istiyor..
YanıtlaSilAfiyetler olsun bereketi ile..
Sevgiler..
Umutlu hayat; canım bunlar çok kalın oldu yaprak iyi değildi taze yapraktan sarınca resmini çekeceğim asıl o zaman kalem gibi oluyor...:)
YanıtlaSilTülin ve Sevil ; saağolun bende çok severim...
YanıtlaSilMünster; Hep beklerim bloğuma gerçekten sizin tariflere bayılıyorum...
ellerinize sağlık.çok severim.sevgiler.
YanıtlaSiloff bir çatal alıp geleyim.sevgiler
YanıtlaSilKALEM kalem ne kadar guzel gorunuyor:)
YanıtlaSilGünaydın :)
YanıtlaSilKarides güveç ile ilgili sana cevap vereyim istedim. Hem de bu sayede bu güzelim dolmaları da tatmış oldum :) ellerine sağlık canım.
Karidesleri şeffaflardan direkt kavurarak yaptım, yani öncesinde haşlamaya gerek kalmıyor, hem biraz ocakta hem de fırında piştikleri için şeffaflığı tamamen gidiyor veya bembeyaz oluyor. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Sevgiler
ellerine emeğine sağlık canımm nefis görünüyor:))
YanıtlaSilOfff hiç dayanamam ben buna.:))
YanıtlaSilAnlaşıldığı üzere herkes Zeytinyağlı yaprak sarmasına bayılıyor iyi yapmışım herkese afiyet olsun...
YanıtlaSilharika, harika, harika! Ellerine sağlık, sofrana bereket:)
YanıtlaSil