22 Haziran 2010 Salı

Artık Susmamak Lazım

  Her gün şehit haberlerine alışmış bir milletin ses çıkartmayarak vah vah diyip iki gözyaşı döküp sonra yemeğine devam etmesi ne kadar acıdır. Yolda bir kedi ya da köpek öldüğünde bunu gördüğümüz de 2 gün kendimize gelemiyoruz da gencecik  fidanlar ölürken bu  olayların devam etmesine alışmak nasıl bir rehavettir.

  Kaç gündür geziniyorum blogları kaç kişi yazmış Şehit haberlerini diye bir elin parmaklarını geçmez. Ama filistin için sayfa sayfa hareketler düzenleyen bloglar geliyor gözümün önüne..Ancak Filistinle "din kardeşliği" için İsrail'e posta koyan millet, devlet neden Azerbaycan Türkleri için Ermenistan'a, Irak Türkmenleri için ABD'ye, Azerbaycan Türkleri için İran'a, Kırım Tatarları için Rusya'ya,Uygur Türkleri içn Çin'e posta koymaz  bu da ayrı bir mesele... Ölenlerde müslüman hatta bizim canlarımız. Filistin için yürüyen milyonlar sokağa parmak ucunu uzatmadı Şehitler  için. Bizi savunurken ya da bizim için askerdeyken öldüler. Artık biraz sarsılıp kendimize gelme zamanıdır. İç savaş budur. Sadece askerler değil otobüse binen, yolda yürüyen herkesin hayatı tehlikededir.

Çok rahat bu 39. kürt isyanıdır diyorlar.''Bütün kürtleri üstünüze salarız bizim kaybedecek birşeyimiz yok biz boş küpü dolu küpe çarparız'' diyenlere. Bizim nasıl Türk evlatları olduğumuzu göstermemiz lazım. Türkiye de yaşayan her ferdin evine korkmadan Türk bayrağı bile asamadığı günlerde korkmadan yılmadan harekete geçme zamanıdır. Biz Metehanın, Attillanın,  Atatürk'ün torunlarıyız. Ölü toprağını üzerimizden atma zamanıdır.

Özellikle biz kadınların başlatacağı hareket en önemlisidir. Yarın okula giden çocuğumuzun bunların monotof kokteyli ile yanıp ölmeyeceği garantisi yokken sessiz kalıyor harekete geçmiyor sadece izliyorsak. Başımıza gelince ahlayıp vahlamalar vicdan azabına döndükçe ipi boynumuza biz taktık diye düşüneceğimizi bilmeliyiz. Oğlumuzu askere gönderince her gün ölüm haberini alabileceğimizi bilmek acısı ile mahvolurken yine bizim seçimlerimizin bizi bu hallere getirdiğini bilmemiz gereklidir.

Bize bunu yapan içimizde dir. dtp pkkdır ve pkk nın aldığı oylar ortada dır. Lütfen ülkenize sahip çıkın. Lütfen evlatlarınıza sahip çıkın.

6 yorum:

  1. Canım,
    sözlerinin altına imzamı atarım. Tüm ezilenlerin elbette yanında olmalıyız. Ama ülkem kan ağlıyorken neden hiç ses çıkmaz bunu anlamam.
    Artık ülkemin hiç bir yeri güvende değil. Bu güzel ülke bunu hiç hak etmiyor.Artık el birliğiyle buna bir çözüm üretmeliyiz.
    Şehitlerimize karşı sorumluluklarımız var. Onlara ne cevap vereceğiz. Ailelerini söylemiyorum bile.
    Allah sabır versin.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  2. ne kadar üzgünüm bilemezsiniz.gittikçe terör saldırıları çoğalıyor.şehitlerimiz gencecik fidanlarımız göçüp gidiyor.artık buna bir dur demek vakti geldide geçti bile:((

    YanıtlaSil
  3. her satırı ıle cok haklı bı yazı...

    YanıtlaSil
  4. Yapabileceğimiz en yakın şey sandık başına gittiğimizde yapacağımızdır...
    Genel olarak yapacağımız dilimizden geldiğince gerçekleri anlatmak, çocuklara Cumhuriyeti, Cumhuriyetin nasıl kurulduğunu, Kurtuluş savaşı gerçeklerini, ve bugün yaşananların gerçek sebeplerini anlatmak...
    Hergün kalleşçe saldırıları ve bunların karşısında söylenen saçmalıkları ve o saçmlalıkların altındaki döneklikleri, haksızlığı, adaletsizliği duymaktan usandım...

    YanıtlaSil
  5. Evet sorumluluğumuz var.Ben bayrağımı astım.Ve söz verdim kendime "Dağdaki en son domuz imha edilene kadar" da indirmeyeceğim.Korkmuyorum korkmayacağım.İki evladımı da aynı anda yolladım askere.
    Biri bitirdi geldi diğeri hala asker.Ama şehitler ölmez vatan bölünmez diye diye her gün şehit verdik.Maalesef şehitler ölüyor.Kaçımız hatırlıyor iki gün evvel katledilen şehitlerimizin adını.Sadece mehmetçik olarak kazınıyor yüreğimize ve belleğimize.Açılım falan yok olmamalı.Adam resmen özerk bölge istiyorken ne açılımı.Hataydı.Çok büyük hataydı.
    Hala da aynı hata devam ediyor.
    Hangi hakkı elinden alınmıştı ki demokratik açılım dediniz.Bunu dediğiniz anda zaten demokrasi yok ülkemde demiş oldunuz.Türkiyeyi küçük düşürdünüz.Tarih ve ben sizi asla affetmeyeceğiz.Asla desteklemiyorum.Bir damlacık çocuktan ne istediniz.Kalleşler!....

    YanıtlaSil
  6. merhabalar,
    yazınızı kalpten kutluyorum gerçekten çok güzel değinmişsiniz. Filistini desteklemekte güzel birşey ama dediğiniz gibi iş sadece filistin değil dünyanın belli bölgelerinde ezilen türkler ve mehmedciklerimiz.... Bu konuda ne düşündüğümü zaten biliyorsunuz mehmedciklerim için yazdığım yazımda yorumunuzdan biliyorum çook üzülüyorum çok neden hala uyanış yok biz sırtlarında mermi taşımış kadınların torunlarıyız. dün çanakkale şehitliğindeydim karış karış gezdim yarım adayı duygulanmamak mümkünmü öğünlerini kuru ekmek parçasıyla geçirmiş şahadet getirmek için saldırmış mehmedciklerin başındaydım böyle vatanını savunmuş insanların torunlarıyız biz.... ama şimdi ne oldu bize neden böyle derin bir ukudayız ne oldu ogünden bugüne uyuyoruz.....
    sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum blogcuyu hep mutlu eder. Beni mutlu ettiğiniz için şimdiden teşekkürler...