21 Eylül 2012 Cuma

Islak Hamburger


Yıllardır eşimin anlata anlata bitiremediği Kristalin ıslak hamburgerini deneme yanılma yöntemi ile neredeyse  yakalamış bulunuyorum. Nasıl olur nasıl olur derken müthiş bir tarif buldum. Islak hamburger sevenler ve bizim gibi İstanbul'dan çoook uzaklarda olanlar için evde yapılacak müthiş bir tarif.

Fotoğraf konusunda bu sene eğitim alacağım. Kendimi bu konuda çok eksik buluyorum. Şimdiden kusura bakmayın diyorum. Tadı fotoğrafta durduğundan çok daha güzel emin olabilirsiniz.



Tarife gelince...

Köfte:
500 gr kıyma( kuzu dana karışık kullandım ben ama siz nasıl seviyorsanız)
1 soğan (rendelenmiş)
1 dilim ekmek
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
1,5 tatlı kaşığı tuz

Harcı
3 büyük domates
6-7 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası
1/2 bardak su
Tuz

İsteğe bağlı olarak kornişon turşu.

Köfte için gerekli olan bütün malzemeleri bir kaba alıp merhem gibi olana dek yoğurun. Ben genelde köfteleri küçük küçük 4 er adet yaparım ama siz eğer tek bir köfte yapayım derseniz daha büyük yapabilirsiniz pişirirken ince kalmasına gerek yok ıslak hamburgerin köftesi biraz tombul olabilir :) Köfteleri ben fırınlıyorum. İsterseniz kızartabilirsiniz.

Sos için domates rendelenir. Sarımsaklar 8- 9 parçaya bölünüp içine eklenir salça su ve tuzu ekleyip bir güzel karıştırılır kıvamı alması için kısık ateşte arada bir karıştırılarak pişirilir.

Hamburber ekmeklerini pişmiş olan sosa batırıp çıkardıktan sonra içine köfteleri koyup birleştirin. Ve aşağıda anlattığım şekilde hazırlanan kevgire konulur. 


Bir tencereye 2 parmak su doldurulur. Üzerine suya değmeyecek şekilde metal kevgir ve süzgeç konur. İçine yağlı kağıt serilir. Tencere ateşe konur ve su kaynamaya bırakılır. İçerisine hamburgerleri koyduktan sonra kapakla nemi içeride tutmanız gerekiyor. En altta kalan en yumuşağı olacağı için arada alt üst edin aman dikkat edin elleriniz yanmasın. Üzerine sostan biraz sürüp çok yumuşayan hamburgerleri tost makinasında ısıtabilirsiniz. O zaman tam kristal hamburgeri oluyor.Bu hamburgerleri önceden hazırlayıp sonra benmari usulü ısıtabilirsiniz.

Afiyet olsun...









Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 yorum:

  1. ımm ımmmm sabah sabah çok kötü oldu bu lezzettin aklıma düşmesi..ellerine sağlık..sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Bu tarifi deneyecegim,elinize saglik

    YanıtlaSil
  3. merhabalar, demirdöküm tencere ödüllü yemek yarışması başladı katılımınızı desteklerinizi bekliyoruz. www.yemekgurmesi.com/demir-dokum-tencere-odullu-yemek-tarifleri-yarismasi.html

    YanıtlaSil
  4. Pretty great post. I simply stumbled upon your weblog and wished to say
    that I've really enjoyed surfing around your weblog posts. In any case I'll be subscribing on your rss feed and I'm hoping you write again very soon!
    Visit my web page ... Oyunu

    YanıtlaSil
  5. Merak ettiğim birşeydir aslında ıslak hamburger, ama o büfelerdeki görüntüsü sebebiyle pek yanaşmamıştım :)) Tarifini bulmak çok güzel. Ellerinize sağlık.
    Fotoğraf konusunda da naçizane fikrim kursa gitmenize hiç gerek yok. Diğer yemek bloglarında, ya da fotoğraf bloglarından öğrenebilirsiniz. Güzel fotoğraflar için yapılması gerekenler hakkında bilgi veriyor çoğu. Ben de sıfırdım bu işe başladığımda ama diğer bloglardan gördüklerimi uygulayarak epey geliştirdim. Mutlu pazarlar. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Elinize sağlık çok güzel görünüyor. Bende sizi bloğuma beklerim.
    http://jakopapaganbakimi.blogspot.com


    YanıtlaSil
  7. Akşam yemeği yedim. Ona rağmen canım çekti, çekilmeyecek birşeyde değil zaten :)

    YanıtlaSil
  8. I'll right away grasp your rss as I can not in finding your e-mail subscription hyperlink or newsletter service. Do you have any? Please let me recognize so that I may subscribe. Thanks.

    Also visit my web site voyance center ()

    YanıtlaSil

Yorum blogcuyu hep mutlu eder. Beni mutlu ettiğiniz için şimdiden teşekkürler...