Gelelim tarife;
Yarım kilo Kuzu kıyma ( ben kıymayı bıçakla bir güzel doğruyorum)
2 parmak kuyruk yağı( küçük küçük doğranmış )
1 yemek kaşığı Pul biber( Üstüne çıkacak kadar suda yaklaşık 1 saat bekletilmiş)
Tuz( 1 tatlı kaşığından biraz az)
Yapılışı;
Kıyma, kuyruk yağı bir güzel bıçakla doğranır. Bu işlem için genişçe bir ekmek tahtasının üstüne koyacağınız kıymayı büyük bir bıçakla doğrayıp sonra yine bıçakla toparlayıp sonra tekrar doğruyorsunuz baya bir merhem kıvamına geliyor kıyma. Sonra Pul biberin suyunu süzgeçte süzüp elinizle bastırarak suyundan arındırın ve kıyma karışımına ekleyin. Tuzu da ekleyip bir güzel yoğurun.
Sonra bir soğan büyüklüğünde alıp şişe geçirin elinizi ıslatırsanız daha rahat yaparsınız. Eğer fırında yapacaksanız çok pişmemesine gayret edin ki kurumasın. Pişirirken sürekli çevirerek yapmaya gayret edin. Bir tarafı pişer diğer tarafı çiğ kalırsa kopmalar yaşarsınız.
Afiyet ve Sağlıcakla Kalın...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilharika gorunuyor, elleriniz dert gormesin!
YanıtlaSilOoof bu nasıl bir lezzet ellerinize sağlık.Bir Adanalı gelini olarak çok severim.Sevgiler:))
YanıtlaSilTeşekkür ederim.
YanıtlaSilçok lezzetlı gorunuyor =)
YanıtlaSilkahve tarıflerını de beklıyorum =)