31 Ağustos 2013 Cumartesi

Evde Kalamar Tava

Bir dönemdir balık balık diye geziniyordum eşimde ailemizle beraber bir balık ziyafeti organize etmiş. Balıkla ilgili yok yoktu diyebilirim. Tabii ben patlamak üzere eve döndüm. 

Kalamarı evde hep yaparım ama ilk defa hiç ayıklanmamış bir kalamarı aldım. Çok enteresan bir yaratık. Özgür şefin videosunu uzman tv de izleyebilir ve ayıklanmasını görebilirsiniz. Video ile anlatmış sadece kalamarın en güzel yerini çöpe atmış inanamadım. Kolları asla atılmaz ve en güzel yeridir. Neyse tarife geçelim.


Kalamarı ayıklıyoruz. ( İlk olarak kollarını tutup aşağı doğru çekiyoruz, daka sonra üstte bulunan iki yanağı tutup aşağı doğru çekip üzerindeki deriyi soyuyoruz. Sonr elimizde kalan kızmın başından ve sonundan çok az kesiyoruz. Serçe parmağınız kadar kalınlıkta yuvarlak halkalar kesiyoruz. Daha önce çektiğimiz kolların tam ortasında sert bir bölge var onu atacaksınız.)

Malzemeler
3 adet kalamar
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker 
1 çay kaşığı karbonat

Soda yada süt yada bira...

Yapılışı

Kalamarları tuz şeker ve karbonat ile bir güzel ovalım. Soda, süt yada bira sizin zevkinize kalmış ama ben soda kullandım. 8 saat bekletiyoruz.

Daha sonra iyice ısınmış yağda una bulayıp kızartıyoruz. Sabırsız davranmayın altın rengi alana kadar çevirerek kızartın.

Afiyet olsun...







4 yorum:

  1. Sanırım temizleyemem ama gayet güzel yerim temizlenmiş ve pişirilmişini.. Bayılırım deniz ürünlerine.. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Hayatta alıp başarıpta temizleyip yapabileceğimi sanmıyorum.Ne güzel anlatmışsın ellerine sağlık canımm .Çok severim kalamarı,afiyetle..

    YanıtlaSil
  3. bu aralar kalamar midye dolma havamdayım. canım fena çekti vallahi. ellerine sağlık canım benim.

    YanıtlaSil
  4. Merhaba , Bodrumda yaşayan bloggerlar ile iletişime gecmek istiyorum , tanıdığın başka bodrumlu blogger var ise benimle paylaşırmısın önümüzdeki haftalarda Eylül bitmeden çok tanınmış blogcularla bağlantılı iş yapan bir firmanın etkinliği olacak bodrumda benimle iletişime geçtiler bodrumdaki bloggerları arıyorum ama pek bulamadım :) bu mesajı aldığında benimle iletişime gecersen çok mutlu olurum buradan ulaşabilirsin https://www.facebook.com/pages/Sevimin-A%C5%9FkAnas%C4%B1/275221382535138 sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum blogcuyu hep mutlu eder. Beni mutlu ettiğiniz için şimdiden teşekkürler...