7 Şubat 2014 Cuma

Evde Pide Yapımı


Evde pide yapmak çok zevkli aslında ve gerçekten çok güzel oluyor hemde sıcacık tüketebiliyorsunuz yağına güveniyorsunuz. Bu tarif uzun zamandır yayınlanmak üzere bekliyor aşamalı fotolarını çekmiştim ama bulamadım bir türlü bende bu şekilde yayınlayayım dedim bulur bulmaz ekleyeceğim.

Malzemelere;

Hamuru için;

3 bardak un
1 bardak su( bardak ölçünüze göre değişiklik gösterebilir)
1 çay kaşığı toz maya
1 tatlı kaşığı tuz(silme)

Üzeri için;

İstediğiniz malzemeleri koyabilirsiniz. Kaşar en çok yakışan bence... Kıymalı yapacaksanız soğan kıymayı kavurup karabiber ekleyin. İçine biber ve kür domateste koyabilirsiniz.

Yapılışı;

Hamur yoğurulur ve yarım saat dinlendirilir sonra bir yumruk büyüklüğünde parça kopartılır ve uzunlamasına açılır. Tepsiye yağlı kağıt serilir. Açtığınız hamur tepsiye koyulur. Önceden koyarsanız tepsiye alırken zorlanacaksınız bu sebeple tepsiye alın. Fırının alt ısınma modunda çalıştırın. 220 derece olacak. Daha sonra tepsiye aldığınız hamurun üstüne iç malzemeyi yayın. kenarlarını katlayın. ve uçlarda birbirine yapıştırın. Bu şekilde dört adet pideniz olacak bir tepsiye üç adet sığıyor. Fırına koyun 10 dk sonra alt üst ısıtmayı açın. Ve pidelerin kenarlarına ayran sürün. böylecede bir 15 dk pişsin. Çıkartınca kenarlarına tereyağ sürün. Afiyet olsun.


4 yorum:

  1. bu pideler nefis gözüküyor kaldımı bize biraz eline sağlık canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Bu arada bodruma gelirseniz beklerim size daha güzellerini yaparım hem. Sevgiler...

      Sil
  2. süper görünüyor :) eline sağlık

    YanıtlaSil
  3. Tarifleriniz ile ilgili sizinle görüşmek istiyorum. Lütfen iletişime geçer misiniz?


    İletişim mail : afiyetleeditor@gmail.com

    YanıtlaSil

Yorum blogcuyu hep mutlu eder. Beni mutlu ettiğiniz için şimdiden teşekkürler...