8 Nisan 2014 Salı

Türk Yoğurtlu Sufle (sadece 80 kalori)





Türk yoğurtlu diye bastırma nedenim yurt dışında greek yoğurt satılıyor olması ve öz be öz Türk yoğurdunun greek olarak tanınmış olmasının verdiği sinir bozukluğu ile yaptığım bir serzeniş. Hiç bir değerimize sahip çıkmamamız ve bizim değerlerimizin kıymetini bilmeyen üreticiler, yöneticiler vs vs vs...  ( Bu arada yoğurt dosyası açacağım ve geçmişte insanımız nelerle yoğurt mayası yapmış şaşkınlığıma sizi de ortak edeceğim.)

Evde bolca beyaz çikolata vardı bende başladım araştırmaya nasıl olur nasıl olur diye ama bu harika tarifi bulunca çikolatalı başka bahara kaldı. Bu tarif yabancı bir blog olan jules food'dan. Çok basit ve ertesi gün çok hafif bir cheesecake yemiş oluyorsunuz. Köpük köpük ve garantili, suflem kabarmadı vs gibi bir dert yok. Hemen de sönmüyor koşturmadan yemek bitmeye yakın atıp piştikten sonra  ikişer ikişer servis edebileceğiniz bir sufle.

4 adet sufle için;

3 yumurta
3 kaşık un
200 gr yoğurt( suyu alınmıs)
bir çimdik tuz
varsa bir çimdik krem tartar
4/1bardak şeker

tereyağ ve şeker

Bu en altta ki tereyağ eritilecek. Sufle kaplarına erimiş tereyağ sürülür ve bir kaşık şekeri kaba döküp çevire çevire tereyağ  üzeri kaplanır. Kalan şeker diğer kaba aktarılır böyle böyle tüm kaplar eşitlenir. Jules 6 adet sufle yapmış ama benim kaplarla 4 adet tam oldu. Bu kapları dolaba koyun ve sufleleri yapana kadar bırakın orada kalsınlar.

3 yumurtanın sarılarını ve aklarını ayırın. Sarıların içine un, şeker ve ev yoğurdu ise temiz bir tülbente dökülüp süzülmüş, marketten alınan yoğurt ise katı kısımlarından 200gr alıp karışıma ekliyoruz. Elde kullandığınız bir çırpıcı ile karışımı birbirine yediriyor şekerin erimesini sağlıyoruz. Akları bir mikser ile içine bir çimdik kremtartar (varsa) bir çimdik tuz ekleyip çırpın. Mikseri ters tuttuğunuzda hafif kıvrılan bir köpük olması yeterli. Daha önce yaptığınız yoğurtlu karışıma bu karışımı yavaş yavaş yediriyoruz. Biraz alıp dıştan içe aynı hareketle yedirmeliyiz ki yumurta sönmesin. yumurta akını üç seferde ekledim ben. Daha sonra önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında üstü hafif kızarana kadar pişiriyoruz. Hafif olması için taze meyve sosu ile servis edebilirseniz nasılsa çok az kalori biraz kendimi şımartabilirim derseniz ben limon reçeli ile servis ettim harika oldu.

Afiyet ve sağlıcakla kalın...







3 yorum:

  1. Elinize sağlık, çok sevimli görünüyorlar, lezzetinin de güzel olduğundan şüphem yok. Türk yoğurt doğru bir tabir! Ama onlar bilerek yapıyorlar bunu. Neyin ne olduğunu değilse onlar da çok iyi biliyorlar. Ama bizler Türkiye olarak onlara hep sorunlu ve problemli ülke olarak görüldük, müslüman olmamız da canlarını sıksa da, bu günler ülkemin durumunu görünce haksızlar mı diyorum. Bu yoğurda Greek demelerini gerektirmez ama. Maşallah bizler Atatürk'ün yolunu şaştığımızdan beri onlar da bizi modern görmekten vazgeçtiler. Bir ülke ancak güçlü görüldüğü kadar, kendisini saydırır. Şu an için ise ülkemizdeki ölümlerler, gazetecileri bile hapiste, kendi askerini bile içeri tıkan bir ülkeye saygı duyulması beklenemez. Hoş onlar ne yapsak bizde hata aramaya zaten devam edecekler, bizim yaptıklarımız onlarca biz yaptık denecek vs.. vs.. Ama çok yanlış yapılıyor, şu günlerde bile Atamızın izinden ayrılanlar sayesinde, çok yanlış izlenimler veriyoruz, kendi değerlerine sahip çıkamayan, bunu istemeyen, hatta T. C. kavramını bile benimsemeyen bir millet olursak; bundan böyle döner ve şiş kebap da başkalarınca anılırsa şaşırmayacağım. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum demekten başka ne diyebilirim ki daha doğrusu demeye bir başlarsam sayfalar almaz ama dilimizde tüy bitti de bu millet nato kafa nato mermer... Sevgiler :)))

      Sil
  2. GREAT JOB...turned out lovely!

    YanıtlaSil

Yorum blogcuyu hep mutlu eder. Beni mutlu ettiğiniz için şimdiden teşekkürler...