30 Mart 2013 Cumartesi

Hindistan Cevizli Şipşak Pasta


Buraya ilk taşındığımda komşum da yediğim ve bayılıp bir ara sürekli yaptığım bir tarif yayınlıyorum. Sizlerle paylaşmayı çok istiyordum. Adına içindeki hindistan cevizinden esinlenerek koko diyeceklermiş ama dilleri sürçmüş kuki demişler gibi geldi bana ondan ben  şipşak pasta demeye karar verdim. Hani böyle biri aramıştır ve sana geliyorum demiştir. Seninde bir şey yapacak ne halin nede zamanın vardır. İşte tam bu zamanlar için ideal bir tarif. Hemde yapıldığı zamana bakılmadan bir övgüler alıyor ki cabası.

Ayrıca bu tarifi 79. Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğine ev sahipliği yapan Gelibolu17 'ye gönderiyorum. Kolay gelsin arkadaşım...


Malzemeler;
Hazır pasta tabanı( Tek kat kullanacağız diğerini isterseniz buzdolabına kaldırabilirsiniz.Veya malzemeleri ikiye katlayıp orta ve üste sürerek pasta formu verebilirsiniz.)
3 kaşık şeker( orjinal tarifte 1 bardak ama bana çok geldi)
1,5 bardak hindistan cevizi
2 yumurta akı
2 kaşık sıvı yağ

Bütün malzemeleri karıştırıyoruz biraz çırparak şekeri hafif eritiyoruz ve  pasta tabanının üzerine sürüyoruz. Fırında 180 derecede üzeri hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz. 10 dk en fazla.

Afiyet ve Sağlıcakla Kalınız...

8 yorum:

  1. hımmm koko star gibi olmuş sizinki bu tarife benzer bende de varr ama görüntü bizde böyle olmuyo yalancı acıbadem hatta benim tarifin adı...ama bu tarifi deneyeceğim sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor sevgiler:)

    YanıtlaSil
  3. tatlı canavarı benim için ne hoş bir tarif deneyeceğim kesin ben bunu ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. Gercekten cok pratik, dar zamanda kurtarici bir tarif. Çok güzel bir bloğunuz var,
    Beni ziyaretiniz icin tesekkur ederim, bende sizin blogunuzdan haberdar oldum.

    YanıtlaSil
  5. Gercekten cok pratik, dar zamanda kurtarici bir tarif. Çok güzel bir bloğunuz var,
    Beni ziyaretiniz icin tesekkur ederim, bende sizin blogunuzdan haberdar oldum.

    YanıtlaSil
  6. Merhaba canımm çok güzel görünüyor pastan ellerine sağlık :) şimdi yayında http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2013/04/hindistan-cevizli-sipsak-pasta.html teşekkürler gene beklerim :)

    YanıtlaSil

Yorum blogcuyu hep mutlu eder. Beni mutlu ettiğiniz için şimdiden teşekkürler...