11 Mart 2013 Pazartesi

Köşe Koltuk Giydirme Kılıf Diktim




Dikiş makinemi aldığımdan beri ufak tefek şeyler dışından birşey dikmedim. Annem koltuklarına kılıf dikmemi rica ettiğinde biraz korkmadım desem yeridir. Ama yaparım dedim bir cesaret. Ben yaparım dediysem o işin altından kalkana kadar kafa patlatır ama eninde sonunda yaparım. 
Şunu itiraf etmem lazım ki çok zormuş. Birde koltuğun yanında değilseniz sadece ölçü aldıysanız ve aslında ölçü nasıl alınır bilmeden heryere sayılar yazdıysanız sırf hesap kitapla geçti günlerim desem yeridir. 50 cm'lik cetveli nasılda dostu olurmuş insanın gözünün önünden ayrıldığı an paniğe düşermiş.  Birde şu yeni çıkan yıkandığında çıkan kalem ba-yıl-dım.

İhtiyacınız olan şeyler kumaş ki bu konuda da öyle döşemecilerin 30 metre vs gibi rakkamlarının nasılda abartı olduğunu anlamış bulunuyorum. Ben 10 metre kumaştan bir köşe bir runner 5(60*60) yastık çıkarttım. Koltuğun arkasının altına etek yapılmadı ve pufun duvar kenarına o kadar onlar içinde gitse gitse yarım metre kumaş giderdi. 

10 metre eni 1,80 kumaş
1 dikiş makinesi, 
1 kuka iplik (paf süper)
toplu iğne
cetvel
mezura
yıkandığında çıkan kalem. 

Yaparken resimlemedim çünkü anlaşılmaz gibi geldi bana öyle, daha doğrusu içinden çıkamam korkusu ile unutmuşum. :)))
  
Ama sormak istediğiniz her soruyu cevaplayabilirim. Ölçüyü doğru alırsanız ve biraz cesaretiniz varsa çok rahat yaparsınız. Makinenizi bir seviyorsunuz bitince. Birde büyük bir deneyim oluyor size. Bu maceraya atılın derim. 


6 yorum:

  1. atılacağım yaaa atılacağım işte dikeceğim inşallah bana da beklerim pekte güzel olmuş haa örtüler :)

    YanıtlaSil

  2. BEN DE ŞU AN KIZIM İÇİN KÖŞE KOLTUK KILIFI DİKMEYE ÇALIŞIYORUM, ANCAK FERMUARLARI NERELERE KOYMAM GEREKTİĞİNE BİR TÜRLÜ KARAR VEREMEDİM. SİZİN ÇALIŞMANIZIN MÜKEMMELLİĞİNİ GÖRÜNCE HEM TEBRİK EDEYİM, HEM DE YARDIM İSTEYEYİM DEDİM.

    CEVABINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.

    SEVGİLER / NEZAHAT

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Koltuk minderlerine koyacaksınız sanıyorum bu yaptığım kılıf mindersiz ama minder için tek uzun bir parça kesip yanlara ince uzun keseceksiniz ben size ayrıca çizerim şablonunu buraya eklerim. Sevgiler...

      Sil

  3. BEN DE ŞU AN KIZIM İÇİN KÖŞE KOLTUK KILIFI DİKMEYE ÇALIŞIYORUM, ANCAK FERMUARLARI NERELERE KOYMAM GEREKTİĞİNE BİR TÜRLÜ KARAR VEREMEDİM. SİZİN ÇALIŞMANIZIN MÜKEMMELLİĞİNİ GÖRÜNCE HEM TEBRİK EDEYİM, HEM DE YARDIM İSTEYEYİM DEDİM.

    CEVABINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.

    SEVGİLER / NEZAHAT

    YanıtlaSil
  4. merhaba ellerinize sağlık çok muntazam görünüyor.
    bende çıkarıp yıkayabileceğim bir koltuk örtüsü dikmek istiyorum.koltuğumun kolları yok sedir gibi. bir L kısmı var köşe koltuk takımı.
    sırt kısmı ile oturma kısmının birleşimini nasıl yaptınız. oturma kısmına gelen kılıf oturup kalktıkça kaymamasını nasıl sağlarım.sırt kısmının arkası nasıl olacak. aslında genel olarak nasıl diktiniz biraz tarif ederseniz çok sevinirim. minik bir kızım var ve oturma odası koltuklarımızın üstünü leke içinde bırakıyor. dikebilirsem hem ekonomik olacak inş. hemde miniğimide benide çok rahatlatacak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar
      Minderi kendinden olan kiliflardan mi sizin koltugunuz ilk olarak kalip cikartin ve minderle sirt kismini beraber yapabilirsiniz isterseniz ama ben ayri ayri yapmistim. Kalip cikattmak icin metre ile iyice olcuyu alip bir deftere cizin ve her kismin olcusunu belirtin. Ona gore kumasi kesin ortadan kumasin kaymamasi icin yapabilecekleriniz neler olabilir kose oldugu icin kosenin birlesim kismini ayri yapin. Alt dikise lastik takip minder kisminin kaymamasi icin arkada baglama seklinde gizli bir sistem yapabilirsiniz.

      Sil

Yorum blogcuyu hep mutlu eder. Beni mutlu ettiğiniz için şimdiden teşekkürler...