19 Mart 2013 Salı

Tchibo Cafissimo Classic Aldım Memnunum


İlk olarak bu kadar profesyonel bir makineyi bu fiyat satışa sunduğu  için tchibo'ya kocaman teşekkürler.

Uzun zamandır araştırıp en sonunda aldığımız ve hala tanışma evresinde olduğumuz kahve makinemiz hakkında şimdilik yazabileceğim bir kaç şey var. Alacaklara adım adım neler yapmaları gerektiğini anlatacağım. Ki bizim gibi bir sürü hata yapmasınlar. 

İlk olarak kitabındaki gibi elektrik fişine takın sonra istediğiniz kapsülü yerleştirin. Kapsül bir sefer kullanılıyor ve atılıyor.  İlk açılışında yapmanız gereken şey açma kapama düğmesine basıp süt alma başlığından bir miktar su akıtmak. Bunlar kitapta anlatılıyor zaten ama anlamanız gereken şey süt köpüğü için kesinlikle bir cezve kullanmanız. Ve her süt köpüğü yaptıktan sonra az su dolu bir kupa ile basınç verip temizlemeniz.

Fincanı yan tutup sütü 4 mm yukarıdan dökmeniz. Bir sürü şekil yapabilirsiniz ki buda ayrı bir eğlence. 

Bu arada kahveye çok yakışan  bir kaç Monin aldım. Geldiğinde kullanıp hangisinin neye ne kadar yakıştığını ve yaptığım kahvelerin tariflerini de yazarım.


Afiyet ve Sağlıcakla Kalın...


14 yorum:

  1. bir kahve aşığı olarak ben de bunlardan birtane almak istiyorum..Tchibo diğerlerine göre daha uygun fiyatlı, ancak performansını bilemiyordum..Demek ki alınabilir :)

    YanıtlaSil
  2. merhaba
    blogunuzu yenı kesfetmm
    bende almak ıstıyorum aynı modelden nerden ne kadara aldınız acaba
    bırde bu monın surupları nerden aldınız bende spray krema ve karamel sos aldım daha makıne almadan da =)

    YanıtlaSil
  3. @Kleinn Klein

    İlk olarak bloğuma hoş geldiniz :) 3 farklı kahve makinesi mevcut tchibo.com.tr da. Bizim fiyat ve performans özelliklerine göre tercih ettiğimiz makine Caffisimo Classic modeli oldu.

    Monin bir çok sitede 70cl olan şişeleri 30TL+kdv. Küçük monin seti de Tchibo sitesinde mevcut ama fiyat olarak mantıksız. Eşim çok araştırdı ve en uygununun aşağıdaki adreste olduğunu buldu;

    http://dukkanlar.gittigidiyor.com/antalyakahve/Kokteyl-Suruplari/

    Bu arada inanılmaz tarifler içinde;
    http://intl.monin.com/#/flavourmix
    sitesini kullanabilirsiniz.

    Zamanla yaptığım kahve ve yine kokteylleri de yayınlayacağım.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. @nilgün

    Ben çok memnun kaldım. Tavsiye ederim. Yanlızca bardak bulma konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Ama zamanla o da aşılır. :) Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Beklıyorum o zaman tarıflerınızı.
    Şurup adresı ıcın tesekkur ederım.
    Turk kahvesı . com var orası da spray krema ve soslar ıcın hesaplı
    bende classıc almak ıstıyorum dıgerlerı ıle arasında 100 lıra oynuyor ama st kopurtucusu oldugundan tum kajve cesıtlerı yapılıyormus.
    Kullanımı da kolaydır ınsalalh
    Renk konusunda morla kırmızı arasnda kaldım onu çözdüm mü tamamdır =)

    YanıtlaSil
  6. Süt kreması büyük artı gerçekten ama onun içinde tchibodaki kabı alın derim. Bizde mor mu kırmızımı çok kararsız kalmıştık. Mutfağımda kırmızı kullanıyorum çok fazla ama aklım morda kalmadı değil. Sizde aldıktan sonra değişik tariflerinizden yararlanırız umuyorum. :) Şimdiden hayırlısı olsun.

    YanıtlaSil
  7. Cezve sart mı tam anlamadm kucuk bır tencere veya buyuk bır kupa ıs gormez mı kı =)

    YanıtlaSil
  8. Sütlüğü almak şart mı değil ama olsa çok iyi olur çünkü ölçü olarak ayarlaması kolay ve süt köpürtme miktarını arttırıyor. Ama denemelerle belki uygun başka bir şey bulunur. Biz bir iki denemeden sonra almaya karar verdik. Sabır sizin sabrınız :)

    YanıtlaSil
  9. anatalyayya taşınınca ilk işim bende alıcam hatta her gittiğimde gidip bakıyorum makineye kafama takılan olursa soraraım size...güle güle kullanın...

    YanıtlaSil
  10. Tchibo Cafissimo Classic Aldım Memnunum. İlk olarak bu kadar profesyonel bir makineyi bu fiyat satışa sunduğu için tchibo'ya kocaman ... cafissimolatte.blogspot.de

    YanıtlaSil
  11. Tarif gibi yapıyorum sıcak suyu alıyorum makina hazır oluyor. Mavi tuşa basıyorum.hareket yok. Kendimi kötü hissediyorum. Yok mu yardım eden?

    YanıtlaSil
  12. Tarif gibi yapıyorum sıcak suyu alıyorum makina hazır oluyor. Mavi tuşa basıyorum.hareket yok. Kendimi kötü hissediyorum. Yok mu yardım eden?

    YanıtlaSil
  13. Tarif gibi yapıyorum sıcak suyu alıyorum makina hazır oluyor. Mavi tuşa basıyorum.hareket yok. Kendimi kötü hissediyorum. Yok mu yardım eden?

    YanıtlaSil

Yorum blogcuyu hep mutlu eder. Beni mutlu ettiğiniz için şimdiden teşekkürler...