8 Nisan 2013 Pazartesi

Rokfor Soslu Küşneme


Küşneme etin en güzel yeri olarak satılıyor bir dönem dizilerde vs çok adı geçti hepiniz bilirsiniz. Birde kebapçıları varmış ama burada bulmak imkansız. Ben de evde kendim yapıp yemeyi tercih ediyorum. Bu sosu daha önce Cafe fernando da görmüş ve beğenmiştim. Sonuç görüntü kadar güzel. Ben çok rokfor sevmesede eşimin tamak tadına çok uydu. 

Malzemeler:
Küşneme( zeytinyağ, tuz ve çekilmiş karabiberle ovulmuş)
1 çorba kaşığı tereyağ
100 gr rokfor peyniri
1 küçük soğan çok ince doğranmış
Çeyrek bardak krema
1 çorba kaşığı elma sirkesi
Deniztuzu ve Karabiber.
Maydanoz

Yapılışı

Küşneme uzun bir et ben hafif dövdüm ama eğer inceliği iyiyse dövmeye gerek yok. Döküm tavada tavayı kızdırdıktan sonra pişirin. 3'er dk yeterli aslında her bir kenar için ama çok pişmiş seviyorsanız biraz daha tutabilirsiniz.

Sos:

Tereyağ da soğanlar sotelenir. Akabinde tavanın altı kısılır krema ve rokfor eklenir ezilir. geri kalan malzemeler de eklenip iyice karıştırılır. Sos kıvamını alınca pişen etin üzerine dökülerek afiyetle yenir. 

Sevgiyle kalın...

9 yorum:

  1. nefis güzel bir tarif olmuş

    YanıtlaSil
  2. woowwww, fotoğraf muhteşem :)

    YanıtlaSil
  3. çok güzel görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Hepinize çok teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
  5. Küşneme duymamaıştım. Eti isterken bir deneyelim bakalım. Sosuda nefis olmuş. Krema giren her şey çok güzel oluyor gerçekten . Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. nefis bir et yemeği olmuş...ellerine sağlık....bu ismi yeni duydum..etin bölümleri hakkında bilgim yoktur pek.sayende bir ismini daha öğrendim:))

    YanıtlaSil
  7. Canım,
    ellerine sağlık. Et sevmeme rağmen çok güzel görünüyor.
    Bir alttaki yazıya bayıldım, teşekkürler bende bu konuya kafa yoranlardandım.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  8. elinize sağlık cok lezızı gorunuyor:) bbanada beklerım sevgıler

    YanıtlaSil
  9. Çok güzel olmuş ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

Yorum blogcuyu hep mutlu eder. Beni mutlu ettiğiniz için şimdiden teşekkürler...