Hayatın her tadı ayrıdır. Ve bu tatların bazılarını beraber paylaşmak istedim. Sizde isterseniz buyrun bloğuma...
13 Eylül 2013 Cuma
Kızılcık Reçeli ve Çatlayan kadehten saksı yapımı
Kızılcıklar oldumuuu selelere doldumu heyyyyyy
Gönderdiğim çoraplar ayağına oldumu
Mendili elime mendil verdim geline
Kara kına yollamış yar benim ellerimeeee
Diye bir türkü ile girişimi yapayım. Bir Bursalı olarak bu reçeli koymamak ayıp olurdu. Kızılcık çok sağlıklı bir meyve ve Bursa da oldukça fazla var. Biraz mayhoşta olsa tadı çok güzel yememiş olanlara alıp denemelerini tavsiye ederim. Daha önce kendi buluşum olan Kızılcık Rüyası 'na tıklayarak ulaşabilirsiniz. Gelelim tarife;
1 Kilo Kızılcık
1 Kilo Şeker
3,5 Bardak Su
Yarım Limon
Yapılışı;
Kızılcıklar bol su ile güzelce yıkanır. Çekirdekleri çıkartılmaz çünkü çıkmaz :)) Bir tencerede şerbet hazırlanır. Şeker su ve limon koyulaşana kadar kaynatılır. Saha sonra kızılcıklar eklenerek 10-15 dk daha kaynatılır. Bu kadar basit ama bir o kadarda güzel reçelimiz hazır.
Evde çatlayan kadehe kullanmadığınız bir havlu kenarını sararak ve birleşme yerlerini kurdele ile birleştirerek çok güzel bir mumluk veya saksıya sahip olabilirsiniz.
Afiyet ve Sağlıcakla Kalın...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
saksın harika olmuş canım kızılcık reçelinde rengi süper duruyor birde şarkısı var öyle değil mi
YanıtlaSil