Anneciğimin çok eskiden kalma sanıyorum 20 yıllık bir pakmaya kitabı var o kadar güzel tarifler var ki içinçe bu ekmekte o kitaptan hani İstanbul'da pastanelerde gidersiniz yumuşacık sandviç ekmekleri olur puf puf tostuda ayrı bir güzel olur bu ekmekler tamda o ekmeklerden. Benim gibi İstanbul dışında yaşıyorsanız ve bu ekmeklerden olsa da yesek diyorsanız kesin bu tarife bakın derim.
Malzemeler;
4 bardak un
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 pk maya
2 çorba kaşığı şeker( oran kaşıklar orta dolulukta olursa daha güzel oluyor)
1 bardak ılık süt
yarım bardak zeytinyağ
Üzeri için yumurta sarısı
Yapılışı;
Bütün malzemeler karıştırılır ve bir saat kadar bekletilir. Daha sonra cevizden biraz büyük parçalar kopartılıp top haline getirilir. Mümkünse bir saat kadar daha bekletilir. Eğer zaman yok diyorsanız fırınlayın güzel olacaktır ama ne kadar beklerse elastikiyeti o kadar artıyor.
180 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dk pişirin.
Afiyet ve sağlıcakla kalın...
|
Hayatın her tadı ayrıdır. Ve bu tatların bazılarını beraber paylaşmak istedim. Sizde isterseniz buyrun bloğuma...
13 Kasım 2013 Çarşamba
Sandviç ekmeği
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Cok güzel görünüyorlar,ben hic düsüremedim kivamini hep sert oldular,tarif icin tesekkürler!
YanıtlaSilBelkide ölçü bardağınız biraz büyük kıvam hafif ele yapışmalı, kulak memesi bu tarif için sert.
Silne güzel , eline sağlık.
YanıtlaSilpuf puf çok güzel olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilsanırım aynı kitaptan anneminde var çok istedimse de vermedi :) puf puf poğaçalar nefis tarifler var :)
YanıtlaSilsenin ekmekciklerinde nefis ellerine sağlık canım..
sevgiler..