1 Aralık 2013 Pazar

Mutfak perdem ve Sandalye kaplama


Mutfağımda uzun zamandır değişiklik yapmak istiyordum. İkea kumaşlarına bakarken evalottaya bayılmış ve hemen almıştım. Bahçe takımlarım için düşünmüş daha sonra daha açık bir takıma karar vermiştim.





Perde dikişinin resimlerini çekmedim ama anlatmam ölçü alıp katlayıp düz dikiş yaptım. Uzun perdelerde 10 cm de bir 5 cmlik pileler yaptım. Stor yenilemeye gelince. Koçtaştan aldığım storların kumaş kısmını söktüm ve kumaşımın üzerine yatırdım yanlardan ve alttan dikiş payı bırakıp kalıbını çıkarttım. Dikiş payı bıraktığım yerleri ütüleyip içe kıvırdım ve diktim. İnce bir dikiş olmalı o kısımlarda çok kat olması daha sonra sorun yaşamamıza sebep olur. Stor mekanizmasının yapışkanlı kısmına çift taraflı bant yapıştırdım. Ve dikmediğim üst kısmı oraya iyice yapıştırdım. Kumaşın desensiz kısmını yapışkanlı kısma yapıştırıyoruz. Bu arada mekanızmanın ne yöne açıldığına dikkat edin. Harika bir storunuz oldu bile...

Gelelim sandalyelere...



İlk önce en oyalayıcı işi hallediyoruz. Sandalyenin ölçüsünü alıyoruz. Her çizgiyi dikkatle ölçün ve bir kağıt üzerine çizim yaparak belirleyin. Daha sonra bu belirlediğiniz ölçüleri kumaş üzerinde uzun bir cetvel yardımı ile çizip dikiş paylarını bırakıp kesin.

Daha sonra önce üst kısmı dikip sandalye ye geçirelim. İlk önce teğelleyip tersten geçirip ölçerseniz hata payınızı en aza indirmiş olursunuz.


Gaha sonra oturma kısmını dikiyoruz köşelere dikkat edip teğelleme işlemini köşelerden başlayıp arkaya doğru yapın. Bu sayede herhangi bir kayma yaşamazsınız.


birleşme yerini uzun bir şiş yardımı ile içeri itin. Ve zımba makinesini alın.


Köşeyi alttaki kumaş görünmeyecek şekilde kıvırın ve ayağın hemen yanından zımbalayın.




Her tarafı gerdirerek zımbaladıktan sonra keyfini sürmeniz için sandalyenizi karşınıza alın ve kendinizle bir kere daha gurur duyun.

Sevgi ve afiyetle kalın...

3 yorum:

  1. tek kelimeyle harika olmuş, ellerinize sağlık....

    YanıtlaSil
  2. ellerinize sağlık. Kumaş harika, nereden aldınız acaba?

    YanıtlaSil

Yorum blogcuyu hep mutlu eder. Beni mutlu ettiğiniz için şimdiden teşekkürler...