24 Şubat 2014 Pazartesi

Makarna Pasta



    Türkmax Gurme hayatımıza girmiş bulunuyor. Türk yemek kanalları içersinde deneyimli aşçıların yemeklerini yaptığı güzel bir kanal. Ama tabii aşçılar yapınca maliyetli yemeklerle karşımızdalar. Favori aşçılarım, Küçük mutfak sırları Ece Zaim ( biraz daha anlaşılır konuşsa daha çok seveceğim.), Arda'nın Mutfağı ( her yemeği yapılabilir), EKS mutfak ( genelde et yemekleri yapıyor). Bu 3 aşçınında yemeklerini denedim ve üçünden de güzel sonuçlar aldım.

    Birde pozitif mutfaktı sanıyorum daha çok amatör kişilerin yemek yaptığı bir kanal. Bu kanalı pek izlediğim söylenemez ama bloggerlara önemli yer vermişler. Kim bilir yıllar sonra aralarında biri ünlü bir aşçı olabilir, bloggerlar olarak bizlerde gururlanırız.
 
    Gelelim yemek tarifimize;

    Arda'nın mutfağından aldığım bu tarife küçük bir dokunuşum oldu ve ilk yaptığımdan çok daha güzel bir sonuç elde ettim. Birde böyle denemenizi tavsiye ediyorum.

   1 kutu iri kalem makarna
   250 gr kıyma
   1 soğan
   4 diş sarımsak
   1 büyük havuç
   3 domates
   3 kök ıspanak
   1 bardak parmesan
   1 top mozarella
   1 çay kaşığı tarçın( benim dokunuşum)
   1 tatlı kaşığı tuz
   3-4 çekim top karabiber

   Makarnalar 8 dk haşlanacak ve süzülecek. Suyu iyice süzüldükten ve hafif ılındıktan sonra parmesan ile karıştırılacak. Üst harç için soğan, sarımsak zeytinyağ da biraz öldürülecek ve kıyma eklenecek iyice kavrulduktan sonra kabuğu soyulup küp doğranmış domatesler eklenecek. Domates eridikten sonra havuç havuçlar eridikten sonra gelişi güzel doğranmış ıspanaklar eklenecek. Tuz ve baharatlar eklenecek. İyice pişirilecek.

  Orta boy bir kelepçeli kalıbı yağlıyoruz ve makarnaları diklemesine yerleştiriyoruz. Parmesan yapışmasını sağlıyor. Daha sonra üzerine hazırladığımız harcın yarısını koyup deliklere dolması için kek kalıbının altına vuruyoruz. Daha sonra geri kalan harcıda yayıp üzerine top mozarellayı keserek koyuyoruz. 220 dereceli fırında 15 dk kadar pişiriyoruz. Maydanoz veya fesleğen ile süsleyip dilim dilim servis ediyoruz.

Afiyet ve sağlıkla kalın...
  
    


4 yorum:

  1. Daha evvelde karsilasmistim bu tarifle,hemen denemek istiyor insan ama olmayinca unutuluyor zamanla,kayit almak lazim tabii,bence degisik ve leziz,elinize saglik,kanaldanda haberim yok tabi,dünyada haberim yk benim,cünkü evde tv yok! sevgiler size.

    YanıtlaSil
  2. Selamm...bende uzun zamandan sonra aranızdayım...beni hatırlamışşsınızdır umarım...Tek tek eski arkadaşlarımı geziyorum...Bu makarna pastaya bittim süper gözüküyor...Bende d smatrra 2 yemek kanalını takip ediyorum ama bazen çok acıktırıyor bizi ama çokda yeni seyler öğrendim...banada beklerim yeni kaydıma bakmaya çok fotoğraf var Antalya ya tasındım artık Muğlada çok akrabamız var...Bodruma selam...sevgiler

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık canım...
    bu pastayı çok begendim ben..
    denemek nasip olur inşallah..

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar,

    Emeklerinize sağlık, fotoğraftan da çok belli, görüntü nefis...

    Sizi izlemeye aldım, bana da beklerim :http://fatoscatadlar.blogspot.com.tr/

    Güzel paylaşımlarda tekrar görüşmeyi diliyorum.

    İzmir'den kucak dolusu sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorum blogcuyu hep mutlu eder. Beni mutlu ettiğiniz için şimdiden teşekkürler...