6 Şubat 2012 Pazartesi

Tam Buğday Unlu Açma

Bu ara diyetteyim arada küçük kaçamaklarım oluyor işte canımın çok fazla açma istemesi sonucu yapmaya karar verdiğim ve çokta beğendiğim bir tarif. Tarifi 40 Fırın Ekmek ten almıştım. Bu arada etkinlik için tarifler gelmeye başladı ama henüz az tarif olduğu için ve yayınalamaya başladıktan sonrada bir daha araya tarif ekleyemeyeceğim ve etkinliği olan arkadaşımın etkinliğine tarif göndermek istediğim için yayınladığım bir tarif bu. Ne kadar uzun bir cümle oldu :) etkinlik sonrası size harika aslında duyduğunuz ama acabalarınızın olduğunu tahmin ettiğim Karatay Diyeti ile ilgili bilgiler vereceğim. Uyguladığımdan beri çok memnun olduğum ve  bana yaklaşık 10 kilo verdiren diyetimi anlatacağım. 

Bu tarifimi sevgili arkadaşım GÜLO ANNE 'nin ev sahibeliği yaptığı etkinliğe göndermek istiyorum.  Etkinliği için kendisine kolay gelsin diyorum.
Malzemeler:

3 bardak tam buğday unu (tarifin gerçeği normal un ile) 
Çeyrek çay bardağı zeytinyağ (normalde sıvı yağ ile )
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı kuru maya
1 bardak su
1 yumurta akı (tarifte yok ama üzerine koyulacak sarısından kalıyor atmaya kıyamadım)

İçi için
Ben tereyağ kullandım ( normalde margarin kullanılmış yumuşak olacak kullandığınız yağ ayrıca sıvıyağda çok güzel sonuç veriyor bence daha önce öylede denemiştim)

Üzeri için:
Yumurta Sarısı

Yapılışı:

Ben bütün malzemeleri ekmek yapma makinama koyup orada hamur yapma ayarında yaptım. Sizler hepsini karıştırıp ılık bir yerde mayalanma işlemini bekleyebilirsiniz. 1,5 saatte hamur kendine geliyor ama mayalanma güzel olmazsa açmanızda güzel olmayacaktır. 
Sonrasında cevizden biraz büyük  parçaları açın içine 1 çay kaşığı tereyağ sürün ve her içi elinizi zıt yöne bir eliniz size bir eliniz yarşıya gidecek şekilde rulo yapın ve uçlarını birleştirin. Önceden yağladığınız tepsiye dizin 200 derecede ısıttığınız fırında pişirin. 
Afiyet olsun :)

13 yorum:

  1. canım merhabalar..
    nasılsın görüşmeyeli?
    açmalar nefis görünüyor, ellerine sağlık..
    sabah sabah birçok kişinin düşlerini süsleyecek:)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Canım tarifini aldım Katılımından dolayı tşk ederim.Desteklernizi bekliyorum.
    Etkinliğinize katılım az olmasına çok üzüldüm. Aşağıdaki limki alabilirsın sevgiler
    http://guloannemutfakta.blogspot.com/2011/09/sucuklu-borek.html

    YanıtlaSil
  3. ahh şu diyet dönemleri..kendi adıma konuşuyum canım neler çekmiyor ki:)ellerine sağlık canım..sevgiler

    YanıtlaSil
  4. bayılırım maya kokusuna, ellerine sağlık, güzel bir hafta dilerim sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Etkinliğim var katılırsanız sevinirim sevgiler
    Gelibolu17'nin hazırladığı "Çay,Kahve Bahane" etkinliğine 8 ŞUBAT-22 ŞUBAT tarihleri arasında http://tombultarifler.blogspot.com yani ben ev sahibeliği yapacağım... Bildiğiniz gibi çay kahve bahanedir çoğu zaman,dostlarla,arkadaşlarla,dertleşmek,görüşmek için.bir çoğumuz sevdiğimiz bir arkadaşımıza ziyarete giderken "hadi çayı koy" geliyorum diye gideriz,yada müsaitsen "sabah kahvesine geleceğim" deriz...
    Çünkü o sohbet muhabbet kuru kuruya olmaz,tamam tatlı dil güler yüzde gereklidir,hatta suratı sirke satan bir ev sahibi size bal baklavada ikram etse orda çok kalmak istemezsiniz öyle değilmi,ordan ayrılmak için sabırsızlanırsınız.... "Allah'a ve âhiret gününe iman eden kimse misafirine ikram etsin. Allah'a ve âhiret gününe iman eden kimse akrabasına iyilik etsin. Allah'a ve âhiret gününe iman eden kimse ya faydalı söz söylesin veya sussun!" Muhammed Mustafa (s.a.v) Ve yukarıdaki güzel hadis-i şerifi sizlerle paylaşıp,evlerinize gelen misafirlerinize,eşinize,çocuklarınıza,yada bu dünya hanesinde en güzel misafir benim deyipte kendiniz için hazırlamış olduğunuz birbirinden güzel tariflerinizi,ikramlarınızı sayfalarınızdan almaya geleceğim :) Tariflerinize "çay,kahve bahane" etkinliği için Tombultarifler'e gönderiyorum yazıp bana haber verirseniz,büyük bir zevkle gelip tariflerinizi alıp http://tombultarifler.blogspot.com/ adresimde yayınlayacağım :) Son olarak arkadaşlar,her zamanki gibi etkinliğimize herkes davetlidir,(lütfen davetiye götüremediğim arkadaşlarım kırılmasınlar)

    YanıtlaSil
  6. Ah o guzel açmalar diyetle beraber bir tıkanıklık bırakıyorlar bogazımda :) benimde çoook ihtiyacım var kilo veremeye birbilsen heleki 10 kilo muthiş bir rakam olur benim için cocuktan sonra bayaa bi kılo alıyor insan tabi almayanlarda var ama ben onlardan degilim kılo konusunda bir dertliyim sorma acmalarr cook guzel gorunuyor ellerine saglık bu arada evet torba cok uzak turgutreis'e insallah bir gun gorusuruz... sevgiler

    YanıtlaSil
  7. tanıştığıma memnun oldum canım
    :)
    mmmm nefis ellerine sağlık
    :)
    bana da beklerim.

    YanıtlaSil
  8. canim
    blogunla yeni tanistim ve cok hosuma gitti listeme aldim

    sende buyur gel istersen...:-)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Arkadaşım merhabalar
    benim etkinlik tarifim hazır blogumda yayınladım şimdi sana da gönderiyorum canım.
    Kolaylıklar dilerim.

    YanıtlaSil
  10. Hepimizin de başı kilolarla ve sonu gelmeyen diyetlerle dertte.Ben de şu an ayni durumlardayım:)
    Açmalar nefis görünüyor,ellerine sağlık canım.
    Etkinliğinin hayırlı ve bol paylaşımlı olmasını diliyorum.
    Az önce yayınladığım
    <<Portakal kabuklarıyla ilgili yazımı etkinliğine yolluyorum,alabilirsin canım.

    YanıtlaSil
  11. Selamünaleyküm canım etkinliğinizden Pozitif Pembe (Yüksek Topuklar) haberdar etti bir tarif bırakıyorum alırsınız. Başarılar diliyorum. Davetiye bıktınızmı bloglara ben mi göremedim....
    http://mutfakincisi.blogspot.com/2012/01/frnda-ispanak-diliminde-kalp-kofteler.html

    YanıtlaSil
  12. Çok canım çekti sabah sabah. Elinize saglık.

    YanıtlaSil
  13. sitemde senin için tarif yayınladım cnaım.alırsan sevinirim.sevgiler.

    YanıtlaSil

Yorum blogcuyu hep mutlu eder. Beni mutlu ettiğiniz için şimdiden teşekkürler...