1 Nisan 2013 Pazartesi

Profesyonel Standlı Mikser Dosyası

Bir kaç aydır o kadar çok araştırdım ki artık bu dosyayı açmak şart oldu. Burada Yurt dışı, yurt içi kullanıcıların yorumlarını ve benim gezip gördüğüm çalışmasını izlediğim ve almaya karar veremediğim mikserleri göreceksiniz. Bu dosya şart çünkü kimse bu konuda bir şey yazmamış malesef...Teknik özellikleri heryerde bulabilirsiniz bu sebeple teknik özelliklerine değinmeyeceğim. Ayrıca kullanan arkadaşların yorumlarını da eklemek istiyorum altına yorum olarak bana kullandığınız makine hakkında yorum bırakırsanız çok sevinirim. Bizim yaşadığımız zorlukları yaşamasın insanlar.

KİTCHEN AİD



 


Hepimizin hayran hayran baktığı ve hayalimiz olan kitchen aid en fazla 650 watt ki bence adamlar işi biliyor. Bu yeterli bir güç bence Türkiye'de sadece esse de satılıyor fiyatı: 1.660.00 TL.Yurt dışında satıldığı fiyatın 3 katı. Bu arada metro marketlerde de bulabilirsiniz ama orada da pahalı. Servis ve parça konusunda çok yeterli değil. Ben yurt dışında bu kadar ucuzsa kazıklanmama taraftarıyım. Yurt dışından getirtebiliyorsanız ve tamirini kendim yaparım diyorsanız alın. Ama ben almamaya karar verdim servis sorunu benim için çok önemli çünkü...

Kullanıcı Yorumları:

Keyifli Pastalar : 2 yıldır Kitchenaid artizan kullanıyorum. Çırpma haznesi çok küçük en fazla 10 yumurta çırpar onu bile zor. Hamur yoğurmada da 500 gr un ve 250 gr yağ ile yapılan bir kurabiye hamurunu zorlanarak yapıyor..profesyonelce bir çalışma yapılacaksa bence mutfak ekipmanları yapan bir firmadan güçlü bir makina alınması taraftarıyım daha doğrusu ben böyle düşünüyorum sevgilerimle..



Cupcake Kokulu MutfakBen Kitchenaid kullaniyorum ve cooook memnunum. Esse'de Bayramda 50% indirim oluyor. Kitchenaidimi 800 tl'ye aldim.

burda kucuk bir yazi var

http://cupcakekokulumutfak.blogspot.com/2012/11/yeni-guzel-arkadasm.html





STİLEA




İtalyan tasarımı ama Türk üretimi sanıyorum. İnternette alanı görmedim. Ama inceleme fırsatım oldu. Metrolarda satılıyor ve kullanılış olarak kitchen aidle aynı sayılır. 1000 watt çalışmada herhangi bir titreme yok ama firmada muhattap bulmak imkansız ne kadar aradıysam ulaşamadım. Metrolarda satılıyor ama internette çok çeşit ve çok uygun fiyata bulunuyor. Teknik servis konusunda malesef çok zayıf. Müşteri hizmetlerine de ulaşamıyoruz bu sebeple bunu da almaktan vezgeçtim.

Kullanıcı Yorumları: 

Sağlıklı Mutfak: Stilea da yetkililere ulaştım. Bu konuda sevgili Gülhan Kara ile görüştüm oda kullanıyor ve memnun. 

Elifin Terazisi: Ben de stilea kullanıyorum, memnunum.




KENWOOD




 




Kenwood en çok aklıma yatan oldu. Hele bir modeli parça fazlalığı olarakta çok güzel bir kaç yere gidip bakayım tekrar yorum ekleyeceğim. İnternette 999tl ye bulabilirsiniz. 500 watt motor gücü var. Ödüllü. KMX serisinin tek renk olduğu için 300 tl daha ucuz olan modeli. Servis olarak her yerde servisini bulmak mümkün. Ayrıca ekstra parçalarını bulabiliriz Türkiyede makarna yapma aparatı, kıyma aparatı vs takılabiliyor. Ayrıca Kenwoodun KM010 modelinin fazla fazla parçası var. Parça içeriği resimde mevcut. Tam aradığım parçaları içeriyor sanırım KM010 alacağım.

Kullanıcı Yorumları:

http://www.lakeland.co.uk/11609/KM010-Kenwood-Chef-Titanium (Bu sitede satışı yapılıyor ama önemli kısmı yorumları alanların yorumları gerçekten çok etkileyici)


Lezzeti Bol Kenwwod mutfak şefi kullanıyorum:)

Çok ta memnunum:)
http://www.evmanya.com/urun/183792-kenwood-km010-mutfak-sefi?refid=6&landing=1&gclid=CKfOjs7DrLYCFclZ3godph0Atw

Kayısı Tadında Tarifler: Kenwood mutfak şefi kullanıyorum,çok memnunum ama bugün çalıştırma düğmesi bozuldu.Öyle kolay bozulacak bir makine değil,çalıştırmak için ters yöne çevirmeye çalışmışlar.Servis bulabilirsem tamire gidecek.İçli köfte hamurunu çok güzel yoğuruyor. -






 FAKİR DİE CAST 





 Fakir mikserin parçası çok fazla 1200 watt bu sebeple titreme sorunu olabilir diye düşünüyorum. İnternette herhangi bir videosu yok. Çalışırken çok fazla titrediği alanların yorumlarında mevcut. Yürüyüp gidecek gibi giyen bile var. :) Geri kalan kısmından memnunlar. Düşünülebilir ama daha araştırmak lazım. Fiyatı: 774.00 TL

Kullanıcı Yorumları:

Cici Bici Kurabiye: Sonra bende fakir aldım ve şimdilik çok memnunum. Fakirle ilgili video ve yorumlarımı bende kendi bloğumda paylaşmıştım. Dilerseniz linkten bakabilirsiniz. 


http://cicibicikurabiye.blogspot.com/2013/01/fakir-multiplex-sef-mikser.html 

BOSCH MUM



 

Bir kaç çeşidi var. Parça sayısı çok fazla ve paket içeriğinde mevcut. Çalışma düzeni de çok güzel gibi geldi bana. Çevremde satan bir yer bulamadım. İnternette 755.00TL ye bulmak mümkün. Çalışmasını yukarıda ki videodan izleyebilirsiniz.



 Moulinex Red Ruby Masterchef ve Tefal




 
Parça içeriği çok fazla  aynı ürünün Tefal ismi ile olanı da var çalışırken çok titriyor ama malesef kullanıcı videosu yok . Parçası çok fazla fiyatı da uygun. 509.00TL ye bulmak mümkün.

ESSENSO







Fotoğraflar ve Video için Emine Avcı'ya teşekkürler...

  450 watt, 3 ve 5 lt. iki tane çırpma kabı var. Çırpma, karıştırma ve yoğurma ayağı var. 10 kademeli hız ayarı, aynı zamanda çırpma ayağının üstünde çırparken yanan ve görüş için kolaylık sağlayan led lambaları var. Extra aparları olarak dondurma aparatı, kıyma aparatı, makarna aparatı, buğday öğütme aparatı vs. alınabilir. (Fiyat içine dahil değildir. Ayrıca alınır.)Fiyatı: 500 TL

Kullanıcı Yorumları:

Emine Avcı: Evet Essonsa'da karar kıldım ve aldığım içinde çok memnunum. Öncelikle birebir gördüğüm ilk mikser Essenso'ydu. Bizzat inceleme fırsatım olduğu için benim açımdan daha uygundu. Satıcıylada konuşup ürün hakkında bilgi alınca ve üründen hiç şikayet gelmediğini öğrenince almaya karar verdim.
İndirimden yararlanıp 500 tl'ye aldığım bu mikserden çok memnunun ve evde yapılacak her şeyi denedim. Kek, krem şanti, ayran,kurabiye hamuru ve mayalı hamur. Hepside çok güzel oldu, krem şantiler çok güzel köpürdü. Mayalı hamur çok daha farklı ve güzel oldu, daha çabuk kabardı. Kek ve kurabiyedende çok güzel sonuçlar aldık. Daha güzel ve lezzetli oldular. Kapış kapış gitti kısacası. Hamur yoğururken zorlanma veya titreme olmadı, o açıdanda çok hoşuma gitti.( koyulan video kendisine ait.)


BREVİLLE 

Breville bem 800 ( istek üzerine )



Özellikleri;
Planetary Mikser 1000 W 4.7 litre karıştırma kabı Çelik döküm Sessiz çalışma özelliği.
  • 1000 Watt'lık yüksek güç
  • Ayarlanabilir hız kontrolü
  • 4,7 lt. Karıştırma kabı
  • Yük sensörlü güç konrolü
  • Sessiz çalışma
  • Döküm çelik gövde
  • Kolay manevra için kaldırmaya yardımcı kollar


Video da kitchen aid ile karşılaştırılmış. Tabii firmanın kendi yaptığı bir video olduğu için birde kullanan birinin videosunu ekleyeceğim. Türkiyede kullanıcı yorumu bulamadım ama yurt dışı bloglarından kullananların yorumlarını okuyup kısa bir derleme yaptım.




Kullanıcı yorumu;

Genelde çok ısınması ve uzun süre kullanımında sorun çıkartması ile anılan bir makine bir kaç tartışma sitesinde önerilmemiş Türkiyede kullanan biri varsa umarım yazar bizde bilgileniriz. 

Benim yorumlardan anladığım eğer çok zorlamayacak ve sadece ev kullanımı için düşünecekseniz ve fiyatı uygunsa alabilirsiniz. 
KORKMAZ

Bu ürünü bir yorumcum almış ve memnun kalmış bana resim ve videolarını gönderdi. Bende sizlerle paylaşmak istiyor kendisine çok teşekkür ederim. Çok çeşitli ve çok uyguna bulabileceğiniz bu mikserler bir çok pahalı mikserle aynı işi yapabilecek kalitede gibi görünüyor. Ben kullanmadığım ve çok yeni olduğu için tam emin değilim. Ama Hatice hanım çok övmüş. Alan ve kullanan başka kişiler varsa da yorum bırakırsa çok sevinirim.






Kullanıcı Yorumları;

Hatice Perçin Can
Merhaba. Ürünüm (Korkmaz A480 mutfak şefi bugün elime geçti ve hemen denedim. 5 sb. Un ölçülü poğaça mı maşallah hiç zorlanmadan bir güzel yoğurdu. Kabın yanlarında kalan hamurlar oldu ama sonuçta onlar da gene tüm karışımdan faydalandı. Ben sadece 1 kez içime sinsin diye spatula ile kenarlarında kalanları da karışımın ortasına dahil ettim. Ardından, bol malzemeli bir de kek yaptım. Hiç sorunsuz "maşallah" bir şekilde günü tamamladım. Diğer markaları kullanmadığım için onlar hakkında bir yorum yapamayacağım ama ben Korkmaz'dan memnun kaldım. İnternet'te ve mağazalarında incelemenizi öneririm. Bu fiyata "int.ten çook uyguna orjinal garantili aldım. " 1000 watt, dışı tamamen çelik ve de 4 yıl Korkmaz garantisi bile tercih etmeye yeter bence :)) Korkmaz shoplarda calıştırıp görmenizi sağlıyorlar. Herkes için hayırlısı olsun. Darısı henüz almamışların başına :)

Hatice Öz :Karalama gibi bir durum asla söz konusu degil.Sadece benim durumuma birileri düşmesin istedigim için bende http://korkmaz.com.tr/Urunler/Stand-Mikser-A482 satın aldım.Ürün ilk kullanmamda arzalandı 2.5 subardagı un ile hamur yapamadan arzalandı.Geri iade ettim dün firma kabul etti,hatasını ve de para iadesini alıcam 7 gün içinde.Birdaha asla diyorum ben ... :)

248 yorum:

  1. çok faydalı bir dosya olmuş,bu kadar çok çeşit ve işlevli olduklarını bilmiyordum. Özellikle kendi kendine çırpması ve hamur yoğurması çok büyük kolaylık ancak fiyatları çok pahalı.biraz daha bekleyeceğim anlaşılan.

    YanıtlaSil
  2. fikrine sağlık harika bir yazı. son zmanlarda bende senin gibi kararsızdım. stileada yetkililere ulaştım. Bu konuda sevgili gülhan kara ile görüştüm oda kullanıyor ve memnun. mutfakçiyiz.comda direk satışları var ama taksit seçeneği az gibi. kenwoodla stilea arasında kaldım ve hala karar vermiş değilim ;)

    YanıtlaSil
  3. Gittigidiyor'da taksit imkanı var hemde 12 taksite kadar taksit yapılıyor. Oradan uyguna alabilme imkanı mevcut. Yorumu stilea nın altına ilgili kısmı alarak ekliyorum. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Kenwwod mutfak şefi kullanıyorum:)

    Çok ta memnunum:)
    http://www.evmanya.com/urun/183792-kenwood-km010-mutfak-sefi?refid=6&landing=1&gclid=CKfOjs7DrLYCFclZ3godph0Atw

    YanıtlaSil
  5. Ben de bu aralar içime sinen bir mutfak şefi arayışındayım.bu yazı çok iyi olmuş,emeğine sağlık canım :)
    kitchen aid'in izmir metroda kısa süre önce kapmanyası vardı,899 TL idi.ancak 250 Wattı.Bu yüzden almayı hiç düşünmedim.İşte benim de kafamı bu kurcalıyor.motorun gücünü oluşturan bu watt kavramına neye göre bakmalıyız.Çünkü şu anda piyasada boschun çıkarttığı 500 Wattlık bir el mikseri var,hem müthiş çırpıyor hem de çok sessiz.yani bu kadar harika bulduğumuz kitchen aid in wattı,basit bir el mikserinin yarısı kadar..mı?yani cihazların güçlerine bu şekilde mi bakmalıyız yoksa 250 watt olsa bile kitchen aid 500 wattlık bir el mikserinden daha mı iyidir?abi sadece bochun ki değil,başka markaların da var yine basit el mikserleri,wattları yüksek.Ben hep iyi yorumlar okuduğum için ve wattı yüksek olduğu için stilea ya sıcak bakıyorum,aynı özelliklerde daha uygun fiyatlı iyi bir markayı bulana kadar :)

    YanıtlaSil
  6. Aslında bu watt olayı çıprmadan çok yoğurma için önemli. Kitchen aid yıllardır yurt dışında herkes için bizim evdeki robotların görevini görüyor millet 20 yıldır falan kullanıyor en az düşün. Stand mikserini en önemli özelliği yoğurma ve çırpma işleminin daha iyi olması ve uzun süre el yormadan yapması. 1200 veya 1000 watt olması güçlü kılsada titreme sorunu yapıyor. Stilea dediğim gibi sadece teknik servisi gelişmediği ve henüz yaygın olmadığı için acabam. Birde ben güvenilirlik arıyorum. Yıllarca insanların kullandığı bir marka eğer ürününde onay aldıysa benim için geçer not alıyor. Stilea yı kullanan kiöseyi görmedim. Demin Sağlıklı mutfak Gülhan Karanın kullandığını ve memnun olduğunu yazmış. Yarın tekrar yetkililerini arayacağım. Sonucu buraya yazarım. Kitchen aid Türkiyede sadece görüntü ve özenilen bir marka olduğu için satıyor bence yoksa bu paraya ne markaların ne ürünleri alınır. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Selamlar çok ihtiyaç duyulan bir dosya olmuş tebrik ediyorum. 2 yıldır Kitchenaid artizan kullanıyorum. Çırpma haznesi çok küçük en fazla 10 yumurta çırpar onu bile zor. Hamur yoğurmada da 500 gr un ve 250 gr yağ ile yapılan bir kurabiye hamurunu zorlanarak yapıyor..profesyonelce bir çalışma yapılacaksa bence mutfak ekipmanları yapan bir firmadan güçlü bir makina alınması taraftarıyım daha doğrusu ben böyle düşünüyorum sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  8. Bir süre önce bende çok araştırdım ama bazı markalarla ilgili video ve yoruma pek rastlamamıştım :) Sonra bende fakir aldım ve şimdilik çok memnunum. Fakirle ilgili video ve yorumlarımı bende kendi bloğumda paylaşmıştım. Dilerseniz linkten bakabilirsiniz.

    http://cicibicikurabiye.blogspot.com/2013/01/fakir-multiplex-sef-mikser.html

    YanıtlaSil
  9. Yorumlarınızı ürünlerin altına ekliyorum. İlginiz ve katılımınız için çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  10. Kenwood mutfak şefi kullanıyorum,çok memnunum ama bugün çalıştırma düğmesi bozuldu.Öyle kolay bozulacak bir makine değil,çalıştırmak için ters yöne çevirmeye çalışmışlar.Servis bulabilirsem tamire gidecek.İçli köfte hamurunu çok güzel yoğuruyor.

    YanıtlaSil
  11. Merhaba; yurt dışında okuduğum yorumlara göre özellikle Avrupa da şu anda en çok beğenilen, övgü alan ve fiyat olarakta kitchenaid ile başa baş olan kenwood kmix serisi. Ülkemizde kitchenaid lerin fiyatları saçma bana göre de bende kmix almaya karar vereceğim sanırım teşekkürler araştırmanız için...

    YanıtlaSil
  12. Ben Kitchenaid kullaniyorum ve cooook memnunum. Esse'de Bayramda 50% indirim oluyor. Kitchenaidimi 800 tl'ye aldim.

    burda kucuk bir yazi var

    http://cupcakekokulumutfak.blogspot.com/2012/11/yeni-guzel-arkadasm.html

    YanıtlaSil
  13. Ben de stilea kullanıyorum, memnunum.

    YanıtlaSil
  14. Ne kadar detaylı bir dosya tek tek tüm ürünler özellikleri emeğinize sağlık
    Benimde hayalim kitchen:) ama fiyatını duyunca bende şaşırmıştım
    Moulinex fiyatı bence oldukça iyi ama çok tavsiye edilen bir ürün değil sanırım.Yada en iyisi yurtdışından bir tanıdıkla getirtmek

    YanıtlaSil
  15. Ayşe bende Kenwood aldım bu gün.

    Julia Güzel günlerde kullanın...

    Elifin terazisi güzel günlerde kullanın

    Pumpulininmutfağı ben kenwood aldım profesyonel olarak kullanmayı düşündüğüm için. Fiyatı onunda biraz yüksek. Ama Türkiyede servis sorunu yok ve parça sıkıntısı da çekeceğimi sanmıyorum. Sırf görüntü mü yoksa kullanılır olmasımı diye düşününce bana ömürlük bir makine olsun daha iyi diye düşündürdü açıkçası.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iyi günlerde kullan canım.yorumlarını merakla okuyacağım :)

      Sil
    2. Sağol canım gelsin incelemesini koyacağım. :)

      Sil
  16. merhabalar bende sirf mikserlere olan merakim yuzunden gida fuarina gittim ama en cok buyukler vardi pastaneler icin uygun olan.benimde hayalim profosyonel bir mikser almak cok faydali bir post tebrikler heralde alsam bosh olurdu oda dizayn olarak ilk gozume carpti

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepimizin hayali benimki gerçekleşti darısı başına... Bu arada ben pro mikserimin parça sayısı yüzünden de tercih ettim. Bu çelişki aslında sadece miksermi olsun herşeyi içinde barındırsın mı bu ayrı bir post konusu resmen :) Sevgiler...

      Sil
  17. Gulu gule kullanin haznesi kac lt acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim mikserim 6.5lt ve cok buyuk mikserimle ilgili inceleme yazisin http://hayattanazicik.blogspot.com/2013/04/sonunda-mikserime-kavustumkenwood-km020.html burada bulabilirsiniz.

      Sil
  18. Emine Avcı28.08.2013 22:47

    Merhabalar... :-) hazırladığınız dosya için çok teşekkür ederim. bu ürünlerle ilgili ne internette nede başka yerde herhangi bilgiye rastlayamadım. dosyanızdaki kenwood,molinex ve bosch ürünlerini beğendim. üçü arasında tercih yapmayı düşünürken, esse'de kendi ürünü olan essenso mikseri gördüm. ürün görüntüsü ile kithchen aide benziyor. Gövdesi döküm. 2 tane çelik çırpma kabi var, 3 ve 5 lt. üç tane ayağı var. 400 w.beni en çok düşündüren şey w. Bu güç hamur yoğurma için yeterli mi? bunu satış elemanlarına sordum. çok yüksek w pastanelerde profesyonel amaçlı kullanım için yapıldığını, evde kullanım için bu gücün yeterli olduğunu söylediler. Onlar bizzat kullanıcı olmadıkları için pek ikna olmadım. gelelim fiyatına bu ürün indirime girmiş.1000 tl.den 500 tl ye düşmüş.bu ürünler arasında fiyatı en cazip olan.ancak essenin bu ürününe güvenebilir miyim bilmiyorum? Şu anda kullandığım mikser tefal 200 w 14 yıldır kullanıyorum fakat bozuldu,bir an önce karar verip alabilmek için bana acilen yardımcı olursanız çok memnun olurum.saygılarımla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Malesef hiç bir yerde bir açıklama bulamadım. Siz bir risk alacaksınız essensoyu seçerseniz çünkğü kullanıcı yorumu okumadan zor yanlız sürekli bir muhattabınız var esse eğer sorun çıkarsa iade veya değişim hakkınız olacak bu sebeple bence deneyin. Ev için kullanımda gerçekten 400 watt yeterli olacaktır. Eğer alırsanız bana resim ve performansı gönderirseniz bende buraya eklerim. İnternette resmini bile bulamadım malesef... Sevgiler...

      Sil
    2. Sonunda mikserime kavuştum... :) Çook mutluyum... Allah bütün isteyenlere ve özenenlere böyle bir güzellik nasip etsin. :)
      Sizin deyiminizle risk aldım diyebiliriz. Evet Essonsa'da karar kıldım ve aldığım içinde çok memnunum. Öncelikle birebir gördüğüm ilk mikser Essenso'ydu. Bizzat inceleme fırsatım olduğu için benim açımdan daha uygundu. Satıcıylada konuşup ürün hakkında bilgi alınca ve üründen hiç şikayet gelmediğini öğrenince almaya karar verdim.
      İndirimden yararlanıp 500 tl'ye aldığım bu mikserden çok memnunun ve evde yapılacak her şeyi denedim. Kek, krem şanti, ayran,kurabiye hamuru ve mayalı hamur. Hepside çok güzel oldu, krem şantiler çok güzel köpürdü. Mayalı hamur çok daha farklı ve güzel oldu, daha çabuk kabardı. Kek ve kurabiyedende çok güzel sonuçlar aldık. Daha güzel ve lezzetli oldular. Kapış kapış gitti kısacası. Hamur yoğururken zorlanma veya titreme olmadı, o açıdanda çok hoşuma gitti.
      Özelliklerine gelirsek: 450 watt, 3 ve 5 lt. iki tane çırpma kabı var. Çırpma, karıştırma ve yoğurma ayağı var. 10 kademeli hız ayarı, aynı zamanda çırpma ayağının üstünde çırparken yanan ve görüş için kolaylık sağlayan led lambaları var. Extra aparları olarak dondurma aparatı, kıyma aparatı, makarna aparatı, buğday öğütme aparatı vs. alınabilir. (Fiyat içine dahil değildir. Ayrıca alınır.)
      Yaptığımız şeylerin video'sunu çektik. Sizinle paylaşmak isteriz. Link:
      http://www.youtube.com/watch?v=ls7AAPt1L_I&feature=youtu.be
      Almak isteyenlerin beklentileri nelerdir bilemem ama benim beklentilerimi tamamen karşılıyor. Evde kullanım için herkese tavsiye edebilirim. Sevgilerimle...

      Sil
    3. İlk olarak güzel günlerde kullanmanızı diliyorum. Ne mutlu size, her mikser alana ayrıca seviniyorum çünkü ne kadar güzel aletler olduğunu ve ne kadar iş kolaylaştırdığını biliyorum. Sizden ricam birde resim çekip bana göndermeniz bende testi ve videoyu yayınlayacağım ve resmini çekerseniz sevinirim. Işığı açıkken çekerseniz daha aydınlatıcı olur. Çevremde almak isteyen fakat fiyatında endişeli olan herkese önereceğim. Güzel güzel yemekler yapmanızı temenni ederim. Sevgiler...

      Sil
    4. Teşekkür ederim. Dha iyileri isteyen herkesin olsun inşAllah. Resim çektim, ama nerden gönderebilirim bilemedim. Bu konuda yardımcı olur musunuz?

      Sil
    5. gunduzse@gmail.com Adresine mail atabilirsiniz. Teşekkür ederim.

      Sil
    6. gunduzse@gmail.com Adresine mail atabilirsiniz. Teşekkür ederim.

      Sil
    7. Çok teşekkür ederim. Gönderdim, umarım beğenirsiniz.

      Sil
  19. Merhabalar ilk olarak teşekkür ederim ben kendim çok zorlandım bu sebeple bu dosyayı hazırladım. Essensoyu bende gordum. Begendim fiyatı güzel watt konusuna gelince ne kadar yüksek olursa o kadar güzel hamur elde ediliyor. Yıllarca 200 watt kullanmis birisiniz bence 400 watt sizi tatmin edecektir ama bir gün daha beklerseniz sizin icin bir araştırma yapıp essensoyu da dosyaya eklerim. Ve fikrimi size yazarım. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  20. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  21. We stumbled οvеr heгe by a diffeгent web раge and thought
    I might check things out. I like what ӏ see ѕo noω i'm followіng уou.
    Look foгwагԁ to exploring your
    web page repeatеdlу.

    My web blog - bofigo ()

    YanıtlaSil
  22. Merhaba ben çok detaylı bir araştırma yapmadım essensoya kitchen aid i incelemek niyeti ile gittim ancak fiyatının çok yüksek olması ve satıcının da tesiri ile essensoya karar verdim.genelde ürün hakkında bilgiler paylaşılmış bu sebeple ben şikayetlerimi bildirmek istiyorum ürün tasarım olarak güzel ve şık ancak bayağı ağır mutfakta sabit bir yere yerleştirir fazla kıpırdatmamak gerek... Benim en çok canımı sıkan şu oldu makaron ya da beze yaparken iki veya üç yumurta akı çırpmak istedim ancak ayak temas etmediği için boşa döndü çünkü sadece ucu dokunuyordu kabını hafif kaldırarak elimde tutmak zorunda kaldım çok canım sıkıldı oysa ki tarifi izlediğim videoda kitchen aid çok rahat çırpıyordu. Birde sanki kitchen aid çok daha kısa sürede yumurtayı kar haline getiriyor... Hamur olarak sadece kurabiye yoğurdum problem yaşamadım gayet güzel yoğurdu ... Kullandıkça daha çok paylaşım yapıcam... Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk olarak hayırlı olsun mikseriniz. Ağırlık standlı mikserlerin genel sorunu ve kaldırıp indirmek gerçekten zor benimkide diğer arkadaşların ki de aynı. Sizin probleminizin kaynağını bildiğimi umuyorum. Mikser ucunu taktığınız yer içinden çıkmış olması gereken bir aparat ile aşağı yukarı ayarlanıyor olmalı. Bu tarz mikserlerde ayar oluyor benimkinde var mesela ben gerek duymadım ama eğer gerekirse kullanın yazılmış. Sizin aldığınız mikserden kullanan bir arkadaş var yukarıda yorum yazan onun maili vardı bende isterseniz size ulaşması için mail atar sorunun onda da olup olmadığını öğreniriz? Sevgiler...

      Sil
    2. Merhabalar...
      Dediğiniz gibi ayağın yukarıda oluşunu bizde fark ettik. Ama kullanma klavuzunu dikkatle okursanız ayarlanabilir olduğunu görürsünüz. Başlık ve gövdenin birleştiği bölümde, başlığı kaldırınca bir vida olacak. Onu sağa çevirirseniz ayak aşağı iniyor, sola çevirildiğinde ise biraz daha yukarı kalkıyor. Daha detaylı bilgi için kitapçığa bakmanızı tavsiye ederim.

      Sil
  23. merhaba bende evime mikser almak istiyorum bosch düşünüyorum ama kararsızım kullanan veya çevresinden bişeyler duyan varsa bana cevap verebilirse çook sevinirimm :)

    YanıtlaSil
  24. merhaba bende evime mikser almak istiyorum bosch düşünüyorum ama kararsızım kullanan veya çevresinden bişeyler duyan varsa bana cevap verebilirse çook sevinirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer kullanan biri olursa yorumu yukarıya ekleyeceğim. Eğer alırsanız sizden yorum bekliyorum sevgiler...

      Sil
  25. merhaba,boyle güzel bir dosya hazırladığınız için teşekkür ederim. bende essensonun mikserini almak istiyorum.aslında gönlümde yatan kitchen aid ama fiyatı cok yüksek.yukardaki yorumlarda essensonun 2 yumurta cırpmadıgını soylemis.bu kafamda soru işareti yarattı.acaba böyle bir sorun teşkil ediyormu.sizin yanıtınızla sorun cozuldu mu acaba yardımcı olursanız cok sevinirim.tesekkurler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence essenso alınabilir bir mikser iki yumurta çırpamıyor olmasını kesinlikle ayarlama ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Essenso ile ilgili esseye gittiğinizde ayar için gerekli aletin içerikte olup olmadığına bakarsanız soruna çözümün olup olmadığınıda görürsünüz. Benim aldığım kenwood da büyük hazne olmasına rağmen iki yumurta çırpılıyor. Ben bu sorunun çözümlenebileceğine eminim birde bu tarz mikserlerde en dipte kalanı bir spratula ile alttan üste karıştırma gereği duyuyor insan. Alırsanız yorum bekliyorum sevgiler...

      Sil
    2. Merhabalar...
      Bir Essenso kullanıcısı olarak mikserimizden çok memnunuz. Yukarıda çırpma yapmadığı yazılmış. Ama ayarlanabilir ayağı sayesinde 2 yumurta kadar az bir miktarı bile çok rahat çırpabiliyor. Hiç bir sorun olmadığı gibi, kremşati ve yumurta akını çok güzel köpürtüyor. Yapılan tatlılar ve pastalar çok daha güzel oluyor. Mikserin başlığı ve gövdesi arasında vida sağa, sola çevrilerek ayağın inmesi ve kalkması sağlanıyor. Sevgiler...

      Sil
  26. ilginizden dolayı cok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  27. Güzel günlerde kullanın ben çok çok memnunum kenwood'dan siz şanslısınız yurt dışında bu ürünler daha uygun Türkiyede malesef 1200-1300 civarı fiyatlar ama gün gelecek herkesin evinde bir standlı mikser olacak temennim çünkü büyük rahatlık. Sevgiler. Yorum için teşekkürler düzenleme yapıp en kısa sürede mikser yorumları bölümüne koyacağım.

    YanıtlaSil
  28. Merhaba, bu konuyu uzun süredir araştırıyordum, sonunda karar verebildim. bu karar vermemde katkısı olan yorumlarınız için çok teşekkürler. şimdi esse indirimini bekliyorum, sonrasında ben de yorumlarımı paylaşacağım. saygı ve sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuzu sabırsızlıkla bekliyorum. Bu araştırmayı çok zorluk çektiğim ve kullanan bulup soramadığım için yaptım. Esse güzel bir seçim bencede ev için. En kısa sürede indirim olur sizde alırsınız umuyorum. Bir de essenin anlık indirimleri oluyormuş 2-3 saatliğine %70-%80 indirimleri oluyormuş. Eğer yakınınızdaki esse ile görüşüp indirimi haber vermesini isterseniz sizi arayacaklardır. Sevgiler...

      Sil
  29. Ben ne yaptıysam sonuç mükemmel oldu aslında hiç bir şikayetim yok sadece ev için çok büyük ben evden butik pasta işleri yaptığım için bana ideal ama normal bir ev hanımı için gereksiz büyük.

    YanıtlaSil
  30. İyi günler. Bu konuyla ilgili hazırladığınız dosyayı ben de çok beğendim. Sizin tavsiyeleriniz üzerine kenwood marka olanları incelemeye başladım. KM070 en kapsamlı olanı sanırım. Cevrenizde ya da bu siteyi takip edenler arasında bu modeli satın almış ve kullanan var mı acaba ? Ürünü internette detaylıca incelemedim ve ilgili videolarını seyrettim. Aynı zamanda pişirme özelliği de var. Ek aparatları ( blender ) vs de var anladığım kadarıyla. Kenwood un indirim zamanlar oluyor mu acaba ?

    Bir de breville ve wmf markalarında da stand-mikserlerden var. Onlar hakkında bilginiz var mı ya da yorum yapabilecek olan ?

    Aysegul

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Km070 i birebir inceleme fırsatı buldum. Çok kapsamlı ve yanında verilen parçalar benim aldığım km010 dan çok daha fazla. Haznenin pişirme özelliği ise gerçekten etkileyici. Ben miksere o kadar odaklı olarak yaptım ki araştırmamı sanıyorum bu pişirme özelliğini es geçtim. Ayrıca malesef bu kadar kapsamlı bir sistemin sorunununda çok olacağı önyargımı yenmem için çok sağlam yorumlar bulamadım. Birde yurt dışı araştıra sitelerinde km010 o kadar övülüyordu ki karar vermemde çok büyük etkisi oldu diyebilirim. Sizin istekleriniz neler aslında buna bakmanız lazım. Boyut ne iş içinmi kullanacaksınız yoksa ev tipimi olacak büyük hazne ev tipi kullanımda zaten temizlik açısından sorun yaratıyor birde pişen ve dibi tutan yiyecekleri temizlemek insanı bulantabilir mi.? Bu güne kadar benden başka kenwood alanı görmedim malesef almak isteyenlerden çok daha fazla ilgi var ürünü alanların diğerleri başının çaresine baksın bananeyi benimsemiş olması ise çok acı. Breville ve wmf yurt dışı sitelerinde araçtırılıp en kısa sürede buraya eklenecek. Siz karar verir ve alırsanız sizden de yorum bekliyorum.

      KM070 için http://www.productreview.com.au/r/kenwood-km070-cooking-chef/188892.html buradan incelemesine bakabilirsiniz. İngilizceniz yoksa translate ile biraz karışık çevrilsede anlayabilirsiniz.
      Sevgiler...

      Sil
  31. İşin aslı ne kadar benzeri olursa olsun Kitchenaid sanırım biz bayanlar için efsane olmuş durumda :D
    Bu güzel yazı için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  32. Tam aradıgım dosya! Elinize sağlık. Okumaya yeni başladım ama sanırım Bosch'un 1600 wattlık yeni modelleri yok. Eklemenizi rica etsem? Youtubeda videolatını gördüm ve hayran kaldım.

    YanıtlaSil
  33. Merhaba :) bloğunuzu takip ediyorum çokda beğeniyorum özellikle bu konuyu bende standlı mikser alamak istiyorum:) kitchenaid istiyodum ama satıcı dolar yükselmesiyle fiyatların çok yükseldiğini söyledi bende esenso daki ne bakıyorum bugün sordum fiyat 720 tl dahada inebilir dedi ama kafamı media market teki breville bem 800 mixer karıştırdı lütfen yorum yazarsanız çok sevinirim :) fiyatları bir iki gün için geçerli.

    YanıtlaSil
  34. Merhaba :) bende bloğunuzu takip ediyorum ve çok beğeniyorum :) özellikle bu konuyu standlı mikser almak istiyorum kitchenaid almak istiyodum ama fiyatları bayağı yükselmiş o yüzden esenso professeur almayı düşünüyorum fiyat ı 720 tl imiş kafamı media market teki breville bem 800 mixer karıştırdı teşhir ürünü olduğu
    için bu fiyatta yorum yaparsanız sevinirim :) kullanan varmı

    YanıtlaSil
  35. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  36. Açıklama için teşekkürler :) yorumun yayınlanmadığını zannedip 3 defa yazmışım :)) telefon dan olsa gerek bende galiba esenso professeur alacağım sizin bu yazınızdan sonra ama baktım şimdi Kenwood kmix51 700 tl n11 de hangisini önerirsiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahsen ahsen benim tavsiyem tabii ki kenwood birinci olarak ben kullaniyorum ve cok cok memnunum ikinci olarak herdaim muhattap bulabilir, parca gerektiginde beklemez herhangi bir sorunda servis imkani var. İki secenek varsa ve bunlardan biri kenwoodsa dusunmeyin derim.
      Bu arada farkli yorumlar oldugu icin yayinladim kaldirilmasini istediginiz yorumun yaninda cop kutusu vardir o sekilde silebilirsiniz. Bu androidler yuzunden olabiliyor bunlar.


      Bu arada hangi mikseri alirsaniz alin yorum bekliyorum ki alacaklara ayardim edelim.Esenlikler...

      Sil
  37. Merhaba, ben 16 Ocak'taki anonim :)
    Kenwood çok aklıma yatmıştı ama şu yazı keyfimi kaçırdı. Siz ne diyorsunuz?
    http://mkanik.blogcu.com/turkiye-de-neden-kenwood-alinmaz/9249912

    Sizin modeldeki silikon başlık da başka hiçbir markada yok araştırdığım kadarıyla. Mus vs yapımı için çok kullanışlı olacaktır.

    kmix51 700 tlye düşmüş çok cazip geldi. Aparat olarak sadece makarna aparatını düşünüyorum artık. Bugün rende makinesi, bu ay içinde de ayrı bir kıyma makinesi almayı planlıyorum. Boschun alt modeli mevcut, çelik hazneli o da, 400 TLye kadar bulunabiliyor nette. Bu modeli alıp ekstra makarna aparatı mı alsam, kmixin indiriminden faydalanıp onu mu tercih etsem çok kararsızım. Boschun 1600 wattlık MUM 86R1 modelini çok beğenmeme rağmen ne nette ne de mağazalarda bulamadım.
    Ne düşünüyorsunuz?

    YanıtlaSil
  38. Yarın bütün mikser firmalarına mail atacağım ve genel soruları soracağım böyle bir dosya daha hazırlayacağım bu sorulara cvp olur. Ben kenwooddan memnunum bir şikayetim olmadı ki baya bir hırpaladım :) zehir gibi çalışıyor. Sağlam alet yapmışlar servise ihtiyaç duymayacak umudum. Bosch videosunu izlemiştim çok zorlanıyordu. Bir bakayım eklerim video bulabilirsem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öncelikle çok faydaLı bi iş yapmışsınız tebrik ve teşekkür ediyorum bende aylardır araştırıyorum bosch a genel ürünleri itibariyle çok güvendiğimden mum5 ve mum8 araştırası yaptm uzun süre ama hiç kullanıcı yorumu bulamadım yurtdışı yorumları buLdum onlarında neredeyse hepsi olumsuz hayal kırıklığına uğradım resmen :) sizin kenwood hakkındaki yorumlarınız hoşuma gitti bayadır kullanıyosunuz sanırım haLa memnunmmusunuz acaba ne kadar oldu alalı tam?bide ek parçalar kolay bulunabilir ve ucuzmu yoksa uçuk fiyatlardamı (mesela hamur açma aparatı)

      Sil
    2. merhaba öncelikle çok faydali bi iş yapmışsınız teşekkür ve tebrik ediyorum!bende aylardır mutfak makinesi araştırıyorum özellikle diğer ürünlerine güvendiğim için bosch mum5 ve mum8 araştırdm ama türkiyede kullanan ve şöyle dolu dolu yorum yapan kimseyi bulamadım yurt dışı yorumlarını okudum çoğu olumsuz yorumlar ve hayal kırıklığına uğradım:( sonra sizin kenwood hakkındaki yorumlarınızı gördüm ve onumu alsam dedim.siz bayadır kullanıyosunuz gaLiba ne kadar zaman oLdu alalı hala memnunmusunuz ?bide ek parçalar kolay bulunuyormu ve ucuzmu yoksa uçuk fiyatlarmı istiyolar (hamur açma aparatı mesela?) şimdiden teşekkürler

      Sil
  39. merhaba
    birde krups ka950 mutfak robotu hakkında bilgi verirmisiniz.15 yıl önce aldığım krups el mikserini hala kullanıyorum o nedenle mutfak robotunuda krups almak istiyorum ama kullanıcı yorumu bulamadım kararsız kaldım .

    YanıtlaSil
  40. Coook faydali bir yazi olmus. Bu kadar kiyaslama baska bir yerde yok.
    Kitchen aid kullandim 4 yil kadar. Felaket gurultulu. Mutfakta durmak dahi istemiyor insan. Benim ki 300 watt olandi. Sert hamur yoguramadim. Teknik servis de sorun olunca sikilip yazliga goturdum.
    Breville icin direkt 2 yillik kullanici yorumu yapabilirim. Kitchenaidden kat be kat sessiz. Ve daha kuvvetli. Eriste hamurunda bile yoramadim. Isiniyor, dogru. Cihaz zorlandiginda duruyor ve motor yanmiyor. Tek sikintisi kiyma makinesi falan apatarlar takilmiyor. Zaten onlar da kullanissiz.
    Bir magazada direkt denetiyorlar, magaza adi hatirlayamadim simdi. Breville denenerek alinabiliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorum icin cok tesekkurler yorumlsrinizi ekleyecegim adsiz olarak. Sevgiler...

      Sil
  41. merhabalar bilmiyorum bu soruma cvb gelirmi?yada gülünürmü... yorumlar 2013 yılında yazılmış,paylaşılmış,bense 2014 yılından yazıyorum :) biraz uzaydan yazıyorum gibisinden oldu :) neyse gerçekten sizi tebrik ediyorum harika bir dosya hazırlamışsınz bide videolaşmışsınz ya ürünleride harika olmuş..bende herrkes gibi kitchenaid diyordum fiyatını görünce şöyle bi offf çekip moralimi bozdum..2050 tl..indirimli olarak 1750 el insaflık bi fiyat..bu fiyata alırsakda içimizin cızz edeceği cinsten.bugunde biraz çarşıda araştırma yaptım..tefal hotpoint ve fakirinkini buldum ürün olarak sadece.sizinde yazınızdan dolayıda aklım kenwoodda.parçalarıda cook maşallah bereketli :) essedeki acaba nasıl..ben şöyle tanımlayayım.sadece ev kullanımı için alacağım ama coook fazla hamurlarla iç içe olan birisiyim.nerdeyse hergün diyebilirim.bu nedenle bana edinmiş olduğunuz bilgilerden hangisini önerirsiniz..önereceğiniz fikir doğrultusunda ürünü almayı düşünüyorum inş.

    YanıtlaSil
  42. Cevap gelmez mi konu 2013 te acildi ama o kadar ilgi var ki surekli guncel kaliyor bu sebeple. Yorumunuzu okudum ve tebessum ettim ama cok seker olmus. Gelelim benim tavsiyeme gelen yorumlarin ozunu yazmam gerekirse esse indirimdeyken alinabilecek ve kullanisli cok fazla parcaya sahip sizi mutlu edecek bir urun. Cok fazla hamur yapiyorum derseniz kenwood uygun modelleri ama benim ki profesyonel ve ev icin temizligi zor. Ayrica cok agir makineler tezgah ustunde kalacaklar civil civil modelleri tercih ederdim ben evde kullanacak olsam. Ayrica yeni bir yorum geldi onda da breville cok ovulmus ozellikle bizim gibi hamur hamur hamur modundaki kadinlar icin. Alirsaniz yorum bekliyorum. Bu arada yurt disinda insanlar kullanip eskitiyor ve yrni ve hizli makinelere geciyor bize daha yeni geldigi icin onlara ozenip kirtchen aid diye tutturuyoruz. Onlarin sitelerinde bir numarada kenwood var. Sevgiler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iyi günler. ben yaklaşık 1 ay önce breville marka bir stand mixer aldım. aldığımın ertesi günü, eşimle, internetten aldığımız çiğköfte tarfini deneyelim dedik hemen. cihazı en düşük ayarda 10-15 dakika arayla sıvı ilavesi yaparak yaklaşık 40 dakika çalıştırdık. sonlara doğru gelen koku üzerine mutfağa gittiğimizde cihazın çok ısındığını, üzerindeki ızgara kısmından duman geldiğini gödük. oysa satın aldığımız yerdeki arkadaşlar bu gibi durumlarda cihazın kendini kapatacağını söylemişlerdi. öyle bir şey olmadı. hemen ertesi günü iade işlemi için istanbula, aldığımız mağazaya, enplusa geri götürdük. 3 haftadan fazla bir süre bizi uğraştırdılar iade için de.benim bu markaya olan güvenim sarsıldı. ama sanırım bu işler biraz da şans işi. şu an kitchenaid almayı düşünüyorum; ancak hala kafamda bir sürü soru var: haznesi ne kadarlık hamur için yeterli, mantı hamuru gibi sert hamurları yoğurmada sıkıntı olur mu, ne kadar süre aralıksız çalıştırabilirim ve bu sırada ısı, ses ve sarsıntı sorunu yaşar mıyım? gibi gibi...

      Sil
  43. Merhaba, emeginize saglik cok faydalandim. arkadasim yurtdisindan gelecek kitchen aid marka uygun fiyata alma sansim var yani. Ama kafam karisti ben ev tipi bisey istiyorum onun icin kitchen aid in hangi modelini tercih etmeliyim sizce? Yada kitchen aid den vazgecip kenwood mu dusunmeliyim. Yine onun icinde hangi modeli benim icin uygundur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitchen aid genel olarak ayni ozelliklere sahip ev tipi kullanim icin ideal. Eğer uyguna getirme sansiniz varsa kacirmayin derim. Size yetecektir saniyorum. Yuksek wattli makinelerden daha guzel kabaran hamurlar cikiyor elbet ama titreme sorunu fazla oluyor. Hangisini alirsaniz alin yorum bekliyorum. Sevgiler...

      Sil
  44. Merhaba, bende essenso aldım çok memnunum fakat motorunda sorun çıktı biranda bozuldu.eşim aldığı yere götürecek.birşey soracağım benim kekim çok guzel olurdu fakat bu makinede bir türlü beceremedim.ya düzgün kabarmadı yada bazı yeri tıkışık oldu sizce nerede yanlış yapıyorum.yardımcı olur musunuz? Teşekkur ederım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu makinelerin hepsinde arada altta kalan malzemeyi bir spatula yardimiyla karistirip oyle devam etmek gerekiyor. Yumurtalar guzel kabartilacagi icin kekiniz daha guzel olmali aslinda yukaridski essenso nun altinda kullanici yorumlari var oradaki isimler kisilere bagli ustune tiklarsaniz kullaniciyla iletisime gecebilirsiniz. Emine hanima danisin isterseniz. Sevgiler...

      Sil
  45. merhabalarr tekrar beeenn bayan adsız :) (2014 den yazan ) :)
    yatıyorum kenwood,kalkıyorum kenwood :) hamur yoğururken bazıları çok ses yapıo dyr hatta akşm komşulrnz rhtsz oluyr dıyor o derece..ses olayları benı hep düşündürüyor .. daha almadım,alamadım.mahrumiyet bölgesindeyim :) ve çokda korku vr içimde kısacası pimpirikliyim..okdr para verırım snra iyisi çıkar pişman olurum falanda fılan.ben kıyma aparatıda olsun diyorum.. brevillede cok pahalı ama ya 1.273 az paramı :( serviside önmli tabi.stelianın bi robotu vr hamur yoğuruyor dılımlıyr rendeliyr.şekli aynı kahve mkınesı gıbı ama kullnanlrın buyuk kısmı genl olrk memnun.ücretıde 200 küsür.şeklı braz frklı bana dayanırmı bılmem.yazınızda ev icin temizligi zor. demişsnz ne bkımdan? bnde bı semaver vr 1 saat temzliği zamanımı alıyr iyice cifliyrm parltyrm snra tkrar sıl tekrar sıl tkrr tkrar onun kdr zor dgldr heralde temizliği.....szn kullndgnz hngisi.bana kıyma aparatıda lazım.2veya 3 ayda bir 5 kılo etım gelıyr ve evımde kndım kıymak istyrm.norml makıneler eti ezıyor :( bu makarna hmur açma acaba lahmacun hamuruda açarmı?? bide salam sucuk aparatı kıyma makınesındekılerle aynımı yanii içli köftede yaparmı bu bnm için çok önmlı çünkü. yani.öyleyse cok mutlu olurum en azından kıyma makınesı almama gerek yok.çokmu sordum soru ama idare edin insan isteyince sorularda çoğalıyor.çooook istiyorum çoook kastettiğim öutfak robotunda kıyma özelliği yok tabıkıde işte o robot bu
    http://cahidejibek.com/2013/01/01/stilea-mutfak-robotu/ cvbınızı sabırsızla bekleyeceğim.sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kenwood km 286 sizin icin cok uygun bence parca sayisi fazla ev kullanimi icin ideal. Benim aldigim model hazne olarak buyuk bu sebeple temizligi zor dedim cunku buyuk bir hazne lavaboya zor sığıyor. Yoksa baskabir derdi yok. Ses icinde soyleyebilecegim esim ust katta uyurken ben mutfakta hamurumu yoguruyorum. Bu cok ses yapan makinelere ben sahit olmadim ama youtube da aratip birebir sesini duyabilirsiniz. Ben hic bir firmadan para yada bir urun vs alip reklam yapmadigim icin urunleri gordugumle yaziyorum. Link attiginiz arkadas stilea ile reklam sistemi icersin saniyorum. Bu sebeple siz direk kullanici yorumlarini baz alin. Ben Stileayi cok aradim mikser alacagim zaman servis vs kafamdaki sorurularima cevap icin ama muhattap bulamadim cok yeni bir firma servis agida dusuk mahrumiyet bolgesindeyseniz dusunmeyin derim. Ben Bodrumdayim burada servisi yok mesela. Hamur acma aparatini firmadan ve servislerinden istetip alabilirsiniz ama pahali olacaktir. İnternette bir cok yerde 50 tl ye hamur acma aletleri satiliyor hic o kadar para verip mikserin parcasi diye almayi dusunmeyin derim. Bu arada lahmacun pide vs icin on acma islemi gerceklestirebilirsiniz sonradan iki merdane darbesiyle lahmacun boyutuna gelecektir.Hamur acma makinesini de hallettik baska da soru varsabeklerim. Kendimi servis gibi hissetmeye basladim reklam almaya baslasam iyi olacak :-) :-) :-) :-) :-)

      Sil
  46. Ve araştırmalarım sonucunda şunu anladım kitchein olmazsa olmaz mükemmel ötesi değil aslında.aynısını yapan markalarda var kaldıki bütün aparatlarıda yok tr de.adamlar sadece markasını satıyor aslında.steliadada vip servisi var aparatlarıda güzel ama cok sesli olmasından rahatszlar.e bendeki hamur aşkı gece oluyr bazen ozamanlar siteyı ayağa kaldırmım :) hep böyle baka kalmam inş.

    YanıtlaSil
  47. Merhaba ,
    Yazıma cevap gelebileceği ümidi ile başlıyorum,yıllardır o güzel kırmızı kitchenaid alacağım diye paralamışım kendimi iyiki almamıştım.
    Şimdi yazınızı tesadüfen okudum,Kenwood almayı düşünüyordum zaten ama hangi model nedir çok ayrıştıramadım.sizin gibi profosyonel olarak kullanmayacağım.ancak evde sık sık tarif demeleri hediye kurabiyeler falan yaparım küçük bir kızımda olduğu için tezgah üstü bir âlet istiyorum.kıymazsa aparatı takılabilsin hamur açabilen model hangisidir ?yada siz benim için hangisini önerirsiniz ?kmx051 ve kmx010 inceledim fiyat farkıda var ,benim için kullanışlı pratik ve fiyat performansı önemli .
    Şimdiden cevabınız için teşekkür ederim.
    Sevgiler esra Demir

    YanıtlaSil
  48. Merhaba ,
    Tesadüfen gördüğüm bu yazı çok işime yarayacak.kenwood hangi modelini tavsiye edersiniz .profosyonel kullanmayacağım ama evde de herseyi yapayım istiyorum kıyma hamur açma karma falan filan kmx010 ve km51 Arasında kaldım sevgiler.esra Demir

    YanıtlaSil
  49. Kenwood km286 sizin icin ideal olacaktir parca sayisi fazla ayrica daha uygun. Kmx010 ve km051ek parca olarak daha azdir. Goruntu olarak kitchenaid gibi olsun diyorsaniz essensonun mikserini tavsiye ederim hem uygun(indirim zamanlarinda) hemde ek parca sayisi cok yukarida inceleyebilirsiniz. Sevgiler. Aldiginizda yorum bekliyorum.

    YanıtlaSil
  50. merhaba ben Homend Profashion 3001 Stand mikser almayı düşünüyorum ne yazıkki 300 w olması beni korkuttu evde kullanacağım ustelik elimdeki indirim kuponu ile bana 200 liraya gelecek kek poğaça kurabiye gibi hamurları yogurmak için istiyorum ancak 300 w oldugu için karar veremedim ayrıca 3.5 litrelik kapasite benim hamurlarım için yeterli olurmu acaba yardımcı olabilirmisiniz ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hamur yogurmada cok performans gosterebilecegini sanmiyorum ama tezgahta devam edecek bir yogurma ile sonlandirirsiniz ayrica hafifligi cabasi. Profesyonel olmasada ev tipi kullanilabilir onun icin youtube bir bakin derim. Hayirli olsun.

      Sil
  51. Merhaba.. Ben evde kullanmak üzere, profesyonel olmayan ama kek, poğaça, kurabiye vs yapımında kullanabileceğim bir standlı mikser arıyorum. Yani hamur yoğurabilmesi de önemli. Fiyat ne kadar cüzi olursa o kadar iyi benim için.. Bosch MFQ-3560 Kovalı Mikser, Arzum AR183 Pasto Standlı Mikser ve Homend-3001-profashion arasında düşünüyorum. Arzum ve Homend 300watt olması düşündüyor, sorun olur mu acaba? öte yandan Bosch 450watt ama çelik hazneye sahip değil. Bu konularda fazla bilgim ve deneyimim yok, lütfen yardımcı olur musunuz? Şimdiden teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 300 watt a takilmayin kitchen aid profesyonel olmasina ragmen 300 watt. Mikserlerde kurabiye veya mayali hamur yani sert hamur yapmaniz malesef cok mumkun degil. Ama malzemeleri ozdestirip unun yarisini elle kararsaniz istediginiz sonucu alirsiniz. Cok sert hamurlar motorun yanmasina neden olur. Butun urunler youtube da vardir kullananlarin koydugu videolari izlemenizi tavsiye ederim. Hayirli olsun.

      Sil
  52. bende anneler gunu ındırımınde tefal mastercheef mutfak robotunu gordum.dılımleme,narencıye sıkacağı,kıyma gıbı bırcok aparatı var ve 900 watt fakat kararsız kaldım bu yenı bır urun sanırım hıc kullanıcı yorumu g0rmedım.fıyatıda 900 lıra cıvarında.tefal genel olarak ıyı bır marka ama bu urunde nasıldır bılemedım.ben evde kulanıcam ve ozellıkle pohoca hamuru yapmak ıcın ıstıyorum cunkı elde hamur yoğuramıyorum.ne onerırısınız.sımdıden tesekkurler

    YanıtlaSil
  53. Moulinex ile ayni firmaya yaptirmislar saniyorum. Neredeyse birebir ayni ama ben arastirmaya basladim. Bir iki gun icinde
    tefali de ekleyecegim. Essenso ya bir bakin yukarida ve moulinex e bu arada siz. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  54. bırde sunu sormak ıstıyorum.benım çeyızımde bu tarz ev aletlerının hıcbırı yok yanı blender,katı meyva sıkacağı felan buyuzden bu setler hepsını barındırdığı hemde hamur yogurabıldıgı ıcın tercıh edıyorum ama hepsı bır makınada toplanınca acaba performansı düşer mı.ornegın hamuru ıyı yoğurur ama kıyma aparatında sıkıntı yasar mıyım.sız olsanız ne yapardınız,ayrı ayrı mı alırdınız.hangısı daha mantıklı.sonucta ayrı ayrı da alsam bu fıyata ulasıyor

    YanıtlaSil
  55. Sizin icin ideal olan kenwood km286 bence. Rondosuda mevcut ve daha uygun. Kalanlari da tek tek alabilirsiniz blender en cok kullanilanilan zaten. Bu tip makineler agir oluyor ve buyuk oldugu icin cok yer tutuyor. Siz bunu alin derim cok buyuk rahatlik ama digerlerini de ayrics almalisiniz. Tupperware el rondosunu edinin derim birde blender tamam iste. Kati meyve sıkacaği bu makinelerde olmuyor zaten saniyorum. Dugun yakin degilse biraz daha bekleyin derim bu makineler yavas yavas yayilmaya basladi zamanla ucuzlayacaklardir. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  56. İyi akşamlar benim evde rondom var.ben pogaca pasta kurabiye krema vs icin kullanmak istiyorum km286 ve km010 youtubedan ozledim km010 u daha begendim gibi, 1000tl nin altında verimi iyi bir makine almak istiyorum haznesi 4 5 lt arasi olması ideal sanırım .Siz ne önerirsiniz acaba.esse nin oi var bide tabi goruntu olarak esse şık tabi wattları var bide.Çok soru sordum biliyorum ama cevaplarsanız sevinirim

    YanıtlaSil
  57. Essenso alin bence sizin icin ideal hemde indirim zamani 500 tl civarinda oluyor saniyorum. İsteginizi fazlasi ile karsilayacaktir. Km010 guzel evet bende km020 kullaniyorum ve memnunmuyum evet ama yinede biz bayanlar şık olsun da istiyoruz. Essenso alin derim. Performans size yetecektir.

    YanıtlaSil
  58. merhabalar öncelikle sizi tebrik etmek istiyorum emeğiniz için .Bu araştırmaları bende senelerdir kendi çapımda yapıyordum.Hemen hemen her markanın tanıtımını ve yorumlarını yapmanız çok kullanışlı olmuş
    Bende kitchen aid mi yoksa kenwood mu diyenlerdendim. Siz makinanızı alıp paylaştığınız zaman sizede danışmış ve kenwood almaya karar vermiştim o zamandan beride gene araştırıyorum .Bu seferde kenwood da hangisi olsun acaba derkenn ...nihayet makinamı aldım kenwood km070 aslında kararım km 020 almaktı ama gitti gidiyorda indirimde km070 i görünce genede hemen alamadım tabi satıcıyla yaklaşık bir hafta mesajlaştıktan sonra aldım makinam henüz gelmedi yarın teslim edilecek inanın çok heyecanlıyım.inşallah bir aksilik çıkmaz benim ailem kalabalık ve bende evde butik pastacılık yaptığım için vede mutfakta teknolojiyi kullanmayı çok sevdiğim için böyle büyük ve kapsamlı bir makina seçtim herkes karar verirken mutfaktan beklentilerine göre karar vermeli bence şu anda bani heyecenlandıran bu makina başkalarına gereksizde gelebilir bu açıdan ben herkese kenwood öneriyorum hem ürün yelpazesi çok geniş beklentisi az olan kişiler içinde bizim gibi yüksek beklentileri olanlar içinde robot bulmak mümkün .
    Makinamı kullanmaya başladığım zaman deneyimlerimi paylaşacağım. şu anda diğer aparatlarını araştırıyorum başlangıç olarak makarna ,kıyma, ve dondurma aparatlarını almayı düşünüyorum yurt dışında aparatlar oldukça uygun burada da bulabilirim inşallah
    eğer ilgilenenler varsa şu anda km086 benim makinanım bir üst modeli oda indirimli gitti gidiyorda görünce bir tühhh dedim ama ben daha uygun aldığım için avuttum kendimi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Yasemin Hnm,

      Ben de kenwood ile kitchenaid arasında kalanlardanım. Aslında Breville de düşünmüştüm bir ara ama vazgeçtim sanırım. Benim de aklım KM070 modelinde idi. Siz her gün kullanıyor musunuz ? Yani ne kadar sıklıkta ? Memnun musunuz bu modelden ? Pişirme özelliğinden yararlanıp denemeler yaptınız mı ? Bu detaylar inanın benim için çok önemli. Hangi modeli ve markayı almam açısından tarafınızdan bilgi bekliyorum.

      Şimdiden teşekkür ederim.

      Aysegul


      Sil
    2. Yasemin hnm,
      Umarım bu bloğa halen bakıyorsunuzdur. Km070 inizi ne kadara almıştıniz ? Km086 daha üst mü onu anlayamadim inceleyince. Bir de isitarak pisirme ozelliginden yararlaniyor musunuz ? Genel olarak urununuzden memnun musunuz ? Ben de marka olarak kenwood a karar verdim ama hangi model alacagimi bilemiyorum. Bir de orjinal kutusundan çıkmayan makarna ve dondurma gibi kaselerini de rahatlikla piyasadan buluabiliyor muyuz ? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

      Ayşegül

      Sil
    3. Yasemin Hnm,

      Bloğu halen takip ediyorsanız KM070 model ürününüzden memnun olup olmadığınızı ve ısıtma özelliğinin ne kadar etkin ve gerekli olup olmadığını bizimle paylaşabilir misiniz ?

      Sn. Hayattan azıcık,

      Yasemin hnm'ın özel mail adresini benimle paylaşmanız mümkün olur mu ? Kendisi bloğa devamlı girmiyor ve sorularımı görmüyor olabilir :-(

      Aysegul

      Sil
    4. ayşegül hanım
      biraz geç oldu ama yeni gördüm mesajınızı ben km070 aldımfakat satıcıdan kaynaklanan sorun nedeniyle iade ettim iki ay önce
      km086 aldım benimde bazı endişelerim vardı alırken fakat şimdi keşke çok önce alsaymışım diyorum. karıştırma yoğurma vs hepsini denedimhepsi mükemmel pişirmeye gelince eğer yemek yapmayı düşünüyorsanız pek tavsiye etmem ama sütlü bütün tatlılar; pasta kreması ;salep yani sürekli karıştırarak pişireceğiniz şeylerde sonuç harika mayalı hamur yoğurken ısıtma ayarını 40 derecede kullanıyorum hamur çok güzel oluyor yoğurt mayalarken tam ısısını tutturuğum için herhalde yoğutdum daha sert oldu başka merak ettiğiniz başka bir şey varsa sorabilirsiniz iyi günler

      Sil
    5. Yasemin Hnm,

      Sizden yorum gelmiş midir diye açıkçası aylardır bakıyorum bloğa.Cevap yazmış olmanız inanın beni çok mutlu etti :-) Risotto denediniz mi ? Genel olarak makinayla yukarıda yazdıklarınız dışında birşeyler denediniz mi ? Bir de cihaz hamur yoğururken çok sallanıyor mu ? Bu arada KM070 ile KM086 arasında tam olarak ne fark vardır ? Siz İstanbul'dan mı aldınız ? Bir de ticari amaçlı kullanmayacak biri için boyutu mutfak için nasıl, uygun mu ? Gerçi bu mutfaktan mutfağa farklılık gösterir tabii ama...Bir de diğer ek cihazları hakkında da bilgi verir misiniz ? Robot vs ? Sizi bulmuşken aklımdaki tüm sorularımı yazmaya çalıştım. Gene de aklıma gelirse yazarım. Cevabınızı bekliyorum...

      Aysegul

      Sil
    6. yaseminkaraoglu@msn.com dan daha çabuk cevap verebilirim

      Sil
  59. Yazınız çok faydalı olmuş teşekkürler böyle bir konu açtığınız için uzun zamandır bende kitchenaid mikser almayı düşünüyorum şuan kullanacak olsam çoktan almıştım fakat çeyizime koyacağım için daha düşük fiyatlı bulurmuyum diye bekleyip duruyorum şuan metroda 1399 tl fiyatı sizce uygunmudur 1 adet kalmıştı max güç kısmına tanıtıcı etiketinde 275W yazmışlar modelide 5KSM4 essedede kitchen aid fiyatı 2000 tl ye inmişti fakat kalmamış arada büyük bi fark var evlenmeme 4 ay kaldı metroda satılan uygunmudur fiyat özellik olarak essede satılan kitchenaid in özellikleri dahamı farklı sizce dahada beklemelimiyim almalımıyım ? Yukarıdaki yorumlarınızda kitchenaidin wattının düşük olduğu iyi çırpamadığı yazılmış bende marka yönünden ve görsellik açısından çok beğendim fakat bu kadar çokta para verince işime yarasın istiyorum ne yapmalıyım yardımlarınızı bekliyorum....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kenwood kmx serisi size cok uygun renkleri civil civil fiyati 1000 tl ye internette bulmak mumkun. Metroda genelde teshir urunudur satilan cok alinmadigi icin ve fiyat faistir. Siz interneti arastirin derim. Ayrica essensonun kendi yaptigi mikserin videosunuda izleyebilirsiniz o cok daha uygun. Ev tipi alacaksaniz milyarlar vermeyin evleneceksiniz daha bir suru ihtiyac vardir size yetebilecek bir urunu 500tl ye almak varken neden sirf ismi icin o parayi veresiniz ki. Yine de karar sizin. Yukarida daha uygun modelleri inceleyebilirsiniz.

      Sil
  60. Essenso icin gidip bakmalisiniz ama bence kenwood km286 da sizin bütçenize uygun olarak internette mevcut. Ayrica istediginizden cok daha fazlasini bulabileceginiz bir makine. Esinizin anneler gunu simdiden kutlu olsun. Bu hediyeye cok mutlu olacagina eminim.

    YanıtlaSil
  61. merhabalar... Bu faydalı dosya için çok teşekkür ediyorum..
    Bende kenwood ile stilea arasında kalanlardandım. Hatta 3-5 gündür sevgili hilal ile de mailleşiyoruz hangi marka hangi model adına. stilea'nın motor gücü cezbeden etkenler arasında ama genel olarak söylenen teknik servis sorununun alıcıyı korkutmaması mümkün değil.Yorumlarda ise kenwood'u alanlarda kullananlarda çok memnun. Bugün itibari ile sizin sayenizde bende kararımı verdim. Artık bu aşamadan sonra da sanırım kenwood un hangi modeli diye düşünmek kalıyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yararli olabuldiysem ne mutlu bana... Kenwood kullaniyorum ve gercekten memnunum. Stilea yi bir kac sefer aradigimda dahi muhattap bulamadim almak icin konusacaktim dusunun. Benim icin stilea harici hepsi olabilir durumda bu sebeple. Bu tip urunler pahali urunler aldigimizda muhattabimiz olmali diye dusunuyorum. Ne alirsaniz alin yorum bekliyorum. Simdiden guzel gunlerde kullanin diyeyim. Sevgiler...

      Sil
  62. merhabalar ben 16 yaşındayım ve mutfak ilgim çok fazla pasta yemek yapmaı çok seviyorum.şu ara standlı mikser almak için para biriktiriyorum yeni yeni başladığım için çok ileri bir ürüne gerek duymuyorum hatta tefal mastercef düşünüyorum yorumları okuyunca karasız kaldım bu konularda pek de bir bilgin yok yardım ederseniz en rahat ve en yaralı ürünü bulmama şimdiden teşekkür ederim ((((:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadara kadar bir mikser dusunuyorsun acaba? Standli bir mikser dusunuyorsan cift cirpicili olanlar icin basina ne kadar profesyonel deselerde oyle olmuyor ayni sekilde hamur yogurma performansi gosteremiyorlar. Fakat evde el yordami ile birseyler yapmak istiyorum diyorsan bununla baslanilabilir neden olmasin. Bu dosyadaki tarz standli mikserler cok guzel sonuclar demek ama en ucuzu 500 tl. Bu arada normal kovali mikserlerin tek ozelligi kovasinin olmasi ve basinda cok uzun durmaman ama cok yorulduklarinda motorlarinin yanma sorunu var bu sebeple yine basindan ayrilman soz konusu degil. Bilek yorulmasin maksat. Standli mikserlerle karsilastirilamazlar bile bence. Daha da sorun varsa cevaplarim. Sevgiler...

      Sil
  63. stantlı mikser istiyorum ama ne alsam bilemiyorum annemlerde beni desteklediği ve mutfakta annemde kullanacak tabi ki.Satıcılara sorsam hepsi kendi ürünü diye gözümü boyuyacaklar bu yüzden en yüksek 1000 tl civari en kaliteli en rahat ürün istiyorum.Tefal masterchefide ardanın mutfağında görmüştüm biraz araştırdım hoşuma gitti ama emin olamadım sizce bu ürün iyi mi?

    YanıtlaSil
  64. sayfanıza rastladığım için çok mutlu oldum elleriniz dert görmesin.Kayseriliyim ve evde mantı yapım ve satışı ile ilgileniyorum.günlük 5 kilo kadar hamur yoğuruorum ve açıyorum bu beni çok yoruyor.yoğurma ve açma işlemini artık profosyenel bir makineye devretmek istiyorum.bana gerekli olacak ekipmanlar sadece yoğurma ve açma aparatları.benim için sağlamlık ve güç önemli serisinin önemi yok.bu işleri güvenle yapabileceğim bir makine öneriirmisiniz.okuduğum kadarıyla kenwood gibi ama hiç bir fikrim yok.şimdiden çok teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar dua icin tesekkurler. Bu tip makineler malesef sizin icin yetersiz. Siz manti isi yapiyorsunuz ve bes kilo un kullanmak icin ufak makineler bunlar. En fazla iki kilo un alacaktik ama yogurma olarak zorlanacaktir. Ben sizin icin arastirdim sizinhttp://www.endustriyelmutfakaletleri.com/10-kg-kucuk-hamur-yogurma-makinesi-ev-tipi-paslanmaz-kazan-catal-urun523.html
      Bu tarz bir makineye ihtiyaciniz var. Bizim tip makineleri alsanizda o hamur acma aparina ayrica baya bir para vermeniz gerekecek ki sizin icin piyasada 50 tl ye satilan hamur acma makinelerinden farki cok yok. Hamur acma aparati veren makineler zaten cok kucuk sizin icin. Bol bol is diliyorum size sevgiler...

      Sil
  65. Merhaba. Gecen hafta mutfak şefimi aldim. Tercihimi kenwood kmix51 den yana kullandım. Kullanmaya baslayali birkac gun oldu gayet memnunun. Urun aksesuarları ve gövdesi ile incelediğim pek cok üründen daha kaliteli. Fakat ara ara malzeme koymak icin açıp kapattığımda sanirim bir yerlerde temas sorunu var onu da halledersem on numara bir urun. Kesinlikle tavsiye ederim. Bu dosya icin ve tum değerli yorumlar icin tesekkurler

    YanıtlaSil
  66. Merhabalar, evde tam buğday unundan eksi mayali ekmek yapmak için yoğurma kabi ariyorum. Hangisini tavsiye edersiniz? Tam buğday unundan makarna hamuru yogurmak için de kullanmak istiyorum. Tesekkürler

    YanıtlaSil
  67. Merhaba ☺öncelikle bu konunun bir arada ele alınmış olması beni çok mutlu etti. Ben Çölyak hastasıyım ve dışardan ekmek makarna hamur işi yiyemem.evde glutensiz unumla her türlü hamur işimi kendim yapmam lazım. Bizim hamurlar öyle buğday unundan olanlar gibi çok kıvamlı koyu olmuyor. Dolayısıyla evde kullanacağım kıyma, makarna,ögütücü, dondurma aparatları olan bir makine arıyorum ki benim tüm işimi görsün. Sizin yukarıdaki tüm yorumları okudum. Açıkçası Kenwood ve essenso arasında kaldım. Bu konuda siz ne önerirsiniz acaba ban

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence her ikisininde aparat fiyatlarina bakmak lazim. Kenwoodun gecen gun metroda actigi bir stand ta bu parcalar tanitiliyordu ve ben parca fiyatlarini gondermelerini rica etim ama hala gondermediler. Kenwooda ve essensoya mesaj atacagim bakalim umuyorum bir cevap alabilirim. Essensonalanlar memnun ev kullanimi icin tercih edilebilir.

      Sil
  68. O zaman inşallah size dönerler en yakın zamanda. Açıkçası essensonun aparatları hakkında aşağı yukarı bir bilgim var ama kenwood hakkında bir bilgim yok. Onu burdan takip etmeye çalışayım çünkü bulunduğum şehirde metro yok. Motor gücü olarak baktım da essensonunki 450, kenwood un kmx modelleri 500 watt. Istedigim aparatlar ikisinde de var. Fiyatları araştırıp öyle almak lazım. Bir de essedeki gibi metroda da indirim dönemleri oluyor mu acaba çünkü kenwood 1 küsür genelde. Ilgiliniz için çok teşekkürler 😊

    YanıtlaSil
  69. Merhaba, Essenso almak isteyen arkadaşlar varsa şu anda Esse de kampanya var. 599,5 tl. Bilginiz olsun..

    YanıtlaSil
  70. ela gözlü benli dilber30.07.2014 00:34

    Yorumlarinizdan etkilenip bende essenso aldim.arefe gunu 500 liraya.henuz kullanmadm ama ilk firsatta deniycem ve paylasicam..

    YanıtlaSil
  71. Merhaba iyi bayramlar
    Annem kendi ekmegini kendi yapiyor yılda bir kez de makarna yapiyor. Bel agrisi vs derken yogurmakta zorlanmaya basladi ancak vazgeçmiyor. Ben de boyle bir makina alayım istiyorum ancak hangisi? Makarna hamuru icin uygun olmadklari belirtilmis ama hergun kullanilmayacak. Essenso, bosh, fakir aklimdakiler. Bu arada makarna aparatina gerek yok kucuk makarna kesme makinasi almistim ama kullanmiyor illaki elde kesiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anneniz icin direk profesyonel hamur yogurma alin derim ben cunku bu makinelersert hzmurda gercekten zorlaniyor.

      Sil
  72. Sevgili mutfak sefi kullananlar
    Yok mu aranizda makarna hamuru yoguran. Anneme almak icin kullanici yorumlarına ihtiyacım var...

    YanıtlaSil
  73. Merhaba..bende burdan yararlanıp esse aldım..dün pandispanya yaptım fakat dibe çöktü pişince.bu gün mayalı hamur yogurttum üstelik 1.seviyede.makinenin üst kısmı hiç hareket etmemesi gerekirken aşagı yukarı aşırı sallandı ve sadece 10 dk ka çalıştıgı halde o kadar çok ısındı ki yarım saatte sogudu.kullananlar yardımcımcı olursa sevinirim sizdedemi aynı sorun oldu bu normalmi..iade etmeyi düşünüyorum.sadece bi tepsilik hamurla bu kadar ısınırsa hiç kullanamam..yorumlarınızı bekliyorum.teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yukarida esse alanlar yazmis isimlerinin uzerine tiklayip direk google hesaplarina yazsaniz daha iyi olacaktir. Ama ilk defa bu tarz bir sorun yazildi buraya urundemi bir hata var acaba. Ben kenwood kullaniyorum manti hamuru bile yogurdum hic isinmadi. Bu sebeple urunun hatali olup olmadigini inceleyin derim.

      Sil
  74. Merhaba..cevap için teşekkür ederim.dediginiz kullananlara direk mesaj atmayı beceremedim malesef.esse merkezi aradım ve satın aldıgım magazayı kayıt aldık dediler dünden beri dönüş olmadı malesef.ürünü tekrar paketledim bıraktım bi kenara.paketlemeden önce tekrar denedim 3 su bardagi unla bi hamur yapmaya kalktım gine aynı sorun oldu bir derecede yaptıgım halde iki derecede yapsam duman çıkardı zannımca..sabah servisi aradım fakat hiç yardımcı olmadı hatta bana bu durumun normal oldugunu bi sorun olmadıgını iddia etti..bakalım merkezden ne cevap gelicek merakla bekliyorum..fakat sizdeki emine avcı hanımın videosu çok faydalı..onun la bu durumun normal olmadıgını daha rahat iddia ettim en azından..benimkinin de videosunu çektim.inşaallah sorun çözülür ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben burada gonullu olarak insanlara yardim ediyorum ve bir bakima esse ve diger markalarintanitimini yapiyorum parca fiyati soran arkadaslar icin arastirmaya girdim ama malesef firmalar cok ilgisiz kac kere aradiysam neredeyse dalga gectiler. Bende bir daha aramadim. Para vs istemiyorum sadece bilgi dememe ragmen cvp yok. Ama sizin yasadiginiz sorun kesinlikle normal degil. Blogumun hak iddia etmek icin ise yaramasi beni mutlu etti umarim sorununuz en kisa surede cozulur.

      Sil
  75. Sanırım gitmedi sanarak bi kaç yorum yolladım kusura bakmayın

    YanıtlaSil
  76. Merhaba ...ben en son esse için yorum yazmıştım..malesef daha sorunum çözülmedi..yukarıda esse video su koyan Emine Avcı hanım eger yorumumu okursanız lütfen cevap yazın..video da en son daki yogurulan hamuru makine yogururken en üstü ısınmıyormu..ve o hamur yogurulurken makinenin üst gövdesi aşagı yukarı sarsılıp aşırı güç harcama tak tak ses çıkarma oluyo mu..az önce komple büyütüp izledim..hafif sarsılma oluyo sanki ama emin olamadım....bu durum beni rahatsız ediyor.sesi de cabası..yani hamur u yogurtmaya korkuyorum tepe sarsılmasından..ve 1 derecede

    YanıtlaSil
  77. Merhaba arkadaşlar bende kitchenaid almaya karar verdim fakat emin olamadığım şeyler var.esse deki kitchenaid kaç W acaba ve ilk aldığımızda kaç başlık çıkıyor içinden, essedeki professeur U alsak ta kitchenaid gibi başlık seçenekleri varmı. Ve her ikisinin başlıklarını kolay temin edebiliyormuyuz. Şimdiden teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  78. Merhaba arkadaşlar bende kitchenaid almaya karar verdim fakat emin olamadığım şeyler var.esse deki kitchenaid kaç W acaba ve ilk aldığımızda kaç başlık çıkıyor içinden, essedeki professeur U alsak ta kitchenaid gibi başlık seçenekleri varmı. Ve her ikisinin başlıklarını kolay temin edebiliyormuyuz. Şimdiden teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  79. Slm..elif hanin ben esse alan ve rezil olan biri olarak kesinlikle tavsiye etmem..paketten karıştirma yogurma ve çirpma aparati çikiyor..fakat o makineye o para verdime pişmanim..keşke kenwood alsaydim

    YanıtlaSil
  80. Merhaba, öncelikle araştırmalarınız ve yardımlarınız için teşekkür ederim. Kullandığınız makinenin linkini atar mısınız?

    YanıtlaSil
  81. Harika bir dosya olmuş, ben de iki gündür araştırıyorum, hiç bir blogda rastlamadım bu tarz bir incelemeye. Ben Kenwood KM286 almaya karar verdim. Hem ev kullanımına uygun hem de çok fazla aparatı var. Her işi görüyor. Umarım doğru bir karar olur benim için. Bu modelle ilgili kullanıcı yorumu bulamadım maalesef. Bakalım alıp kullanırsam ben yazarım blogumda mutlaka. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  82. biz aynı mantık ile çalışan Philips HR1565 kullanıyoruz, yaklaşık 10 yıl oldu, ürün çok daha ekonomik - 150 -200 liralara bulunabiliyor, bence sayfaya ekonomik seçenek isteyenler için eklenmeli.

    YanıtlaSil
  83. Merhaba, önceki yorumda bahsettiğim üzere, Kenwood KM286 aldım, 750-800 TL fiyat aralığında bulunabiliyor. İçinden çıkan aparatlar sayesinde mutfaktan bir çok aleti çıkarıp yer açtım. Tezgahın üzerine yerleştirdim, boyutları ev kullanımına çok çok uygun. En çok kullandığım aparatlar şimdilik, hamur yoğurma, cam blender ve rende bıçakları oldu. Salata yapmayı sevmezdim normalde şimdi herşeyi rende ve doğrama bıçaklarıyla yapıyorum ve 5 dakikada halloluyor. Daha önce almadığıma pişman oldum diyebilirim. Herkese tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  84. Cok faydali bir blog. Kenwood Classic Mutfak Sefi KM336 kullanan kimse var mi? Bu modele de KM020 daki gibi hamur acma aksesuari takilabiliyor mu? Kenwoodlarin dislileri plastik mi metal mi bilen arkadas var mi? Ben cok sik degil ama arada kurabiye ve ekmek hamuru yapacagim, 336 isimi gorur mu? Bir bilen yardimci olursa, memnun olurum. Sevgiler, Elaine

    YanıtlaSil
  85. Merhaba kızlar, öncelikle bu okuduklarımın herkese faydalı olduğundan büyük bir TEŞEKKÜR etmek isterim :) Ben de bir kaç zamandır mikser arayışındaydım, ve böylelikle bu yazıya rastladım- gerçekten çok yararlı buldum- açıkçası bunun dışında da pek yorum yapılan yerler görmedim- o ayrı... Aradım, aradım, aradım...Çoğunuzun yazdığı gibi, benim de hayalimde büyük markalı birşey vardı- fakat baktım ki onların fiyatı da adı gibi büyükmüş :D Çok yeni olan KORKMAZ A482 retro standlı mikserde kakrar kıldım en nihayetinde- neden derseniz- mağzasındaki fiyatı 365 TL, i-nette rahatlıkla 300 TL alınabiliyor... Özellikler iyi gibi...Gibi diyorum, çünkü siparişim hala elime ulaşmadı. 650W gücün yeterli olabileceği kanatine vardım topluca okuduğum yorumlardan...Umarım büyük bir hayal kırıklığına uğramam...Benim için en önemli kısım- sık sık şeker hamurlu pastalar yaptığım için, pastayı sıvamak üzere hazırladığım Butercream-i yaparken mikserimin zorlanmaması, ve istediğim zaman kolayca kurabiye hamuru hazırlayabilmek...Her halükarda önceden kullandığım ev mikserinden daha iyi olmasını umuyorum :) Onu artık maziye gömdüm- ama o bile 200W iyi iş bitiriyordu, ta ki ben karıştırma kabının içine bir kaşık düşürene kadar :D :D :D Feci son yani :D Mutlaka deneyimimi sizinle paylaşacağım- belki benim de birilerine faydam olur :) Tekrar teşekkür ederim ve herkese bol Pasta ve Kurabiyeli seneler dilerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elonize ulasir ulasmazdenemelerinizin ve gercek urun resimleri ile bana ulasirsaniz cok sevinirim fiyat cok iyi eger memnun kalirsaniz almak isteyen herkese fayda olur ben deen kisa surede yeni markalari buraya ekleyecegim. Bu arada yurt disindakiler yillardir 400 watt kitchenaid ile dunyalari cirptilar sizinki fazla fazla yetecektir. Bol pastali ve bol kazancli seneler....

      Sil
  86. Slm yine beeenn ama bu seferr hayırlı haberlerle döndüm inş..allem ettim kullem ettim,saga döndüm sola döndüm YUKARI cıktım AŞAGI indim derkeeeennn stilea olmaz kenwoodddd kesin derkennnn birde baktımki nasıl oldu anlamadım Hotpoind Aristonun 400 w olan hamur yoğurma makinesini almışım.(şlak şlak şlak) :) :) yanındada kıyma yapmak için aparatıda hediyesiydi.şaka ile girdik nasıl oldu anlamadım.eşimede alma falan derken bi baktımki kucagımda...
    400 w olunca bı hayli üzüldüm.fakir marka üründe 1000 w onuda ben istemedim titreme oluyor diye.inş.fakirle hotpoint fıyatı aynı.güzel bir hamur yoğururda bu sıkıntım uçaarrr giderrr .. GÖRÜNTÜ çok gzel inox dışı.mıkserıde baya büyük heybetli bişey :) :) led lambalı.kıyma aparatıda hediyeli.ama kenwoddakı gibi parasını verim yeterkı aparatları gelir die bekleyecgmz cok apartlarıda yok.fiyatıda 850..kafamıza düşşe basımızı yarar cok ağır :) :) inş.denedgmde olumlu olumsuz sonucu yazarım..hyrlı gnler dılıyrm efendim

    YanıtlaSil
  87. Herkese selam,
    Bende yoğun araştırmalarım sonunda, Kitchnaid almaya karar verdim ve ABD de okuyan bir arkadaşım sağolsun bana getirdi. Çok güzel ve haşmetli, inanılmaz bir işçilik ve kalitesi var, ben yazılan yorumları inceleyip haznesinin küçük olduğu kanısında hemfikir olduğum için, büyük modelini aldım, KV25GOXER, modelini aldım, ama yazılanları okuduktan sonra telaşlandım açıkçası, çünkü watt konusunda herhangi bir açıklaması yok ayrıca dönüştürücü almalıyım ve bunu neye göre almalıyım bilemedim, yanlış bir şey alıp ta makineye zarar vermekten korkuyorum. Dönüştürücüler hakkında bir fikri olan varmı acaba :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayirli olsun ilk once elinize gecince ve kullaninca da bizi unutmayip yorum yazarsaniz seviniriz ki burasi artik bir topluluk gibi oldu. Aldiğiniz makine tahminen 400watt gidip bir elektiriciden veya buyuk yapi marketlerden donusturucu alabilirsiniz. Yurt disindan elektronik almis ve kullanmis biri olarak endise edecek hicbirseyin olmadigini soylememliyim. Guzel gunlerde kullanin.

      Sil
    2. Merhabalar :)
      Şuan aklımdan geçen o kadar çok şey var ki hangi birinden başlayacağım bilemiyorum :)
      20 günlük bir bekleme süresinden sonra dün akşam Kitchenaid i çalıştırdık ve ilk kekimi yaptım :) Çok heycanlı bir andı benim için ama biraz hayal kırıklığı yaşadım çünkü inanılmaz sesli çalışıyor, inanın bu kadar sesli çalıştığını bilseydim bir kere daha düşünürdüm bu mikseri alırken. Şimdi yaşadığımız diğer olayı paylaşmak istiyorum.
      Size de sorduğum gibi bu dönüştürücü olayı beni çok korkutmuştu çünkü herhangi bir problem olduğunda mikseri tekrar ABD' ye göndermem gerekecekti. Bizde eşimle işimizi şansa bırakmamak adına biraz araştırdıktan sonra yapı marketlerde satılan dönüştürücüyü alalım dedik ve eşimin elekt. elokt. mühendisi ve makine mühendisi arkadaşlarıyla görüştük. Aslında onlarla görüşmeden önce Kitchenaid teknik servisi aradık ve onlar bize yapı marketlerde satılan dönüştürücülerin olmayacağını eğer onları alırsak makinenin yanacağını söylediler, kendilerinin yurtdışından getiren müşterilerine özel uyumlu adaptör satıldığını belirtiler ve fiyatını da 180,00 tl dediler. Aynı zamanda herhangi bir sorumlulukta kabul etmediklerini belirtiler. Bizde bu konuşmanın üzerine eşimin arkadaşlarıyla görüştük ve onlar da sağolsunlar bizim görüştüğümüz teknik servis personeliyle görüştüler, aralarındaki konuştukları terimleri açıkçası pek ifade edemeyeceğim ama anladığım şu ki, onlardan alacağımız dönüştürücülü adaptör mikserin dönüş hızını etkileyeceğini ve 3-4 sene sonra makinenin ömrünün sona ereceğini anladık :( ben bunu duyunca inanılmaz üzüldüm şaşırdım ve keşke TR den alsaydım diye hayıflandım :) ama arkadaşlarımız sağ olsun bize bu makineye özel bir adaptör yaptılar ama 4-5 kg ağırlığında kara kutu :) mikseri ona takmadan çalıştırmamak gerekiyormuş. İnanın bu kadar olay oldu ama gerekli miydi bilmiyorum. Yada bu makinenin sesi elektrik uyumsuzluğundan mı oldu onu da anlamadım ama hayallerimdeki kitchenaid bu değildi :)
      Ayrıca benim aldığım model asansörlü olanıydı, keşke diğer küçük olanı alsaydım düşüncesinden kendimi alıkoyamadım, çünkü karıştırma kabını takmak çıkarmak, kabın içine un eklemek istediğimizde tekrar tak çıkar inanın beni yordu :( Hele ki çıkardığı ses .............. :(
      Bilmiyorum ben mi çok beklenti içine girmişim yoksa eski alışkanlıklarımdan çok çabuk vazgeçemiyormuyum, anlayamadım :)

      Sil
    3. Tabii ben bir mühemdis değilim haddimi aşmak istemem ama emin olun watt a uygun bir donusturucu size yetecekti. Bazen cok titizleniyoruz ve basimiza olmayacak seyler geliyor. Esimde cok ayrinticidir ama hep bir sorun yasar. Rahat olmak lazim esse kitchen aid satiyor ve donusturucu olarak ne veriyor acaba? Bu makineler sesli olur evet ama sizin dediginiz gibi mi hayir benim makinem sabah cok erken saatte evde uyuyanlar varken bile calistirabildigim bir makine. Bir blog yazarinin vardi kitchen aid i hemen bakiyorum yukarida yorumu olacak. Ona bir sorsaniz. Cupcake kokulu mutfaklar saniyorum yukarida link vermisim. Birde o arkadasa sorun isterseniz. Sevgiler...

      Sil
    4. Bende aynen sizin gibi düşünüyorum, eşim konuya dahil olmasaydı bende o kadar ayrıntılı düşünmeyecektim. Ama olmadı :) Sonuç beni tatmin etseydi yine problem yoktu ama ses ve adaptörün ağırlığı ve kapladığı yer beni rahatsız etti. Bende Esse'nin teknik servisiyle görüşmüştüm onlar satıyorlarmış zaten 180 tl bedelindeki dönüştürücüyü ama ömrü konusunda sıkıntı olduğu için bu kadar çetrefilli oldu :) Cupcake kokulu mutfaklar' a sorucam teşekkür ederim :) Aslında şuda var ben yine Kitcheaid in kettle'ını ve doğrama robotunu almayı düşünüyordum ama artık düşünmyorum :)

      Sil
    5. KitchenAid KV25GOXER Professional 5 Plus 5-Quart Stand Mixer, Empire Red - model numarası
      The machine is also incredibly quiet--it makes less noise than the microwave does - yapılan kullanıcı yorumu
      Bu mikserin inanılmaz sessiz çalıştığını hatta mikrodalgadan bile daha az ses çıkardığını yazmışlar :( inanamıyorum :(

      Sil
    6. Bende sizin gibi düşünüyorum, ne kadar çok titizlenirsek o kadar işler sarpa sarıyor. Bence bizim durumda bu şekilde oldu :( ama yurtdışında yapılan yorumdan sonra sanırım dönüştürücü ile ilgili problem olduğunu düşünüyorum. Ama yurtdışıdaki dönüştürücüleri inceledim gerçekten de kara kutu şeklindeler yani o konuda içim rahatladı ama neden bu kadar sesli o konuyla ilgili cevap bulamıyorum :( Cupcake kokulu mutfaklar ile görüşeceğim, teşekkür ederim :)
      Sevgiler

      Sil
  88. Tezgah üstü philps standli mikser aldim berbat bir ürün uygun.fiyat i icin tercih etmistim hataymis 2 kasik un ekleyince donuyor

    YanıtlaSil
  89. merhaba ben fiyatı 500-550 liralık mutfak şefi almak istiyorum burayı okuyunca esse nin modelini almaya karar vermiştim ama kenwood km286 nın özelliklerini gördüm kararsız kaldım esse nin ekstradan hangi aparatları alınabiliyor acaba ve sizce hangisi iyi yada daha iyi önerebileceğiniz mutfak şefi var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkiside parca acisindan zengin ama kenwood ek parca almak isterseniz oldukca yuksek ucretler vermek zorunda kalirsiniz malesef...Esse kullanmadim ama alanlarin memnun olduklarini duydum kenwood guzel ama malesef dis boyasinda kalkmalar yasadim ve canim sıkıldi.

      Sil
  90. merhaba ben fiyatı 500-550 liralık mutfak şefi almak istiyorum burayı okuyunca esse nin modelini almaya karar vermiştim ama kenwood km286 nın özelliklerini gördüm kararsız kaldım esse nin ekstradan hangi aparatları alınabiliyor acaba ve sizce hangisi iyi yada daha iyi önerebileceğiniz mutfak şefi var mı?

    YanıtlaSil
  91. hmm teşekkür ederim peki önceden alıp şuan hala esse kullanan varsa ve memnun olan varsa cevap yazabilir mi

    YanıtlaSil
  92. bide essenin 4,5 litre olanı mı iyi yoksa 6,8 litre olanımı büyük olan asansörlü asansörlü olanlarda sorun yaşanıyor mu

    YanıtlaSil
  93. oncelikler herkese tesekkr ederim bilgileriniz ve gorusleriniz icin ozelliklede size:)) ben 2 aylik evliyim ve mutfak konusunda asiri derecede acemiyim. mutfak sefi almak istiyorum. aklimda kitchenaid vardi fakat hem yorumlardan dolayi hemde arkadaslarimin biraz daha kendini gelistr sonra alirsin yorumlaridan dolayi vazgectim. cok yakin bi arkadasimda kenwood km286 kullandigini ve cok memnn kaldigini soyledi. baya bi arastrdim aparatlari acisindan cok zengin. beni dusunduren sey materyalinin dokum olmamasi bi sorun yasar miyim diye dusunuyorum bir de suan kenwood indirime girmis 655 tl. size sorum memnn kalrmiyim alayim mi simdiden tesekkr ederimm:)

    YanıtlaSil
  94. İlk olarak cok mutlu olmanizi diliyorum. Birsey degil ayrica :-) acemi olmakla bunun hic bir alakasi yok hayatinizi kolaylastiracak her urune sarilin derim ki bu urun hayat kolaylaştiriyor gercekten kenwood tek problemi boyasinda kalkmalar olmasi oldu benim icin ama ozellikle yogurmadâ oldukca iyi dokum olup olmamasinin cok bir farki yok urun saglam. Km286 size fazla fazla yetecektir. Bence memnun kalirsiniz. Simdiden hayirli olsun. Alinca da yorum yaparsaniz cok sevinirim. Guzel kekler borekler yapmaniz dilegi ile :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayattan azıcık merhaba, Sizin stand mikserleri araştırmanızı bulana kadar Kitchen Aid hayranıydım. Fakat benim daha güçlü, hamur yoğurabilecek miksere ihtiyacım var. Buradaki yazıları okuyunca Kenwood ağır bastı. Bir kaç sorum olacak Kenwood km020 Kenwood kmm020 arasında fark var mı? Sizin kullandığınız mikserde boyada kalkmalar olduğunu yazıyorsunuz, üzüldüm. Döküm değil mi bu mikserler, sayfalarında işte Titanyum Mayor diye geçiyor, neden boya sorunu?

      Sil
    2. Bodrumda yasiyorum ve rutubetli bir bolge burasi nedeni bu olabilir kmm020 titanyum olabilir ama km020 titanyum degil. Fakat yogurma olarak harika manti hamurunda bile isinmadi. Dokum olan kisimlari cirpma aparatlari saniyorum geri kalan yer dpkum degil ki bu halleri ile bile dok agirlar birde dokum olsa kaldirip kopartmak imkansiz olurdu. Sevgiler...

      Sil
    3. Merhaba kenwood un urunlerinde paslanma sorunu genel olarak var sanirim ben ve arkadasim tost makinasini kullaniyorum vede celik yuzeyi paslandigi icin mikser alma konusunda kararsizim

      Sil
    4. Mikserde alalı ıkı sene olmasına rağmen ki BODRUM dayım. ( büyük harf cünkü burada kaşıklar tam çelik değilse 15 günde paslanır) Paslamaz kısmı dahil her hangi bir pas sorunum yok. Boya dökülmesi yaşadım ama...

      Sil
  95. hayattan azıcık merhaba . devamlı esseye gidip .kitcheaid bakıyordum..(cevahir a.v m ). yazınızdan sonra keyfim kaçtı...professeur mu alsam acaba fiatı daha uygun kullananlar memnunmuş..hepsini okudum evde kullanacağım .fakat iyi randıman almayı istiyorum.. ayrıca çoooooooooookkkkkkkkkkkkkkkkk teşekkür ederim çok aydınlatıcı bilgiler vermişsiniz... yetkili servis gibi harikasınız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kitchen aid e sadece adi icin o kadar para verilmeli mi tartisilir emine avci oldukca memnun oldugunu soyemis indirim zamaninda essenso bencede alinabilir. Bu arada tesekkur ederim. Alirsaniz yorum birakmanizi rica edecegim. Sevgiler...

      Sil
    2. merhaba indirimden gümüş rengini 4-22015 çarşamba aldım essenso .çok şık durdu tezgahta şimdi pandispanya yaptım çok güzel ,çalışırken devamlı yanan mavi ışığı çok hoş.bu kadar büyük ilk defa kullandım bana sesli geldi acaba alışık olmadığım için midir? yada ilk kullanıldığı için midir? teşekkür ederim?

      Sil
  96. Merhaba. Ben 3 favorimden biri olan Korkmaz A480 hk. araştırma yapıp, varsa kullanıcı yorumlarını yayınlarsarsanız çok memnun olacağım. 1000 watt, 4 lt kaba sahip ve döküm kaplama olan bu ürünün neden hiç konuşulmadığını merak ediyorum. Korkmaz gibi kaliteli bir markanın bu ürünün hiç kullanan yok mu acaba? 2. Favorim Kenwood KM286 ve 3.sü ise Fakir Food Master. Hangisini almalıyım diye kara kara düşünmekten yoruldum. Görüşlerinizi paylaşırsanız, çok sevinirim. Öncelikle size ve paylaşımda bulunan bütün hanımlara emeklerinden ötürü teşekkür ediyorum. Herkese de tercih ettikleri ürünleri iyi günlerde, sağlık ve mutlulukla kullanmalarını diliyorum. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  97. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  98. Merhaba mikser aşıkları :) Ben birkaç zaman önce Korkmaz mikserden bahseden bayanım- adım Aylin... Gelelim sadede... Çok merakla beklediğim Korkmaz mikserimden ne yazık ki kötü haber geldi 2 haftalık bir bekleyişten sonra- stokta kalmamış- ve Gitti Gidiyordaki mağaza bunu bana 10 gün sonra bildirdi... Yine kendime biraz düşünme ve biraz daha araştırmak için zaman verdim, ve en nihayetinde artık FAKİR FOOD MASTER mutfak şefi sahibiyim ve inanılmaz mutluyum. Aletin gücü 800W, fiyatı ise yine uygun sayılır- ben alırken tam 500 TL-ye aldım, şimdilerde çoğu yerde 600 civarı gidiyor- tabi almak isteyenler bu durumu i- netten takip edebilir- ben N11.com- dan almıştım. Bu aletin ekstradan hediye edilen et kıyma aparatı ve çiğ köfte ve sosis yapma aparatları var- ve beni asıl cezbeden kısım et kıyma aparatı olmuştu açıkçası- çünkü gerçekten evde olduğu zaman işe yarayan bir alet. Çok fazla kullanma şansım olmadı, ama gerekeni anladım- keklerde zaten laf yok, geçen yumurta akı ile şeker çırptım- süper oldu gerçekten, birkaç kez hamur yoğurdum- güzel yoğuruyor, ama hamur yoğururken titreme var- bilginize- ayrıca benim bir sorunum var- hep elde yoğurduğum için öncelerde- tam un miktarını tutturamıyorum açıkçası- ama bu benim sorunum- bir de herkeste öyle mi bilmiyorum, ama hamur kabın içinde dağılık kalıyor, ben elimle toparlıyorum, ama bence bu normaldir... Bunun dışında bir kaç gün önce et kıyma aparatını da denedim- gerçekten süper :) Gönül rahatlığı ile tavsiye edebilirim :) Tezgahüstü kullanımı şart- baya büyük ve ağır bir alet, ama kırmızı rengi okadar hoş ki, tezgahıma çok yakıştı gerçekten :) İnşallah herkes gönlüne ve cebine göre en uygun aleti bulabilir :) Bol tatlar hepinize :)

    YanıtlaSil
  99. merhaba,
    3-4 kg civarında ekşi mayalı ekmek yapmak için hamur yoğurma makinasına ihtiyacım var.Hangi makinayı önerirsiniz?

    YanıtlaSil
  100. Merhaba. Öncelikle emeğiniz için size ve katkıda bulunan tüm hanımlara teşekkür ediyorum. Ben de 1 hafta kadardır araştırma yapıyorum. Buna göre 3 marka arasında gidip-geliyorum. Bir tanesi; bildiğimiz iyi markalardan ancak nedense burada hiç kimse bahsetmemiş. Korkmaz A480 modeli. 1000 watt.lık bu ürünün dışı da tamamen döküm. Öncelikle; 1000 watt olaması ve bu özelliği bana çok cazip geldi. Ayrıca diğer tüm markalar 2 yıl garanti veriyorken, bu marka ürününün arkasında 4 yıl duruyor. Beni tek düşündüren, karıştırma kabının 4 lt.lik oluşu. ama 1 tepsi poğaça hamuru için yeterlidir sanırım? Artık onu hesap etmişlerdir herhalde?! Diğer favori 2 ürünüm de; Fakir Food Master ve Kenwood KM286. Bunların dış kaplamaları plastikmiş. Hem daha pahalı, hem de 2 yıl garantili oluşları 2. plana attırıyor şu anda. Aranızda Korkmaz A480 kullanan varsa, deneyimlerini paylaşabilirlerse çok sevinirim. Çünkü en kısa zamanda hayırlısıyla almak istiyorum. Ürünlerini almış tüm hanımlara iyi, mutlu günlerde ve sağlıkla kullanmalarını diliyorum. Sevgiler. :)

    YanıtlaSil
  101. Merhaba. Bugün Korkmaz'ın Mutfak Şefi'ni aldım. Birazdan deneyip, sonucu sizlerle paylaşacağım. Bir de Korkmaz'ı test edelim bakalım :)

    YanıtlaSil
  102. HOTPOİNT ARİSTON olan ürünümü kullandım korkarak :) nede olsa istemeden almıştım..dayanacak takat kalmamıştı artık :) :) :) neyse kullandım videosunuda atacaktımda nasıl videoyu buraya koyacam onu bilemedim.eğer istersenz videosunu nasıl koyacagımıda anlatırsanz inş.gndermek isterim.sonuç olarak çırpmadan yoğrmasına kadr tek kelime ile çook memnun kaldım özelliklede kıyma makinesi dehşet süper .. kıyma istediğimiz yer tevafuk kuşbaşı et vermiş eve geldik açtıkki aaaaa dedik kuşbaşı bu ama telaşa mahal yok :) iş bizimkine kaldı inanın 10 gr ya kalmıştır içerisinde ya kalmamıştr fındık kadar bişe yani.. içinde fazla et bile bırakmıyor hepsi dışarda.defalarca hamur mayaladım kek çırptım.köfte yoğrdum sonuçlardan hep memnun kaldım..yani alacak olanlar wattlara fazla takılmasın düşük olursa..sizin burdakı yazınıza güvenerek 400 w olmasını sorun etmedim.sadece memnunıyetlik boyutu düşündürmüştü beni.hamur yoğurma kabının 5 lt olması cook büyük avantajım oldu..sadece ilk kullanımdakı hatam un koyuyorum hamura elimle dokunmadan daha toparlanmadı daha toparlanmadı diye diye un eklıyrm sürekli ya dedim ne kdr un yiyor bu böyle elde yoğururken bukdr yemıyordu güzelde oluyordu acaba derinlemesinemı karıştırıyorkı dedim neyse en son toparlandı dediğimde baktımki aaa cook sert bir hamur olmuş.tekrr baska hamur yoğurduk artık busefer kontrollu.ertesi gune bıraktık o hamuru börek yaparız degerlendırırız die taş gibi annemde yoğurmaya calıstı su koyarak olmuyor en sonunda bana ver dedim makınede yoğurtturalım.hala hayret ederiz okdr taş gibi hamuru verdi elimize yumusacık...teyzem annem hep onlarda şimdi aynı makıneyi istiyorlar..çok memnunum.ha şu var 400 w ama hamur yoğururken cok az titremeler oluyor ama rahatsz edecek boyutta değil.ve hamur yoğurma işini maks.3.kademede yapıyrm yetiyor çünkü..şimdi öğrendim artık bakınca anlıyrm hamur kulak memesi yumuşaklıgında olmuş.içine bakınca sanki cıvık gibi duruyordu fazla koyup tutturamıyordum ama artık ilmini bilınce o sorun kalktı yanı kullanack ark lar benm hatama düşmesinler.netice olrk ben memnunum arada sırada hala nedendr bilinmez kenwood ürünlerine bakıyorum .içimde kalmış sanırım :) :) ALLAH isteyen herkese nasip etsin canı gönülden istiyorum temennı ediyorum.. Ama facebookta kullanan arkadaşlarımlada görüştüğüm kadaryla rahatlıkla şunu söyleyebılırımki (tefal moulınex hariç) hangi makineyi alırsanız alın mark model ayırtetmeksizin sonuç olrk hamurundan cırpmaya ıllaki memnun kalacaksınz.hemen hemen her markdn kullanıcıyla knstum herkes memnun.bundn sonrası şans ve size kalmış..uygun fiyta bulunca kapacaksnz hemen ..suanda hala devam ediyormu bılmıyrm ama hepsiburada.comda yılbasından dolyı çok güzel indirimler yapmışlar alacaklılar bı baksn derim.sanalpazardada cok uygun fiyatlr vardı.. SEVGİLERİMLE HAYATTAN AZICIK :) :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayirli olsun ilk olarak. Titreme sorunu cok normal koca hamuru yoguruyor dogal olarak titreyecek biraz:-) bu arada sizden ricam makinenin fotograflarini bana yollamaniz ki buraya ekleyeyim. 400 watt ev tipi kullanimlar icin yeterli ama tabii buyudukce watt yogurulan hamur farkediyor. Ama hepsi illaki elde yogurulmaktan daha iyi oluyor. Bu arada bu tarz makineler cok un yiyor iyice karistirdigi icin ben elde devam ediyorum bazen ele yapismayan bir hamur olunca ekmek ozellikle cok unu sevmez. Videoda cekerseniz tadindan yenmez bu arada :-) sevgiler. Mail adresim gunduzse@gmail.com

      Sil
  103. Merhaba. Ürünüm (Korkmaz A480 mutfak şefi bgn elime geçti ve hmn denedim. 5 sb. Un ölçülü poğaçamı maaşallah hiç zirlanmadan bir güzel yoğurdu. Kabın yanlarında kalan hamurlar oldu ama sonuçta onlar da gene tüm karışımdan faydalandı. Ben sadece 1 kez içime sinsin diye spatülle kenarlarında kalanları da karışımın ortasına dahil ettim. Ardındab, bol malzemeli bir de kek yaptım. Hiç sorunsuz "maaşallah" bir şekilde günü tamamladım. Diğer markaları kullanmadığım için onlar hk.da bir yorum yapamayacağım ama ben Korkmaz'dan memnun kaldım. İnternet'te ve mağazalarında incelemenizi öneririm. Bu fiyata "int.ten çook uyguna orjinal garantili aldım. " 1000 watt, dışı tamamen çelik ve de 4 yıl Korkmaz garantisi bile tercih etmeye yeter bence :)) Korkmaz shoplarda calıştırıp görmenizi sağlıyorlar. Herkes için hayırlısı olsun. Darısı henüz almamışların başına :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayirli olsunnn her alan oldugunda cok seviniyorum ben cunku cok buyuk kolaylik. Sizden ricam birebir fotolarini ve video gonderebilirseniz cok sevinirim. Hayirli olsun. Sevgiler...:-)

      Sil
    2. Çok teşekkür ediyorum. Yayınlamak için fotolarını çektim ancak dosya - foto ekle gibi bir menü bulamadığımdan gönderemedim. Nasıl yapabileceğim konusunda bilgilendirirseniz, memnuniyetle gonderirim. Sevgilerimle...

      Sil
    3. Gunduzse@gmail.com adresine gonderebilirsiniz. :-)

      Sil
  104. Titanium Major Mutfak Şefi KMM 020 kullanan varmı varsa lütfen yorum yazsınlar

    YanıtlaSil
  105. Ellerinize,emeğinize saglık harika bir blog.Konu ile ilgilenenlerin yararlanacağı çok değerli bilgiler mevcut.Pastalarını kendi pastanelerinde yapmak isteyenlere yurt içinde ve yurt dışında hizmet veren bir şirketin sahibiyim,başvurmak isteyenlere ,uygun görürseniz site adresimi yayınlayabilirmisiniz www.fnfmetal.com

    YanıtlaSil
  106. Tefalin kompakt robotunu kullanan var mı acaba

    YanıtlaSil
  107. Merhabalar,

    Öncelikle bu konuyla ilgili sanırım tek blogsunuz. Konuyu açtığınız için çok teşekkürler. Bende çok faydalandım ama açıkçası kafam çok karıştı. Eşim geçtiğimiz günlerde makaron yapmaya başladı,şu an bir çok pastane ve hiper markete makaron yapıyor. Dolayısıyla standlı bir mikser ihtiyacı doğdu. Eskiden ev tipi almayı düşünüyorduk fakat şimdi uzun saatler çalışacak ve buna rağmen arıza yapmayacak profesyonel bir ürün düşünüyoruz. Bu durumda almamız gereken marka model ne olmalı? Siz bayanların önerilerini duymak isterim.
    Bana yardımcı olursanız çok çok sevinirim.

    Şimdiden teşekkürler.

    Gamze'nin eşi Mehmet

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir cok yere yapiyorsa size buyuk hazneli birsey lazim. Ben km020 den cok memnunum bir donem makaron isine girmeye heves edip almistim makineyibu kadar buyuk secme nedenimde buydu zaten. Boyutu buyuk ve cok fazla yumurta aki aliyor icine. Ayrica ne kadar uzun sursede karistirma isi cok yorulmuyor manti hamuru yogurdum ben bu makineyle makarna hamuru yogurdum banamisin demedi. Tavsiyem bu yonde olacaktir. Esenlikler...

      Sil
  108. Korkmaz almayinda ne alirsaniz alin :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Niçin, bu tarz olumsuz yorumlar yazdiginizda nedenini de aciklarsaniz sevinirim.

      Sil
    2. Merhaba. Ben de Korkmaz aldım. 1-1.5 ay oldu ve çok ta memnunum. Nesinden memnun kalmadığınız konkonusunda bilgilendirirseniz sevinirim.

      Sil
    3. Hatice hanim yayinladim resim ve videolari cok tesekkur ederim. Nedeni olmadigi icin kullanici yorumu olarak yukariya koymadim zaten ustteki yorumu. Belki cevap gelir sandim ama karalama kampanyasi gibi geldi bana... ama yayinlamasam da cevap hakki dogmazdi bir kac gun icinde cvp gelmese kaldiacaktim ama siz cevap yazdiginiz icin kaldirmaktan vazgectim. Sevgiler...

      Sil
  109. Merhaba. Ben zaten önceki yorumumda insanlara cihazın nasıl çalıştığını tüm Korkmaz Shop'larda gösterdikkerini, görerek karar vermelerini sağladıklarını belirtmiştim. Gidip, nasıl çalıştığını görmelerini öneriyorum. İçlerine sinerse alırlar. En doğrusu bu bence. Çünkü herkesin beklentisi farklılık gösterebilir. Ama ben bu makine için beklentimi karşıladı diyebilirim. Emekleriniz ve ilginiz için teşekkür ediyorum. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  110. Bu arada piyasada daha düşük wattlı makinelerin fiyatı 700 TL'den başlarken, ben 1000 wattlık dışı çelik ve 4 yıl garantisi olan Korkmaz'ı 475 TL'ye aldım. Üstelik te 9 ay vade ile. Dediğim gibi fazla para vermeye gerek yok bence. Mağazalara gidip, nasıl çalıştığını görerek karar versin insanlar bence. ..

    YanıtlaSil
  111. Karalama gibi bir durum asla söz konusu degil.Sadece benim durumuma birileri düşmesin istedigim için bende http://korkmaz.com.tr/Urunler/Stand-Mikser-A482 satın aldım.Ürün ilk kullanmamda arzalandı 2.5 subardagı un ile hamur yapamadan arzalandı.Geri iade ettim dün firma kabul etti,hatasını ve de para iadesini alıcam 7 gün içinde.Birdaha asla diyorum ben ... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatice hanim hak verirsiniz ki aciklama olmadan yapilan yorumlar cok baglayici olmuyor. Olumsuz yorum olarakta kullanici yorumlarina ekleyecegim yorumunuzu. Her hangi bir firmaya bagli olmadigim ve amacimin reklam olmadigi icin olumsuz yorumlarda olumlu yorumlar kadar onemli benim icin. Sorununuzun cozumlenmesine sevinsemde hayal kirikliginizi anliyorum. Umarim en kisa zaman da memnun kalacaginiz bir urun edinirsiniz. Sevgiler...

      Sil
  112. Hayattan azıcık size mail attim umarim almissinizdir...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Malesef herhangi bir mail almadim. Tekrar gondermenizi rica ediyorum. gunduzse@gmail.com

      Sil
  113. merhaba, ben yoğurma işleminde başarılı, çok pahalı olmayan, alırken çok özelliği olmasa bile daha sonra aparat alarak ihtiyacımı giderebilecek bir ürün arıyorum. Çiğköfte ve içli köfte de yoğurabilmeyi isterdim mesela.Rica etsem sizin tavsiye edebileceğiniz, benim ihtiyacımı görebileceğinizi düşündüğünüz ürün ismini yazabilir misiniz acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Korkmaz, indirim zamani essenso ve stilea uygun fiyatlilar ama istanbuldaysaniz stilea yi bir arayip gorusun isterseniz. Korkmaz piyasaya yeni girdi onuda arastirabilirsiz. Alan arkadaslarin yorumlari yukarida. Alirsaniz yorum birakmanizi rica edecegim. Sevgiler...

      Sil
  114. Merhabalar:)
    Gittigidiyordan iki gun once 500 tl ye guvenilir bir saticidan fakir foodmaster siparis ettim, kapali ve garantili geldi. Mutfagima cok yakisti ama gozume cokta kaliteli gelmedi. Calistirdm bozuk cikti :) plastik kokusu geliyor ve tusu cevirince iki saniye calisip duruyor, isigi yanip yanip sonuyor. Iade islemlerini baslattm ve benm gibi titiz bi insan icin birkez daha anladmki ucuz etin yahnisi yenmiyormus arkadaslar:)
    Kenwood a dondum suan, sorum su ki dokum degil plastik olmasi beni korkutuyor bu koku nedeniyle. Foodmaster in plastk kokmasini biyerde daha okudum. Buyuk hazneli bi robotta uc yumurtali bi kek yapamayacakmiyim? Km020 alan forum sahibimize soruyorum ne olur yanitlayin..
    Korkmaz ve essenin cok cabuk bozuldgnu soyledi cok sevdigim bir pastaci arkadasim buarada..
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Ben Korkmaz aldım. 2-3 ay oldu. 5-6 su bardağı undan hamuru gayet rahat yoğuruyor. Cihazların bozuk çıkması yada arızalanmasının biraz da şans işi olduğunu düşünüyorum. Korkmaz'ın da piyasada uzun yıllardır kalitesiyle varolduğu bilinen birşey. Ama dediğim gibi en iyisini alırsınız, 2 günde arızalanır. Uygununu alıralırsınız, uzun yıllar kullanırsınız. Biraz da şans işi. Hayırlısı olsun.

      Sil
  115. Merhaba Hatice hanım sizin modeliniz a482 mi a480 mi.

    YanıtlaSil
  116. İyi geceler iyi ki bu yazı yazılmış ve okumuşum kitchen aid almayı istiyordum ama yedek parça ve servis olayı beni hep durduruyordu burda anladımki bir de ses olayı var :) ben de korkmaz ve essenso arasında kaldım zaten ev tipi pastalar ve poğçalar yapmak için istiyorum hangisini alsam bilemedim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Betül hanım aynen bende ikisi arasinda kararsız kaldım hangisinde karar kilip alirsam sizinle fikrimi paylasicam :)

      Sil
    2. Arkadaşlar essenso gidip incdledigim ve begendigim bir makine kullananlar memnun. Korkmaz denemedigim icin birsey soyleyemedigim alanlardan biri cok memnun biri iade etmis. essenso bende bir tik onde. Kenwood un uygun fiyali urunlerine bakin derim kesenize uymazsa essenso onada etmez butcem diyorsaniz korkmaz derim. Sevgiler...

      Sil
  117. sevgiler blogdaki tüm mutfak meleklerine
    buradaki yazıları okuduktan sonra kafamda bi şekil oluştu. ben km286 diyorum kenwood. ne zamandır en uygun fiyatı kollayıp dururken bir de baktım bugün hepsiburada.com da büyük bir indirim başlamış. birçok mutfak robotu (yukarda da tanıtımı yapılan) indirimli satılıyor. bir de üstne üstlük 23 Nisan hediye çekleri ve bonus karta ekstra indirim var. benim alacağım kenwood km 286 nerdeyse 550 gibi bi rakama gelecek hediye çekleri ile. ki bu fiyattan daha ucuzunu bulamazsınız. ben hepsini araştırdım emin olun. elinizi çabuk tutun derim.

    YanıtlaSil
  118. merhaba ben az önceki adsız. kenwood km 286 ile ilgili güzel bir video tavsiye ederim.
    https://www.youtube.com/watch?v=NAoU0NluS6s

    YanıtlaSil
  119. Ben burdaki yorumları okuyunca Korkmaz ve Kenwood aradında kararsız kalmıstım ama Vatan magazasında gittigimde Korkmaz daha ucuz oldugu halde satıs elemanının her sekilde garantisi var demesi gercekten daha iyi diye düsünmeme sebep oldu.Servis imkanıda cok kolay, Kenwood öyle olmuyor dedi.Asıl istedigim Korkmazdı zaten ama cok kişi kullanmayınca bendede süphe uyandırmıstı.Denemelerimi burada paylasıp,kaliteliyse bu güzel ürünü herkes kullansın bos yere kitchenaidlere para dökmesin isterim:)

    YanıtlaSil
  120. Mrb ben 4.ayin10 unda yazmistim bugün mutfak sefim geldi cokkkk uzun düşündük ten sonra essensoda karar verdim ve aldım geldiği gibi parçalarını temizleyip mayali bir hamur hazırladım sonuç mükemmel normalde elde 10 15 dakikada hazır olacak hamur 3 4 dakikada hazır oldu kabarmasi ve tadı superdi ölçüm 7 8 su b. undan oluşan bir hamurdu birtek hamur denedim şimdilik başka seylerde yapinca yine fikrimi paylasirim herkese rahatlikla tavsiye edebilirim ayrica hızlı aldan aldım diğer sitelere göre en avantajlı sı oydu

    YanıtlaSil
  121. Herkese merhaba Ben hamur işleri ile uğraşmayı çok seviyorum. Tezgah mikseri almayı düşünüyorum tüm yorumları okudum ancak henüz karar verebilmiş değilim. Tefal kullanan ya da araştıran yok mu acaba tefalin 900 w ürünü var iyi midir acaba mağazada gördüm ağır da değil. çalıştırdılar çok gürültülü de değil sarsıntı da olmadı ama boş çalıştığı için mi sarsıntı yok bilemedim. yardımcı olursanız sevinirim
    Saliha

    YanıtlaSil
  122. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  123. bu da ürünün linki
    https://www.youtube.com/watch?v=jU8TZNj-WrY

    YanıtlaSil
  124. Merhaba. 1 yıldır essenso professeur kullanıyorum. Çok memnunum.hamur açma aparatı da çok kullanışlı. Fiyat ve işlevi yönüyle tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  125. Öncelikle elinize emeğinize sağlık, çok güzel bir araştırma yapmışsınız. Yazınızı ve yorumları bir çırpıda okudum:) 3 aydır yazan kimse olmamış umarım cevap alırım:) Ben el mikseri, tencere, tava ne varsa Tefal kullanıyorum ve hepsinden de memnunum. Şimdi standlı mikser arayışına girdiğimde de ilk baktığım marka Tefal oldu. Tefal Masterchef Gourmet hem 900 Watt olması hem de içeriğiyle (ek başlık ve dilimleyicileri) hoşuma gitti fakat ürünü kullanan kimseyi bulamadım. 900 Watt olması çok iyi fakat titriyor yazmışsınız, 500 Watt da az mı olur diye düşünüyorum, gerçi profesyonel olarak kullanmayacağım ama o kadar para vermişken insan iyisi olsun istiyor:) Tefal Masterchef Gourmet hakkındaki fikirlerini paylaşırsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  126. Merhabalar cok guzel bir paylasim yapmisiniz tesekkurler, mutfak sefi almak istiyordum dusuncem fakir markaydi yorumlari okuyunca kenwooda karar verdim.k
    KM288 model 550 tl sadece cirpma karistirma ve yogurma aparatlari var.4.5 lt ben kurabiye mayalihamur yogurma ve kremalar icin istiyorum hamur islerine merakliyim misafirim cok gelir , bu benim isime yararmi sizce yoksa esenso indirime girincemi alayim karar veremedim..... fiatida cazip geldi yogurma icin gucu yeterlimidir sizce.

    YanıtlaSil
  127. MERHABA bir urunu daha var kenwoodun kmx80 buda 1200 tl km288 550 tl oldugu icin fiati uygun ama ben hamur yogurmak istedigimden benim isi hangisi gorur size uygun diye alipta ise yaramazsa uzulurum fikrinize ihtiyacim var.veya baska onereceginiz bir urun varmi....sevgiler

    YanıtlaSil
  128. Sonunda karar verdim musteri hizmetleriylede gorustum kenwoodun, km 286, 288, 242 modelleri parcalarindan ve renginden dolayi aralarindaki fark oldugunu ogrendim km 242 kenwoodu al
    dim , rengi beyaz oldugu icin.siz kenwoodu tavsiye ettiginiz icin bunu dikkate aldim.gucu 900 waatt hepsiburada.com dan aldim, kargoyla beraber 418 tl odedim.fiatida uygun geldigi ve sadece hamur islerini yogurmak istedigim icin yuksek modellerine bakmadimmm.urunum geldi cok guzel, hafifligi korkuttu ama hamur yogurma islemini 1, 2 dkk yapiyor fakat sesli ve hamur yogururken bas kismi epey oynuyor.bu beni rahatsiz etmedi sonucta kek, kurabiye, poacayi kisa surede yogurdu.sesinden ve yogururken bas kisminin hareket etmesinden rahatsiz olmiyacaksaniz kesinlikle tavsiye ederim.yaninda blendari, rendeleme dograma aparatlari, narenciye aparatida var.fiati cokk uygunnnn

    YanıtlaSil

Yorum blogcuyu hep mutlu eder. Beni mutlu ettiğiniz için şimdiden teşekkürler...