1 Mayıs 2013 Çarşamba

Fırın Tavuk, Kolay Pilav ve Baharatlı Top Patates

Uzun zamandır tavuk yemediğimizi düşünüp bir fırın tavuk yapalım dedik. Biz tavuğun küçüğünü ve çıtır pişmişini severiz. Hem yapımı kolay hemde çok lezzetli bu sebeple tavsiye ederim. Pilav ise en pilavı tutturamayan insanın bile hemen yapabileceği bir pilav. Çok kolay evlendikten sonra annemden öğrendiğim ki çoğu yemeği annem öğretti bana kendi annemi küçük yaşta kaybedince babannemin bir kaç tarifi dışında yemek bilgim yoktu. Ama şansıma annem o kadar güzel yemek yapar ki çok şey öğrendim ondan :)

Fırın Tavuk

1 Küçük Tavuk
Yarım Limon
1 Kaşık Tuz

Tavuğu bir güzel yıkayın, limonla ovun sonra tuzla ovun ve  fırının teline koyun. Altına içine su doldurduğunuz tepsiyi koyun. Fırını 230 dereceye ayarlayın ve alt üst ayarda pişirmeye bırakın. Altı nar gibi olunca tersini çevirin. Terside nar gibi olsun. Size de afiyet olsun :)))

Kolay Pilav

2 Bardak Pirinç( İki kişi için 1 bardak yeterli)( Önceden sıcak tuzlu suda ıslatılmış)
3,5 Bardak Su(sıcak)
1/2 Çay Bardağı Şehriye
1 Tatlı Kaşığı Tuz
 2 Kaşık zeytinyağ (yada tereyağ)

Şehriyeleri yağda kavurun. Sonra  suyu ekleyin. Su biraz tıkırdasın hemen önceden ıslattığınız pirinçleri yıkayıp ekleyin tuzunu koyun ve tencerenin kapağını kapatın. Altını orta ateşe alıp pişmeye bırakın. Suyunu iyice çekince altını kapatın. Kapağını açıp bir karıştırın ve tencere ile kapağının arasına kağıt havlu koyun. Bir kaç dakika dinlendirin.



Pazarda küçük patatesleri görünce hemen aldım. Burada taze patates bulmak çok kolay ama küçüğü her zaman olmuyor malesef bu sebeple bulunca kaçırmıyorum. Gerçekten bir tadınca bırakılmayacak bir tat. Eğer küçük patates bulursanız kesin deneyin.

Yarın kilo küçük patates( Eğer yoksa taze patatesi haşlayıp dörede bölebilirsiniz.)
1 çay kağı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sıvı yağ

Patatesleri haşlayın ve soyun aslında soymasanızda çok güzel olacaktır. Kabukları çok ince iyice yıkasanız soymaya gerek yok. Haşlandıktan sonra baharatları ve yağı ekleyip karıştırın. Ve tavuğun pişmesi bitene yakın fırına koyun. Arada bir karıştırın tavukla beraber fırından alın.

Afiyet ve Sağlıcakla Kalın...



4 yorum:

  1. Hepsi harika görünüyor patateslere ayrıca bende bayıldım
    ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık hepsi nefis görünüyor...
    ben buldum etkinliği için 2. tarifim seni bekliyor http://banualtun.blogspot.com/2013/05/kasarl-sucuklu-ackal-pogaca.html
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. Patatesler tat olarakta harika tavisye ederim... :)

    Banu en kısa sürede yayınlayacağım :)

    YanıtlaSil

Yorum blogcuyu hep mutlu eder. Beni mutlu ettiğiniz için şimdiden teşekkürler...