24 Eylül 2013 Salı

Beşamelsiz Kıymalı Lazanya


Bazı insanlar sütü kesinlikle içmiyor onlardan biride eşim. Sütlü ve yumurtalı şeyleri ağzına sürmez lazanya yaptığımda hep süt kokusu alıyorum der bende bu sebeple sütsüz nasıl yapabilirim diye düşünürken ara katmana koyduğumuz harcı biraz sulu yapsammı vs diye düşündüm ve bu tarif çıktı ortaya üstü kıtır içi yumuşak enfes bir tat tavsiye ederim.

3/1 kutu Lazanya
300 gr kıyma
1 soğan
3 diş sarımsak
1 büyük domates
1 tatlı kaşığı acıbiber salçası
2 adet sivri biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 bardak su
3-4 kaşık sıvı yağ

Üzerine ;

Taze Kaşar

Hazırlanışı;


İlk olarak küçük doğanmış soğan ve sarımsak sıvıyağda kavrulur. İçerisine Kıyma eklenir suyunu salıp tekrar toplayana kadasr kavrulur. Biber eklenir biraz kavrulduktan sonra domates ve salça eklenir. Tekrar kavurduktan sonra suyu ve baharatları eklenir. Bir süre kaynatıp sosun özdeşleşmesini bekleriz.

Lazanya yapraklarını tek sıra olarak tepsiye yayalım üstüne bir kaşık sulu harçtan koyalım. Su her lazanyaya gelsin. Sonra bu şekilde 4 kat yapalım. En üstüne Kaşar rendesi serpip fırınlayalım. 220 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim. 

Afiyet ve Sağlıcakla Kalınız...

2 yorum:

  1. güzel olmuş, çareler tükenmiyor gerçekten.Eline sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık.Pek nefis olmuş.sevgilerimle..

    YanıtlaSil

Yorum blogcuyu hep mutlu eder. Beni mutlu ettiğiniz için şimdiden teşekkürler...