17 Eylül 2013 Salı

Hamburger Ekmeği


Yurt dışından tarif denemeyi çok seviyorum. Değişik şeyler yakalayabiliyor insan. Bu tarifide bir ekmek bloggerından aldım The Fresh Loaf süper ekmekleri var hepsini tek tek denemeyi düşünüyorum. Ve sonucu buraya yazacağım. Bu ekmek yumuşacık bir ekmek dokusuna hayran kaldım. Önemli olan yoğurmak aslında ben makinede yoğurduğum için sonuç çok daha güzel oldu. Ama sizde elde güzel sonuçlar elde edebilirsiniz. Şeker vs yok içinde ama yerken farkı anlayacaksınız.

Malzemeler;

650 gr un
290 gr su
200 gr süt
30 gr zeytinyağ
13 gr tuz( 1,5 tatlı kaşığı kadar)
1 paket kuru maya

Yapılışı,

Bütün malzemeleri yoğuruyoruz. Bu oldukça cıvık bir hamur oluyor bu şekilde 2,5 saat mayalandırıyoruz. Bir saatte bir hamuru katlayarak yoğurun. Çok kabaracak bu sebeple kabın büyük olmasına dikkat edin.Tezgaha un serpip üzerine hamuru dökün ve katlayarak yoğurun. 10 eşit parçaya bölün. Ve bu şekilde de bir süre bekletin. Daha sonra üzerine süt sürüp susam serpin. Önceden ısıtılmış 230 dereceli fırında 15 dk pişirin.

5 yorum:

  1. güzel olmuş
    elinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel olmuş canım okul sezonu çok lazım oluyor bu ekmek eline sağlık

    YanıtlaSil
  3. Nefis gorunuyor evde yapilmis gibisi yok:-)

    YanıtlaSil
  4. Elle yoğurunca daha güzel oluyor ama kol kalmıyor ki insanda. O yüzden makinalar imdada yetişiyor. Eline saglık canım. sevgiler

    YanıtlaSil
  5. 2 seminere giden diyetisyen olup meshur olabilmek icin tv hocalari gibi kendilerini marjinal fikirler bulmaya cabaliyorlar. Kilo vermek oldukca basit. Canan hoca ve umit aktas hoca nin tavsiyeleri ile 3. Gunumdeyim 3 kilo verdim bile.. Gi indexi dusuk gidalarla tamamen karbonhidratsiz yiyorum. Normalde 2 ekmek yesem sabah 2 saate acikirim. Ekmeksiz tereyaginda yumurta peynir zeytin domates salatalik yiyorum 5 6 saat acikmiyorum. Gece seker istegim oluyor salgam suyu bastiriyor metebolizmayi da hizlandiriyor.. Her seyi yiyorum sekerli gidalar haric. Kendimi saglikli hissediyorum.. Ayrica su da var diyet yapacaksani ilk isiniz dolabiniza uzerinde diyet light yazan hic bir sey sokmayin.. Son yapilan arastirmada light sigaranin daha fazla kanser yaptigi ortaya çıktı ya emin olu. Diyet gidalarla ilgilide bilim yakinda gercegi aciklamak zorunda kalacak..

    YanıtlaSil

Yorum blogcuyu hep mutlu eder. Beni mutlu ettiğiniz için şimdiden teşekkürler...