23 Kasım 2013 Cumartesi

Beyaz Çikolatalı Mısır Patlaaaaaa :))) ve Renkli Şeker Yapımı


Patlamış mısır Türkiye de genelde hep tuzlu yenir. Ama Amerika da bin çeşidini yapıyorlar. Malum mısırın kökeninin Meksika ve Orta Amerika olduğunu düşünürsek normal. Yemeğin yanında dahi normal mısır yiyorlar. Tereyağlı koçan mısırı da denemiş bayılmıştım. Bir yaptığımda tarifini veririm.

Malzemeler;

1 çay bardağı mısır
3-4 kaşık sıvı yağ
bir çimdik tuz

150 gr beyaz çikolata ( bitter ile de yapabilirsiniz)

süslemek için renkli toz şeker

Yapılışı;

Mısır patlatmayı bir türlü beceremeyenlerdenken mısır patlatmakta ne var diyenler grubuna geçtiğimden beri aynı şekil yapıyorum. Mısırları sıvı yağ ile birlikte ve tuz tabii bir güzel kavuruyorum. Rengi küçük ilk resimdeki gibi dönüyor. Ondan sonra Ocağın altını orta dereceye getiriyorum ve tencerenin kapağını kapatıyorum. İlk tinnn sesini duyduntan sonra 2-3 dk sesin şiddetinin artmasını bekliyorum ve hemen ocağın altını kısıp tencereyi kulplarından tutup bir kaç sefer sallıyorum. Kapağının sıkıca kapalı olduğundan emin olun ve açılmamasına gayret gösterin. Bu arada Çikolatayı benmari usulü etirin. Eğer mikrodalganız varsa cam bir kaseye koyup başlatın 60 sn de tamamdır. Hiç topak kalmayan çikolatanızla pişirdiğiniz mısırlarınızı hafif soğutup buluşturun.İyice karıştırın.

Renkli süsler çok basit en iri toz şekerle çok az gıda boyasını karıştırın.

Çikolatalı mısırların üzerine renkli şekerleri serpin. Çikolatalı mısırlarınızı buzdolabına koyarsanız çikolatalar sertleşeceği ve mısır hava almayacağı için bayatlamasını önlemiş olursunuz. Bu şekilde daha uzun saklarsınız. Bizde hiç saklanacak kadar uzun kalması gerekmedi. Bu sebeple şu kadar bekler diyemeyeceğim.

Afiyet ve sağlıcakla kalın...

5 yorum:

  1. Hic misir patlatmiyoruz burda ne garip,halbuki kücükken evde annem patlatirdi! Hazir patlamis olanlarindan görürsek aliyoruz,bir kez deneyip hüsrana ugramistim o günden beri beceremiyorum diyr yapmadim,ama bu cikolu haliyle ben yapar ve yerim bunu! Nefis! Tesekkürler tarif icin...

    YanıtlaSil
  2. Çikolatalı mısır hiç duymadım. Bir defasında şekerli denemiştim sonuç faciya oldu. Bazen içine kırmızı toz biber koyup renklendiriyorum o kadar.

    YanıtlaSil
  3. Bir terazi kizi
    Bence yapmalisiniz cok guzel oluyor anlattigim yolu izlerseniz kesin sonuc alirsiniz sevgiler...

    Birileri anlatsin
    Aslinda daha ne cesitleri var. Sekerliyi bende denedim ama sevmedik.

    YanıtlaSil
  4. çok güzel görünüyor canım emeklerine sağlık..
    sevgiler..

    YanıtlaSil

Yorum blogcuyu hep mutlu eder. Beni mutlu ettiğiniz için şimdiden teşekkürler...