21 Aralık 2013 Cumartesi

Fırında Bıldırcın Avakado Salatası ve Balkabaklı Cevizli Pilav



 Daha önce de fırında bıldırcın tarifi yayınlamıştım. İtina ile çalmışlar ve benim tarifimi aradığımda benim yayınımdan önce çıkıyorlar. Artık logosuz resim koymayacağım buda bana ders oldu. Bu tarifin diğeri ile çok az farkı var, yinede ben yayınlamak ve bu görsel şöleni sizinle paylaşmak istedim. #yemekfirtinasi 8. gün ve 15. gün içinde bu tarifleri gönderiyorum. Ucundan köşesinden eşlik tam benim işim.



Pilav tamamen kendi hayal ürünüm. Bu sene herşeye balkabağı koyma merakı içersindeyim. Bu tarifte onuda koyayım bunuda koyayım diye çıktı ama müthiş. Özellikle yılbaşı sofralarınız için yapıp övgüler alabileceğiniz bir tarif oldu.

Gelelim tariflere;

Fırında Bıldırcın

4 adet bıldırcın ( bir kişiye anca yetiyor)
1/2 çay bardağı zeytinyağ
Tane karabiber
Deniz tuzu
Kekik

Bıldırcınlar iyice yıkandıktan sonra zeytinyağ kekik karabiber ve tuz ile bir güzel ovulur. 230dereceli fırında yaklaşık ızgara telinin üzerinde çevire çevire iyice kızarana kadar pişirilir. ( eğer yumuşak istiyorsanız tavada ilk önce mühürleyin sonra fırınlayın şefler böyle yapıyor ama ben çıtır çıtır seviyorum bu tarif diğerinden çok daha kolay ve çok daha güzel oluyor denemesi sizden)


Avakado Salatası
( 2 kişilik)

1adet avakado( yumuşak)
1 adet yeşil elma
1 adet sarımsak
 zeytinyağ
tuz

Avakadoyu ikiye bölüp kabuğunu soyup dilimleyin Bir kaşık yardımı ile çıkartmanız  işinizi kolaylaştıracaktır. Yumuşak bulabilirseniz çok güzel ama genelde marketlerde çok sert satılıyorlar. Bu sebeple gazete kağıdına sarıp buzdolabında bir iki gün bekletmeniz yumuşamasını sağlayacaktır. Yumuşamazsa berbat bir tadı olur.
Elmaları da güzelde ince ince dilimleyin. Bir kapta elma ve avakadoyu birleştirin üzerine sarımsak zeytinyağ ve az tuz ekleyin. elinizle hafif yoğurur gibi birbirine yedirin. 

Balkabaklı Cevizli Pilav

2 dilim balkabağı
1 bardak pirinç
1 avuç ceviz
1,5 bardak su
1 tatlı kaşığı deniz tuzu
zeytinyağ ( tereyağ kullanabilirsiniz)

 Pirinci ayıklayıp sıcak suda 10- 15 dk kadar bekletin bu arada balkabaklarını kare kare doğrayın.  Zeytinyağını tencerenize koyup kabakları atın ve soteleyin. Üzerine sıcak su dökün iyice yıkadığınız pirinci ekleyin, tuzu da ekleyip kapağını kapatın. 5 dk kadar sonra elinizle gelişi güzel kırdığınız cevizleri de pilava ekleyip hafif bir karıştırıp ağzını kapatın 5 dk kadarda böyle pişsin. Suyunu çeker çekmez altını kapatın ve üstüne bir havlu yada kağıt havlu koyup dinlenmeye bırakın. 

Sağlık ve Afiyetle kalın.




 

4 yorum:

  1. Hic bildircin yemedik,ama sunum harika,elinize saglik!

    YanıtlaSil
  2. Waow, ellerinize sağlık.müthiş olmuş.

    YanıtlaSil
  3. Ürkütücü bir görüntü bence.. Ölümün görüntüsü!..

    YanıtlaSil
  4. Kuzu cevirme gorunce bende bunu dusunurum. İnsanoğlu doymak icin öldurur ama sonrasi tamamen zevke donusur bu durum tum hayvanlarda oldugu gibi diyerek derin bir cevapla yanitlayayim :-) sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorum blogcuyu hep mutlu eder. Beni mutlu ettiğiniz için şimdiden teşekkürler...