Bildircin esimin en cok sevdigi yemektir. Bekarken disaridan alip alip yerdi ama burada bildircinin pismisini birakin donmusunu bulmak bile mucize. Yemekteyiz sefler`de bildircini gorunce hemen bende yaparim bundan diyip Bildircin aldim. Hic bildircin yememis biri olarak ben yemem dedim ama esimin yedigini ille tattirma sevdasi yokmu ``ye bak bir kere dene bak ``derken iyi dedim aldim ucundan sonra bir bildircini yedim. Elma salatasi ile sunmustu sef hemen ondan da yaptim. Avakado yu salatalarla cok seviyoruz bu sebeple evde bulunduruyorum. Avakado genelde sert oluyor aldigimiz da bu da tadinin aci olmasina neden oluyor Avakado yu daha once almamis olanlara tavsiyem alirken yumusak olan ve rengi parlak olanlara dikkat etsinler. Eger sert ise de pirinc kavanozuna gomsunler 3 gun icinde yumusayacaktir ya da gazete kagidina sarsinlar ayni sonucu alacaklardir. Gelelim tariflere...
Dondurulmus paketlerde genelde 4 adet olur.Bildircinlari dondurucudan cikartip ya da paketten direk tuzlu suyun icine koyuyoruz orada 1 saat kadar bekletioruz. Sonra icini bir guzel temizliyoruz karninin altini kesince rahat rahat temizleniyor iyice yikadiktan sonra kalan tuyleri var ise onlari tutsuluyoruz. 200 dereceli isittigimiz firinda izgaraya koyuyoruz altina bir tepsi ve icine su yerlestiriyoruz. 15 dk sonra tersini ceviriyoruz iyi ce kizarinca firindan aliyoruz.
1 yesil eksi elma
1 avakado
2 dis sarimsak
zeytinyag
tuz
Elmalari dilimleyip ince ince dogruyoruz. Icine ikiye boldugumuz ve cekirdegini cikarttigimiz avakadoyuda kabugundan ayirdiktan sonra ayni sekilde dilimliyoruz. Sarimsaklari kucuk kucuk dogruyoruz. Tuz ve zeytinyag da ekleyip elimizle eze eze birbirine yediriyoruz.
Afiyet Olsun.
öncelikle acil şifalar diliyorum..
YanıtlaSilRabbim sağlık,sıhhat ve afiyet versin inşaallah..
Bıldırcınlar nefis olmuşlar,ben de çok severim :)
Canım çekti şimdi :)
Avakadoyu elmalı yapmak da güzel fikir..
Ellerine sağlık..
sevgilerimle..
öncelikle acil şifalar diliyorum..
YanıtlaSilRabbim sağlık,sıhhat ve afiyet versin inşaallah..
Bıldırcınlar nefis olmuşlar,ben de çok severim :)
Canım çekti şimdi :)
Avakadoyu elmalı yapmak da güzel fikir..
Ellerine sağlık..
sevgilerimle..
cok gecmis olsun. bildircin cok guzel gorunuyor
YanıtlaSilBiraz önce aklıma geldin inan. Sana yorum yazacaktım, nerelerdesin, hiç sesin sedan çıkmıyor diye. Bir de baktım yeni post yayınlamışsın. Hoşgeldin ama hastaymışsın. Çok çok geçmiş olsun. Acil şifalar diliyorum. Kucak dolusu sevgiler.
YanıtlaSilCANIM ÇOK GEÇMİŞ OLSUN HOŞ GELDİN HEP ARADI GÖZÜM SENİ:)
YanıtlaSilSEVGİLER....
öncelikle çok geçmiş olsun canım. Bıldırcın hiç yemedim. ama tatmak isterdim. eline sağlık sevgiler
YanıtlaSilçok özel bir lezzet olmuşlar eline sağlık sevgilerimle
YanıtlaSilçok güzel ve lezzetli görünüyorlar ellerinize sağlık sevgiler.
YanıtlaSilherikiside harika olmuş arkadaşım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilherikiside harika olmuş arkadaşım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilherikiside harika olmuş arkadaşım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilçok geçmiş olsun arkadaşım bıldırcında mükemmel görünüyo
YanıtlaSilÇok leziz görünüyor.Ellerine sağlık..
YanıtlaSilellerine sağlık çok güzel olmuş.
YanıtlaSilGeçmişler olsun. Soğan suyu her ne derdiniz varsa çare olur diye umuyorum. Bin türlü faydası varmış.
YanıtlaSilBu arada bıldırcınlar harika ötesi görünüyor. Yenmez mi bunlar hiç?
Canım, çok geçmiş olsun.
YanıtlaSilBıldırcınlar çok nefis görünüyor.Elinize emeğinize sağlık.
Sevgilerimle...
Acil şifalar. Yaptığınız bu iki tarifi de daha önce hiç yemedim. Salata değil de bıldırcınlar tam benlik. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilcanımm çok çok geçmiş olsun..
YanıtlaSilşifa diliyorum sana...
bıldırcın hiç yemedim hatta paketili satılıyor ya marketlerde gördüğümde bile içim bir hoş oluyor:)
elmalı avakadoyu tuttum bırakmam ama:)
Canım
YanıtlaSilçok geçmişler olsun acil şifalar dilerim ne olduğunu bilmiyorum ama umarım gelip geçici bir durumdur.
Bıldırcınlar nefis görünüyor çocukluğumda yemiştim tadını hatırlamıyorum bile :))
Size afiyetler olsun.
Sevgiler.......
arkadaşımm benim bıldırcın haaa bilmiyorum göktuğ ne diyecek bu duruma :)))) sen iyi ol da herzaman yeriz kuzum benim
YanıtlaSilyokluğum da yine harikalar çıkartmışssssın.. hmmmmm ellerine sağlık...
YanıtlaSilBıldırcın'ı ankarada iken yerdik. En az 20 sene oldu. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgiler