19 Şubat 2011 Cumartesi

Firinda Bildircin ve Avakadolu Elma Salatasi

 Etkinlik sonrasi bazi saglik sorunlarimin da etkisi ile bir sure inzivaya cekildim. Doktorlara git gel vs yorucu bir donemdi. Ilaclardan sonuc alamama sorunu ve yine hayal kirikliklari ne varsa bitkilerde vardir diye sogan suyuna basladim yararli olursa sonucu size bildirecegim. Beni merak eden ve mail atan butun arkadaslara tesekkurler.

 Bildircin esimin en cok sevdigi yemektir. Bekarken disaridan alip alip yerdi ama burada bildircinin pismisini birakin donmusunu bulmak bile mucize. Yemekteyiz sefler`de bildircini gorunce hemen bende yaparim bundan diyip Bildircin aldim. Hic bildircin yememis biri olarak ben yemem dedim ama esimin yedigini ille tattirma sevdasi yokmu ``ye bak bir kere dene bak ``derken iyi dedim aldim ucundan sonra bir bildircini yedim. Elma salatasi ile sunmustu sef hemen ondan da yaptim. Avakado yu salatalarla cok seviyoruz bu sebeple evde bulunduruyorum.  Avakado genelde sert oluyor aldigimiz da bu da tadinin aci olmasina neden oluyor Avakado yu daha once almamis olanlara tavsiyem alirken yumusak olan ve rengi parlak olanlara dikkat etsinler. Eger sert ise de pirinc kavanozuna gomsunler 3 gun icinde yumusayacaktir ya da gazete kagidina sarsinlar ayni sonucu alacaklardir. Gelelim tariflere...



Dondurulmus paketlerde genelde 4 adet olur.Bildircinlari dondurucudan cikartip ya da paketten direk tuzlu suyun icine koyuyoruz orada 1 saat kadar bekletioruz. Sonra icini bir guzel temizliyoruz karninin altini kesince rahat rahat temizleniyor iyice yikadiktan sonra kalan tuyleri var ise onlari tutsuluyoruz. 200 dereceli isittigimiz firinda izgaraya koyuyoruz altina bir tepsi ve icine su yerlestiriyoruz. 15 dk sonra tersini ceviriyoruz iyi ce kizarinca firindan aliyoruz.





1 yesil eksi elma
1 avakado
2 dis sarimsak
zeytinyag
tuz

Elmalari dilimleyip ince ince dogruyoruz. Icine ikiye boldugumuz ve cekirdegini cikarttigimiz avakadoyuda kabugundan ayirdiktan sonra ayni sekilde dilimliyoruz. Sarimsaklari kucuk kucuk dogruyoruz. Tuz ve zeytinyag da ekleyip elimizle eze eze birbirine yediriyoruz.
Afiyet Olsun.

22 yorum:

  1. öncelikle acil şifalar diliyorum..
    Rabbim sağlık,sıhhat ve afiyet versin inşaallah..
    Bıldırcınlar nefis olmuşlar,ben de çok severim :)
    Canım çekti şimdi :)
    Avakadoyu elmalı yapmak da güzel fikir..
    Ellerine sağlık..
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  2. öncelikle acil şifalar diliyorum..
    Rabbim sağlık,sıhhat ve afiyet versin inşaallah..
    Bıldırcınlar nefis olmuşlar,ben de çok severim :)
    Canım çekti şimdi :)
    Avakadoyu elmalı yapmak da güzel fikir..
    Ellerine sağlık..
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  3. cok gecmis olsun. bildircin cok guzel gorunuyor

    YanıtlaSil
  4. Biraz önce aklıma geldin inan. Sana yorum yazacaktım, nerelerdesin, hiç sesin sedan çıkmıyor diye. Bir de baktım yeni post yayınlamışsın. Hoşgeldin ama hastaymışsın. Çok çok geçmiş olsun. Acil şifalar diliyorum. Kucak dolusu sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. CANIM ÇOK GEÇMİŞ OLSUN HOŞ GELDİN HEP ARADI GÖZÜM SENİ:)
    SEVGİLER....

    YanıtlaSil
  6. öncelikle çok geçmiş olsun canım. Bıldırcın hiç yemedim. ama tatmak isterdim. eline sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  7. çok özel bir lezzet olmuşlar eline sağlık sevgilerimle

    YanıtlaSil
  8. çok güzel ve lezzetli görünüyorlar ellerinize sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. herikiside harika olmuş arkadaşım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. herikiside harika olmuş arkadaşım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. herikiside harika olmuş arkadaşım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  12. çok geçmiş olsun arkadaşım bıldırcında mükemmel görünüyo

    YanıtlaSil
  13. Çok leziz görünüyor.Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  14. ellerine sağlık çok güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  15. Geçmişler olsun. Soğan suyu her ne derdiniz varsa çare olur diye umuyorum. Bin türlü faydası varmış.
    Bu arada bıldırcınlar harika ötesi görünüyor. Yenmez mi bunlar hiç?

    YanıtlaSil
  16. Canım, çok geçmiş olsun.
    Bıldırcınlar çok nefis görünüyor.Elinize emeğinize sağlık.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  17. Acil şifalar. Yaptığınız bu iki tarifi de daha önce hiç yemedim. Salata değil de bıldırcınlar tam benlik. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  18. canımm çok çok geçmiş olsun..
    şifa diliyorum sana...
    bıldırcın hiç yemedim hatta paketili satılıyor ya marketlerde gördüğümde bile içim bir hoş oluyor:)
    elmalı avakadoyu tuttum bırakmam ama:)

    YanıtlaSil
  19. Canım
    çok geçmişler olsun acil şifalar dilerim ne olduğunu bilmiyorum ama umarım gelip geçici bir durumdur.
    Bıldırcınlar nefis görünüyor çocukluğumda yemiştim tadını hatırlamıyorum bile :))
    Size afiyetler olsun.
    Sevgiler.......

    YanıtlaSil
  20. arkadaşımm benim bıldırcın haaa bilmiyorum göktuğ ne diyecek bu duruma :)))) sen iyi ol da herzaman yeriz kuzum benim

    YanıtlaSil
  21. yokluğum da yine harikalar çıkartmışssssın.. hmmmmm ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  22. Bıldırcın'ı ankarada iken yerdik. En az 20 sene oldu. Ellerine sağlık.
    Sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum blogcuyu hep mutlu eder. Beni mutlu ettiğiniz için şimdiden teşekkürler...