9 Ocak 2014 Perşembe

Humus



Humusu arada birde olsa yaparım ve çok severiz. Nohut akşamdan ıslatılmış ve hafif şişmiş şekilde buzlukta birer humusluk bulunur. Bir misafir geleceği zaman çok pratik oluyor. Nohutların kabuklarını soymuyorum bu sebeple ağza hafif taneli olarak geliyor ama ben humusu merhem gibi severim diyorsanız haşladığınız zaman kabuklarını soyun derim.

Malzemeler;
1,5 bardak nohut( akşamdan ıslatılmış )( üzerine sıcak su ve azıcık karbonat koyup sabaha kadar şişmesini sağlayın.
3 kaşık tahin
2 adet sarımsak
1 tatlı kaşığı kimyon(biz kimyonlu severiz 1 kaşık atıyorum)
1 bardağa yakın nohut suyu( haşladığınız nohut suyundan ayırın)

Rondoya ilk önce sarımsağı koyuyoruz ve bir kere çekiyoruz daha sonra nohut, tahin ve baharatını ekliyoruz. Biraz çektikten sonra yavaş yavaş suyunu ekliyoruz.Humus kıvam aldığında içine su eklemeyi bırakın.  Merheme yakın bir kıvamı alıncaya kadar çekiyoruz. Daha sonra Servis tabağına alıp kaşığın kenarı ile şekil veriyoruz.

Sağlık ve afiyetle kalın...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme

Yorum blogcuyu hep mutlu eder. Beni mutlu ettiğiniz için şimdiden teşekkürler...