19 Ocak 2014 Pazar

Şipşak Bademli Balkabağı Tatlısı


Bal kabağı için bir laf söylenir bal kabağa koy tabağa ye sabağa diye yok öyle bir dünya kardeşim akşam yemek istiyorsam akşam yerim... Bu sene yediğimiz kadar herhalde hiçbir sene bal kabağı yememişizdir. Çorbasını, cheesecakeini, kekini, tatlısını, yemeğini çeşit çeşit yaptım tarifler zamanla gelecek. Biz çok sevdik her şeye yakışan bir sebzeyi sadece tatlı ile sınırlı tutmak bizim ayıbımız diyor tarifime geçiyorum. Ayıbımızı yeniliyor ve tatlı tarifi veriyorum. :))))))))


1/2 kg bal kabağı ( hazır soyulmuş alıyorum)
4 dolu kaşık şeker ( öyle bardak bardak şeker koymuyorum tadı yerinde oluyor)
1fincan badem
1 kabuk tarçın

Yapılışı

Bal kabağının üzerine şekeri koyuyor bir 10 dk bekletiyoruz. Daha sonra ocağın altını kısık ateşe alıp bal kabaklarının pişmesini bekliyoruz. Bu sırada badem ve tarçın kabuğunu atıyoruz. Yaklaşık 15-20 dk arasında bal kabakları yumuşuyor. Daha sonra ocağın altını iyice açıp şerbeti kabaklara çektiriyoruz. Şerbet neredeyse yok denecek kadar olduğunda ocağın altını kapıyor. Soğumaya bırakıyoruz. Daha sonra servis tabağına alıyoruz.

Sağlık ve afiyetle kalın...



1 yorum:

  1. Merhaba canım :))
    Bak bende sana ziyarete 2014 de geleyim dedim... Yeni sene gönlümüzce olsun...
    Bitanem bana bıraktığın can yorum için teşekkür ederim blogcanım...
    Tatlı tam benlik bizim evlik olmuş ellerine sağlık bizde az şekerli yapıyoz... Ve ayıbımız sözüne katılıyorum bloglarda şeşitlerini yapmak lazımki herkez benimsesin. Biz hatunlar için bulunmaz nimetmiş dr say say bitiremiyor bende çorbalara katıyorum ama takipdeyim daha nasıl yiyebiliriz bu nefis nimeti...
    Kocaman sevgilerimle

    YanıtlaSil

Yorum blogcuyu hep mutlu eder. Beni mutlu ettiğiniz için şimdiden teşekkürler...