15 Ekim 2009 Perşembe

Profiterol

Profiterol gördüğüm heryerde tebessüm olarak yansır yüzüme. Tatlıcılar da çok sert olur bende evde yaptığım ve beğendiğim halamın tarifini buraya yazmak istedim gerçekten çok güzel bir sonuç çıkıyor ortaya.














HAMURU
1 su bardağı su
1/2 paket margarin
1 su bardağı un
4 yumurta


 KREMASI
3 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
2 yumurta
1 paket vanilya


 SOSU  (istenirse hazır paket çikolata sosu da kullanılabilir)

2 paket kakao
3 su bardağı süt
16 kaşık şeker
2 yumurta
4 kaşık un

YAPILIŞI

İlk önce ufak bir tencerenin içinde su ile margarin eritilir.
Eridikten sonra un eklenir, ve 5 dk. pişirilir.
Sonra soğumaya bırakılır.
Soğuduktan sonra 4 yumurta teker teker kırılarak hamura mikserle karıştırılarak eklenir.

Bu arada iç kreması hazırlanır.
Krema için de bütün malzemeler bir tencereye konup pişirilir.
Soğumaya bırakılır.

Sonra hamur sıkma poşedinin içine doldurulur.
Cevizden biraz ufak şekilde tepsiye aralıklı olarak dizilir.
150-175 derecede kızarması beklenmeden hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.
Fırından çıkarıldıktan sonra ortaları kesilip, çay kaşığı yardımıyla, kreması doldurulur.
Bir cam kaba yerleştirilir.
Üzerine hazırlamış olduğunuz çikolata sosu sıcak olarak dökülür.


AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum blogcuyu hep mutlu eder. Beni mutlu ettiğiniz için şimdiden teşekkürler...