Malzeme
250 gr kıyma (ben kuzu dana karışık kullandım)
1 tatlı kaşığı tuz
Sos için;
2 domates
1 tatlı kaşığı tereyağ
5 diş sarımsak
Tuz
Kıyma tuz ile yoğrulur ve şişlere geçirilir.Olabildiğince ince avuç içinize paralel tuttuğunuz şişlere parmaklar sıkılarak eti inceltilir . Şişteki köfteleri eşit üç parçaya ayırılır. Mangalda ya da elektirikli ızgarada pişirilir.
Tereyağ eritilir. Kabukları soyulup küp küp doğranmış domatesler tereyağda sote edilir. İçine ayıklayıp küçük doğradığımız sarımsak ve bir tutam tuz eklenir.( İstereniz yeşil biberde koyabilirsiniz)Pişen köfteler iyice sotelenmiş domatese eklenir. Pide ile servis ederseniz tadından yenmez :) afiyet olsun.
NOT:Üzerine tereyağ ve kırmızı biber yakmanızı öneririm ve yoğurt...
Highly energetic blog, I loved thаt a lot. Will there be
YanıtlaSila part 2?
my website ... en yeni oyunlar