Online oynadığım ve çok zaman geçirdiğim bir oyunda Yasemin adında Dünya iyisi bir arkadaş edindim. Karadenizee çok uzak diyarlardan gelin gelmiş ve artık tam bir Karadenizli olmuş. Sabahlara kadar ettiğimiz muhabbetlerin içinde karadeniz yemeklerinden bahsederken bana bu tariften bahsetmişti. Dün eşimin kahvaltıa da değişik bir şey yok demesi üzerine hemen yaptım. Çok güzel gerçekten. Biraz mücveri andırıyor tadı. Karadenizlilerden özür dileyerek tarifi veriyorum. Sevgiler...
3-5 yumurta
1 tane pırasa
2-3 tane taze soğan
10-15 tane pazı yaprağı
3-5 dal taze nane yok ise 1 ç.kaşığı kuru nane de olur
Ufak bir bağ maydonoz
Tuz, pul biber
1 paket kabartma tozu
1 kaşık mısır unu
1 bardak un
Su.
( Bu verdiklerim ana melzemeler isterseniz içine , havuç domates koyabilirsiniz. Ayrıca taze soğan ve pırasa yoksa kuru soğan, pazı yok ise ıspanak koyulabiliyormuş)
.
YAPILIŞI:
Bütün sebzeler ya ince ince doğrayip bir kapta tuz ile ovuyoruz. Ya da ben gibi hepsini rondoda bir seferde kıyıyoruz. Ben rondo kullandım. Ufalanmış sebzelere kabartma tozu ekleyip karıştırıyoruz. Sonra tuz, pul biber, yumurta, 1 tepeleme kaşık mısır unu, 1 bardak buğday unu ve ılık su. hamur aynen krep hamuru gibi olacak. Tavayi her seferde yağlalamak için hamura yarım çay bardağı kadar sıvı yağı koyulur. Hem krepler o kadar yağlı olmuyorlar ve tavayı her seferde yağlamaktan kurtarıyorsun. Tarif aslında çok basit ve her türlü sebzeyi kaldırabiliyor.
bende karadenizliyim bizdeki adı kaygana dır ...
YanıtlaSilkrebin başka bir versiyonu pazar kahvaltımızın vazgeçilmezi ..
elinize sağlık...........
cidden çok güzel oluyor bende karadenizliyim ve bilirim yaparım herzaman karadenizli bayanların gün toplantılarında muhakkak baş köşededir..
YanıtlaSilYöresel tatları denemekte fayda var
YanıtlaSilgörünüş çok güzel olmuş ellerien sağlık.
çok sevgiler
Ben de adını kaygana diye biliyordum.Ellerine sağlık. Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, hepimize yarasın:)
YanıtlaSilKaygana olmasın gerçekten :) arkadaş öyle yazmış diye kayana yazdım başlığı değiştireyim iyisimi :)
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Kahvaltılar için iyi bir alternatif olmuş. teşekkürler.
Blogunun yeni şeklini ve renklerini çok beğendim. Hayırlı olsun.
Sevgiyle kal.
:)Dün akşam sabaha kadar uğraştım birşey bilmeyince zor oluyor ama baktım baya birşey yapabilmişim. Beğenmene çok sevindim canım sağol...
YanıtlaSilEllerinize saglik,
YanıtlaSilharika bir tad olmustur.
Ben mücver olarak yaparim böyle hic denememistim, sevgiler...
Ellerinize saglik.
YanıtlaSilDegisik bir tat.
Sevgilerle.
Enteresan duruyor.Denemek isterim.
YanıtlaSilCanım son yayınladığım mısır unlu doping poğça tarifimde alırmısın yeni yaptım sıcak sıcak :)
YanıtlaSilsevgiler
cnm etkinlik için tarifim yayında..Kolay gelsin diliyorum :)
YanıtlaSilsevgiler
Böyle şeyleri seviyorum. Kısa zamanda denemeyi düşünüyorum inşallah. Muhtemelen babam ve kardeşim yemezler ama annemle biz seviyoruz.
YanıtlaSil