8 Şubat 2010 Pazartesi

Kayana - Kaygana(sebzeli krep)

Online oynadığım ve çok zaman geçirdiğim bir oyunda Yasemin adında Dünya iyisi bir arkadaş edindim. Karadenizee çok uzak diyarlardan gelin gelmiş ve artık tam bir Karadenizli olmuş. Sabahlara kadar ettiğimiz muhabbetlerin içinde karadeniz yemeklerinden bahsederken bana bu tariften bahsetmişti. Dün eşimin kahvaltıa da değişik bir şey yok demesi üzerine hemen yaptım. Çok güzel gerçekten. Biraz mücveri andırıyor tadı. Karadenizlilerden özür dileyerek tarifi veriyorum. Sevgiler...

 

3-5 yumurta
1 tane pırasa
2-3 tane taze soğan
10-15 tane pazı yaprağı
3-5 dal taze nane  yok ise 1 ç.kaşığı kuru nane de olur
Ufak bir bağ maydonoz
Tuz, pul biber
1 paket kabartma tozu
1 kaşık  mısır unu
1 bardak un
Su.
( Bu verdiklerim ana melzemeler isterseniz içine , havuç domates koyabilirsiniz. Ayrıca taze soğan ve pırasa yoksa kuru soğan, pazı yok ise ıspanak koyulabiliyormuş)
.

YAPILIŞI:
Bütün sebzeler ya ince ince doğrayip bir kapta tuz ile ovuyoruz. Ya da ben gibi hepsini rondoda bir seferde kıyıyoruz. Ben rondo kullandım. Ufalanmış sebzelere kabartma tozu ekleyip karıştırıyoruz. Sonra tuz, pul biber, yumurta, 1 tepeleme kaşık mısır unu, 1 bardak buğday unu ve ılık su. hamur aynen krep hamuru gibi olacak. Tavayi her seferde yağlalamak için  hamura yarım çay bardağı kadar sıvı yağı koyulur. Hem krepler o kadar yağlı olmuyorlar ve tavayı her seferde yağlamaktan kurtarıyorsun. Tarif aslında çok basit ve her türlü sebzeyi kaldırabiliyor.

13 yorum:

  1. bende karadenizliyim bizdeki adı kaygana dır ...
    krebin başka bir versiyonu pazar kahvaltımızın vazgeçilmezi ..
    elinize sağlık...........

    YanıtlaSil
  2. cidden çok güzel oluyor bende karadenizliyim ve bilirim yaparım herzaman karadenizli bayanların gün toplantılarında muhakkak baş köşededir..

    YanıtlaSil
  3. Yöresel tatları denemekte fayda var
    görünüş çok güzel olmuş ellerien sağlık.
    çok sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Ben de adını kaygana diye biliyordum.Ellerine sağlık. Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, hepimize yarasın:)

    YanıtlaSil
  5. Kaygana olmasın gerçekten :) arkadaş öyle yazmış diye kayana yazdım başlığı değiştireyim iyisimi :)

    YanıtlaSil
  6. Canım,
    ellerine sağlık. Kahvaltılar için iyi bir alternatif olmuş. teşekkürler.
    Blogunun yeni şeklini ve renklerini çok beğendim. Hayırlı olsun.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  7. :)Dün akşam sabaha kadar uğraştım birşey bilmeyince zor oluyor ama baktım baya birşey yapabilmişim. Beğenmene çok sevindim canım sağol...

    YanıtlaSil
  8. Ellerinize saglik,
    harika bir tad olmustur.
    Ben mücver olarak yaparim böyle hic denememistim, sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Ellerinize saglik.
    Degisik bir tat.
    Sevgilerle.

    YanıtlaSil
  10. Enteresan duruyor.Denemek isterim.

    YanıtlaSil
  11. Canım son yayınladığım mısır unlu doping poğça tarifimde alırmısın yeni yaptım sıcak sıcak :)

    sevgiler

    YanıtlaSil
  12. cnm etkinlik için tarifim yayında..Kolay gelsin diliyorum :)

    sevgiler

    YanıtlaSil
  13. Böyle şeyleri seviyorum. Kısa zamanda denemeyi düşünüyorum inşallah. Muhtemelen babam ve kardeşim yemezler ama annemle biz seviyoruz.

    YanıtlaSil

Yorum blogcuyu hep mutlu eder. Beni mutlu ettiğiniz için şimdiden teşekkürler...