Kabak tatlısını daha öncede yapmıştım ama bu sefer tahinli yaptım. Pekmezli helva güzeldi bu seferki tahinli olsun dedim. Birde yapalı 2 yıl olmuş resimleri öncesi sonrası olarak yayınlasam şok olabilirsiniz. Kendimi gerçekten geliştirmişim :) Mutluluk verici şahsım adına. Gelelim tatlıya...
Malzemeler;
1 kilo kabak
8 dolu kaşık şeker
Yarım bardak tahin
Ceviz
Yapılışı;
Kabakları yıkayın ve üzerlerine şekeri serip bir gece bekletin. Şekerler iyice eriyince kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Soğuyunca servis kabınıza alıp tahin ve ceviz ile süsleyin.
Afiyet ve Sağlıcakla kalın...
hımm.çok severek yerim canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilBayılırım kabak tatlısını.Ama tahinli hiç duymamıştım nefis olmuştur umarım.ellerine sağlık
YanıtlaSilellerinize saglık tahinli hiç yememiştim.denemekmlazım:)takipteyim:)sevgiler:)))
YanıtlaSil