18 Eylül 2013 Çarşamba

Karatay Diyeti ile Verdiğim 13 Kilo...

Karatay Diyeti tam anlamı ile bir sağlıklı beslenme düzeni. Diyet olarak bakmamak lazım aslında bilinçli olarak yapıldığında hayatınızı değiştirecek bir beslenme şekli. Ben Hipotiroit hastası olduğumu öğrendiğimde tam tamına 67 kiloydum.  Ve gerçekten çok sağlıksızdım. Çabuk yorulan çabuk terleyen sürekli sıkıntılı bir tip oldum çıktım ki ben cıvıl cıvılımdır. Hayatı boyunca hep çok zayıf olarak gösterilen birinin birden kilolu olması gerçekten çok zor. Hiç diyet yapmak zorunda kalmamış birisinin sık ve az ye tavsiyesine uyması neredeyse imkansız hele benim gibi geç kalkan ve geç yatan birinin günde 5 öğün yemesi imkansız. Bende tam benlik olan Karatay diyetine başladım. Aslında Diyetin özü inanmak eğer kendine inanırsan asla vazgeçmiyorsun. Vereceğim demek ve beyni şartlamak lazım.

Karatay diyetini çok araştırdım ve kendime bir beslenme şekli çıkarttım. Sizde bunu yapın tam olarak ona uyacağım vs diye birşey yok bu diyette. zengin diyeti diyorlar kardonhidrat alınmıyor sağlıksız diyorlar ama ben turp gibiyim. Yakın zamanda beslenme şeklimi bozdum ama en kısa sürede tekrar eski düzenime kavuşacağım. 

Bu diyetten sonra sabahları dinç kalkacaksınız bu kesin. Aslında hayatınız değişecek kendinizi sağlıklı hissedeceksiniz. Çünkü bu diyette öyle şuncacık yiyin aman az yiyin gibi bir prensip yok kurallarını benim anladığım kadarı ile anlatıyorum.

1- Ekmek, Makarna, Pirinç hayatınızdan çıkacak eğer ben gerçek değirmende çekilmiş un bulurum diyorsanız evde ekmek yapmak şartı ile ekmeğinizi yiyin. İnternette bir kaç yerde taş değirmende çekilen unların satışı var araştırırsanız bulabilirsiniz.
Burada amaç işlenmiş ve kimyasal eklenmiş unları vucuttan uzak tutup sağlıksız bir unla doyup şişeceğimize ekmek yememek. Pirinç içerisindeki şeker oranı sebebi ile verilmiyor. Makarna ekmek ile aynı şey zaten. 
Bulgur yenebiliyor ama o da çok az en fazla 3 kaşık.

2- İşlenmiş hiçbir gıda asla alınmıyor. Pakete girmiş her ürün işlenmiştir. Eğer bir ürün işlenmişse kesin kimyasal barındırır. Bu sebeple paketli ürünler yerine manavınızdan pazarınızdan alacağınız şeyleri yiyin doğal beslenin.

3- Sabah kahvaltısını kuvvetli yapın ve ille meyve yiyeceğim diyorsanız kahvaltıda tercih edin. Çünkü kahvaltı metabolizmayı ateşleyen ve size enerji veren öğündür.( kahvaltıda yenecekler aşağıda anlatılacak)

4- Meyve içerisinde fruktoz ihtiva eder bu sebeple kan şekerini yükseltir. Aslında bu diyette meyve önerilmiyor ama ben dediğim gibi çok araştırdım çok meyveciyseniz glisemik indeksi düşük meyveleri saat 15.00 e kadar az olmak kaydı ile tercih edebilirsiniz.

5- Yağlardan vazgeçmeyin. Özellikle taş sıkım zeytinyağı, fındıkyağı ve işlenmemiş köy tereyağı vazgeçilmezleriniz olsun. Sağlıklı yağlar olduğu için kilo aldırmaz. Ben diyetin sırasında yağı hiç kesmedim. Yemeklerim fındıkyağlı ve zeytinyağı ile yapıldı sabahları menemen veya omlet yapacaksam tereyağımı kesmedim.

6- İşlenmemiş ceviz- fındık vs tüketin. İçerisindeki sağlıklı yağlar hem kalbiniz için dost hemde sizi tok tutma özelliğine sahip.

7- Yumurta çok haşlanmağı müddetçe kolestrol yapmaz. Hani biraz fazla haşlarızda sarısının dışı yeşilimsi olur işte o zaman çok zararlı direk kansorejene dönüşüyor ve kolestrol çıkartıyor. Yoksa istediğiniz kadar yumurta yiyin hem kalorisiz hemde tok tutuyor.

8- İllaki yürüyüş eğer ideal kilonuzdaysanız günde 40 dk yürüyün istediğinizi yiyin diyor Canan Karatay.

9- Yemeklerden sonra en az 4 saat birşey yemeyin. Çünkü çıkan kan şekeriniz inmeden yemek yerseniz çabuk acıkırsınız.

10- Leptin hormonu insanın vucudunu tam anlamı ile çalıştırıyor ve 11 de çalışmaya başlıyor. Eğer 8 den sonra birşey yemezseniz çok leptin sizin için görevini yerine getirecek. Leptin hormonu cildinizi güzelleştiren kilo vermenizi sağlayan bir hormon daha özellikleri illa ki vardır kitapta detaylı anlatılıyor. 

11- Gece geç yatmayın. Yine leptine geldik biz uyurken çalıştığı için siz uyumayınca oda inzivaya çekiliyor işini yapmayıp tembellik ediyor 11:00- 02:00 arasında uyumazsanız o günlük leptine elveda diyebilirsiniz.

12- Gece acıkıyorum illaki birşeyler istiyor canım diyorsanız. Sütün içine tarçın atın. Hem tok tutacak hemde tatlı isteğinizi bastıracak. Ben süt içmem diyorsanız Ayranda içebilirsiniz. İkisinden birisini sevmek kaderiniz yapacak birşey yok :)

13- İki öğün yerseniz harika ama çok erken kalkıyorum diyorsanız 3 öğüne çıkartabilirsiniz.

 

Aslında aklımda daha bir çok şey var ama aklıma geldikçe buraya yazacağım.

Beslenme örneği;

Kitapta çeşitli yemek tarifleri bulmak mümkün ve bu yukarıda anlattıklarım fazla fazla detaylı anlatılıyor. Ama ben kendi çizdiğim beslenme şeklini anlatacağım size.
 
Kahvaltı :
2 yumurta ( ben köy yumurtası bulabildiğim için iki yiyebiliyorum siz bulamazsanız bir yumurta)
Beyaz Peynir ( köy peyniri olsa daha iyi ama yoksada yapacak birşey yok)
Zeytin( zeytin çok sağlıklı bel bölgesindeki yağları yakıyor bu sebeple 13-14 adet yiyebilirsiniz.
1 çay bardağı ceviz yada fındık yada badem.( İllaki işlenmemiş doğal kırıp hazırlayın önceden)
Mevsiminde Domates bol salatalık bol dereotu maydanoz tere roka ne seviyorsanız doyana kadar.
 İsterseniz menemen tereyağında omlette yapabilirsiniz.

Öğlen:

Evde ne varsa Zeytinyağlı yemek yiyin iki tabak bile yiyebilirsiniz. Tamamen sizin seçiminiz.Yoğurt yiyin. Eğer saat 3 ü geçmediyseniz bir meyve yiyebilirsiniz.( kitapta çok meyve önerilmiyor)

Akşam

Balık mucize( salatayla) veya
Köfte veya et Serbest dolaşan  hayvanlardan olabilir( salata)
Tavuk ( illa ki köy tavuğu yoksa çok riskli)

Gece ben süt içtim her gece tarçınlı.

  


91 yorum:

  1. azminize bayıldım ama makarna yok pilav yok ekmek tatlı yok nasıl tok kaldınız?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç aç kalmadım aslında bizim tek yanlışımız ekmeğin, pilavın, makarnanın bizi doyurduğunu düşünmemiz oysa onun yerine çok daha doyurucu ve sağlıklı şeyler var mutfağımızda biraz keşfe çıksak neler buluruz :)

      Sil
  2. Karatay diyetini duydum ama hic yapmadim,diyetlere uyan ama yinede sonra kilo alan bana cok uygunmus,kahvaltiyla,ama ben meyveciyim,kahvaltidan sonra hep yerim,sütüde kilo yapiyo diye artik tüketmiyorum,ama tarcinli denemem lazim,cok tesekkürler verdiginiz bilgiler icin,sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süt beni zayıflattı kilo aldırmadı. Aksine eğer araştırırsanız tam tersi özelliğe sahip olduğunu göreceksiniz. Tabii laktoz alerjeni değilseniz. Sevgiler...

      Sil
    2. merhaba bilgiler icin öncelikle tesekkürler..meyve konusunda paylasmak istedim, Serpil hanim bende karatayi 3-4 hafta yapmistim ve cok iyi gidiyordu..meyve pek aklima gelip yemedigim halde, diyetteyim diye sanirsam meyveye ilgim artti.. her kahvaltidan sora hemen bir elma yedim, ki elma normalde yedigimde benim karnimi aciktirir..hic aclik hissetmedim, kahvaltidan sora meyvenizi bence tüketmeye deneyin bakin bakalim nasil hissediyorsunuz kendinizi..

      Sil
    3. MERHABA,
      KARATAY DİYETİ KONUSUNDA AKLIMA TAKILANLAR VARDI. MEYVE YENMELİ Mİ YENMEMELİ Mİ? GÜNDE 2 ÖĞÜN MÜ 3 ÖĞÜN MÜ YENMELİ GİBİ. YAZININZ BENİM İÇİN ÇOK FAYDALI OLDU SORULARIMIN CEVABINI BULDUM ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.

      Sil
  3. peki ne kadar sürede bu kiloyu verdiniz. şeker yok diye özel günlerde bi halsizlik falan olmadı mı

    YanıtlaSil
  4. İki ay gibi bir surede verdim. Herhangi bir halsizlik olmadi. Seker yok ama meyve var sabahlari meyve yiyebiliyoruz. Fruktoz saglikli ama dikkatli kullanilmasi gerekn bir seker turu karataya gore. Dogal olmayan ve kimyasal iceren beyaz sekerden cok daha iyi. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Karatayda kefir içmek serbest mi acaaba ben yeni baslayacagim ama cesaretin yok doğum sonraki kilolarim ve insulin direncim üst sinir da çok mutsuzum hic diyet yapmadim ama Canan hanim un iki kitabi da sanki beni anlatmis çok aklimayatti kefir fazla kalorili nazil olur acaba icsem...

    YanıtlaSil
  6. Kefir probiyotik acisindan oldukca zengin karatay diyetince yogurt kefir sut serbest istediginiz kadar icebilirsiniz hemde. Bu arada karatay diyeti icin cesarete gerek yok bu bir beslenme tarzi ve gercekten biz uc ogun beslenmeye alismis bir millet icin ideal. İnternette karatay yapan gruplar var arastirip bulabilirsiniz, sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Merhabalar :) Öncelikle azminizi tebrik ediyorum. Bugün 3. günüm ve iyi gidiyor. Açıkçası hiç bozmak istemiyorum tek korkum dondurmaya ve tatlıya dayanamayarak 1 kereliğine saldırmak :) Sizin hiç böyle ara ara kaçamaklarınız oldu mu:) Bir de ben çalışıyorum yürüme şansım yok ama mesela metrodan inip işe yürüyorum akşam çıkışta yine metroya kadar yürüyüp ordan tekrar eve yürüyorum. Yani gün içinde de sürekli aktifim ama korkuyorum işte :) Eve gittiğimde yemeği yetiştircem derken pertim çıkıyor :)

    YanıtlaSil
  8. Ben kendimi cok kasmadim aslinda ama arada lahmacunda yedim ekmeksiz donerde, tatli olayi emin olun benim icinde cok zordu ama tarcin mucize gercekten birde size bir tavsiye vereyim. Hurma kayisi kuru incir cok guzel tatli istegini bastiriyor hele cekirdekli kuru uzum mucize bunlari yiyebilirsiniz. Gece cok caniniz tatli isterse de probiyotik yogurtlar bir secenek ama ev yogurdu alahileceginiz bir sarkuteri varsa tarcin eklediginiz yogurt sizi cok mutlu edecektir. Sut icebilen biriyseniz tarcinli sutte gece icin ideal. Aslinda benim en buyuk artim inanip karar vermek oldu. Simdi tekrar basladim. Yeni bir dosya acip beraber diyet yapalim diye dusundum isteyenlerle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende iki gündür Karatay yapıyorum. Başlangıç 73 kilo hedef 58...

      Sil
    2. Bende iki gündür Karatay Diyeti yapıyorum. Başlangıç 73 hedef 58. Gerçekten de ara öğün derdine son veriyor.

      Sil
  9. Ne kadar sure yapilmasi gerekiyor ?

    YanıtlaSil
  10. Ben de 1 haftadır yapıyorum 1.3 kilo verdim 66 kiloyum şimdi hedefim 53 :)

    YanıtlaSil
  11. Acikcasi ben de bi bucuk haftadir yapiyorum ama kilo veremedim ve boyle olunca acayip moralm bozuluyo

    YanıtlaSil
  12. bir şey sorucam karatay diyetine başlamadan önce kaç kiloydunuz kaç kilo werdiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 67 kilo idim ve 54 kiloya indim. Kilolarimi tekrar aldim ama neredeyse iki sene sonra yani diyetle hicbir ilgisi yok tabii saglikli beslenmeye devam etmek lazim. Birde aslinda bize neyin kilo aldirdigini kesfetmemiz lazim. Bana sut kilo verdirtiyormus bunu anladim. Un seker herkes kadar bana da kilo aldirtiyor malesef. Yeniden baslayacagim vr blogumdan her gun ne yaptigimi yazacagim. Kilo verisimi beraber izleyecegiz ve karatay ile...

      Sil
  13. azminize hayran kaldim ben yapamiyorum bir kilo verirsem geriye iki kilo aliyorum dogum dan sonra kilolarim kaldi suan 80 kiloyum :( yuruyus imkanim yok kilo verenlere zayif olanlarla ozenmeklr kaliyorum sadece disari bile cikmK istemiyorum kilolarim yuzunden

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serap aslinda hersey insanin kafasina koyup inanmasi ile basliyor. Olumsuz butun kelimeleri hayatindan cikart ilk once. Yuruyus imkanin elbette var sokaga cikmadan evde de yuruyebilirsin. Leslie sensone yuruyus videolarini izleyerek evde kilometre doldurabilirsin. Ama ilk olarak gercekten iste ve kendini sev her sabah kalktiginda aynaya bak ve guzelligini gor kendini sev saril insan ilk olarak kendini sevecek ve cok isteyecek ben hic azimli degilimdir her isim yarimdir ve tembelim bile diyebilirim. Ruh halimizk duzeltmedikce ne vucudumuzu ne hayatimizi duzenleyebiliyoruz malesef inanmaliyiz. Blogu takipte kal yakinda olumlama ve inanma ile zayiflama uzerine bir yazi yazip gun gun yediklerimi paylasacagim. Kim bilir belki beraber zayiflariz.

      Sil
  14. Merhaba ben elif ..bende gerçekten azminize hayran kaldim ben 20 yasindayim 75 kiloyum Bütün her yolu denemeye calisiyorum ama zayiflamiyorum son carem karatay diyeti oldu umarim bende sonuc alirim..

    YanıtlaSil
  15. şu anda verdiğiniz kiloları geri mi aldınız, ee ne anladık bu iştenn

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şunu anladik ki bu bir diyert degil beslenme sekli ve eger yersek hamur islerini, kizartmalari beslenme bicimimizi degistirirsek geri aliriz dogal olarak :-)

      Sil
  16. Mrb kahvaltiyi saat kacta yaptiniz.siyah cay ictinizmi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 10 gibi kahvalti ettim. Siyah cay ictim ama tiryakisi degilim bu sebeple her kahvaltida degil...

      Sil
  17. Harika... 1 aydir saglikli besleniyorum cana hocamizin sayesinde tam 8 kilo verdim ve hala vermeye devam ediyorum.

    YanıtlaSil
  18. tiroidiniz ne alemde bu konuda bilgi verebilirmisiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlaclarimi duzebnli kullanmadigim icin malesef bir oynama mevcut ama su an iyiyim. Bu hafta karataya tekrar baslayacagim. Yine bir mucize yaratacagim kendime...

      Sil
  19. kardeşim blog açıp yazıyorsun insanlara örnek olmak için iyi güzel de madem başladın devam edeydin tekrar aynı kiloyu aldıktan sonra ne anlamı kaldı bu yazıların bi gidin işinize ya

    YanıtlaSil
  20. Ben 19 yaşındayım kilom 60 ve yeni başlayacağım karatay diyetine yeni başlayacağım :)azminiz beni de şevke getirdi umarım bende kilo veren arkadaşlar gibi düşünürüm , yürüyüş için evdeki merdiveni tercih etsem bir sorun olur mu ? Herhangi bir sekil bozukluğu olur mu vücudumda ?

    YanıtlaSil
  21. Bende 1 haftadir yapiyorum 2 ogun besleniyorum ve acikmiyorum spor olarak yuruyuse baslayacagim umarim etkili olur 6 gunde 1 kilo 100gr vermisim bile cok sevindim:))

    YanıtlaSil
  22. meraba basarınız için brawo... ben bişeyi merak ediyorum sütlü latte yada sütlü filtre kahve diyeti etkilermi acaba ? sekersiz olmak sartıyla ... kahve konusunda yasak warmı acaba ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sekersiz abartmamak kaydiyla filtre ve turk kahvesi icebilirsiniz ama granul kahve yok karatayin woto sayfasina bakabilirsiniz...

      Sil
  23. Merhaba sana karatay ile ilgili bir kaç sorum olacaktı mail atmak istedim ama sana nasıl ulaşabilirim ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gunduzse@gmail.com bu adresten ulasabilirsiniz...

      Sil
    2. Gunduzse@gmail.com bu adresten ulasabilirsiniz...

      Sil
  24. merhaba ben 15 gundur karatay diyetini yam anlamiyla uyguluyorum ama cok az kilo verdim sadece 600gram normalmi birde yemekten sonra cok sislik hissediyorum ama birakmayi dusunmuyorum kendimi iyi hissediyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şişlik normal değil aslında size dokunan birseyler oluyor tahminen Karatay rahatlatır çünkü belkide vücudun alışma süresi ama eğer böyle devam.ederseniz evde çavdar ekmeği yapabilirsiniz yada maydanoz suyu takviyesi tarçın da hayatınızda eksik etmeyin. Çok normal verdiğiniz kilo ayda bir kilodan fazlasi en başlarda sağlıklı değil zaten sonra artabilir. Hicbirsey yolunuzun sizi ayirmasina izin vermeyin aynen devam sevgiler...

      Sil
    2. Şişlik normal değil aslında size dokunan birseyler oluyor tahminen Karatay rahatlatır çünkü belkide vücudun alışma süresi ama eğer böyle devam.ederseniz evde çavdar ekmeği yapabilirsiniz yada maydanoz suyu takviyesi tarçın da hayatınızda eksik etmeyin. Çok normal verdiğiniz kilo ayda bir kilodan fazlasi en başlarda sağlıklı değil zaten sonra artabilir. Hicbirsey yolunuzun sizi ayirmasina izin vermeyin aynen devam sevgiler...

      Sil
  25. merhaba azminize hayran kaldim gercekten. bir aorum olacak bu diyeti uygulamak içinilla kitabimi almamiz gerekiyor mesrla kendimiz evimizde pisen yemegi yesek makatna pilav ve ekmek haricinde tabiii.etkili olurmu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki olur önemli olan doğal beslenmek tek şart bu internette örnek menüleri var. Her tür şeker yasak meyve bile ille vazgeçemem derseniz 3 e kadar en gec. Yürüyüş illa ki tamamdır işte beyinde bitiyor hersey inanin önünüzde hiç bir engel yok. Sevgiler. ..

      Sil
    2. Tabii ki olur önemli olan doğal beslenmek tek şart bu internette örnek menüleri var. Her tür şeker yasak meyve bile ille vazgeçemem derseniz 3 e kadar en gec. Yürüyüş illa ki tamamdır işte beyinde bitiyor hersey inanin önünüzde hiç bir engel yok. Sevgiler. ..

      Sil
  26. lutfen yardimci olun . yukarida verdiginiz diiyet listesini 1 ay uygulasak duzenli. etkili olurmu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tabii ki olur...ama harekette eklemenizi tavsiye ederim.

      Sil
  27. 63 kiloydum bu diyeti yaptım iıki haftada 2 kiloya yakın verdim şimdi bir gayret edip 2 klo daha versem iyi olur verince burda yazarım

    YanıtlaSil
  28. Merhaba diyeti 3 gündür uyguluyorum 2 öğün olarak ama geceleri çok acıkıyorum yanlışmı uygulama yapıyorum süt,ayran tüketiminin insülini birazda da tetiklediğini duymuştum sizce ne yapmam gerekir ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok erken kalkıyorsanız öğün sayısını üçe çıkartabilirsiniz. Glisemik endeksi düşük yiyeceklere yönelirseniz acıkma sorununuz kalkar ille çok canım birşey istedi derseniz biraz süt içine tarçin bastıracaktır isteğinizi. Süt ve ayranın insülini tetikleyip tetiklemediğini bilemem doktor değilim ama Canan hanım özellikle bunları tavsiye ediyorsa bir sıkıntı yoktur. Ayrıca tarçınlı süt benim açlık ve şeker isteğimi oldukça azaltmıştı.

      Sil
  29. Merhaba,

    Bu diyeti ben de yapmak istiyorum ancak akşam işten geç çıktığım için akşam yemeğini 19:00-20:00 gibi yemem mümkün değil, nasıl bir çözüm bulabilirim.

    Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben ayhan 14. Günüm 1,600 gr verdim sabah çok iyi akşam biraz sıkıntı nekadar yiyeceğim bilmiyorum çokmu yiyorum azmi bilmiyorum kararlı bir şekilde devam ediyorum

      Sil
    2. Ben ayhan 14. Günüm 1,600 gr verdim sabah çok iyi akşam biraz sıkıntı nekadar yiyeceğim bilmiyorum çokmu yiyorum azmi bilmiyorum kararlı bir şekilde devam ediyorum

      Sil
  30. karataya birkez başlayan o kadar çok olumlu gelişme ile karşılaşıyor ki bedeninde , bu beslenme şeklini bırakmayı düşünmüyorsunuz bile sonrasında.

    YanıtlaSil
  31. merhaba
    bende son iki yılda karatay deneyimlerimle kendim haricinde birkaç arkadaşımında kilo vermesini sağladım

    YanıtlaSil
  32. merhaba karatayin hangi kitabini alip diyeti uyguladiniz acaba ve tabii ki azminizi aldiginiz neticeyi tebrik ediyorum.

    YanıtlaSil
  33. merhaba karatayin hangi kitabini alip diyeti uyguladiniz acaba ve tabii ki azminizi aldiginiz neticeyi tebrik ediyorum.

    YanıtlaSil
  34. merhaba sizi azminizden dolayı tebrik ediyorum.2 hafta önce 68 kilo ile başladım 65 kiloyum şu an fakat sizin yazınızı okuyunca 3 öğün yemek yediğinizi anladım ben iki öğün yiyorum ve diyabet hastayım ,3 öğün yemek saatlerinizi nasıl ayarlıyorsunuz bildiğim kadarı ile 5 saat sadece sıvı tüketiyoruz akşam yemeği kaçta yiyorsunuz..şunada cevap verirseniz bilginiz varsa teşekkür ederim kollesterolum 312 ne yapabilirim .ilaç almak istemiyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Aksam en geç 8 de yeme işlemi bitmeli. Leptin hormonu gece 11 de harekete geciyor bu sebeple 4 saat once yemeyi kesmemiz sart aslinda.

      Sil
  35. Merhaba sizi tebrik ederim başınızın devamını dilerim. Benim sorum su acaba tarcinli sutu soğuk mu içiyor sunuz ılık mi? Birde marketlerde satılan tam buğday köy ekmekleri oluyor onlar olmaz mi? Son olarak da ben siyah çayı çok seviyorum hele de akşamları içmeyi yemekten 1 saat sonra falan zararı olur mu? Tskrler.. m

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Marketlerde degilde aslinsa benim tavsiyem evde degirmen unu ile ekmek yapmak yada yapabilen bir teyzeye malzemeleri verip ona yaptirmak :) pakete girmis her urun zararli malesef...

      Sil
  36. ben geçen yıl yapmıştım karatay diyetini,kilo vermenin yanında cildim o kadar güzelleşti ki herkes ne yaptığımı sordu.

    YanıtlaSil
  37. Merhabalar, karatay diyeti ile tanışalı yaklaşık 55 gün oldu,1.2.16 da başladım karatay diyetine, 34 yaşındayım,1.80 boyum var,otra haraketli biriyim günde ortalama 5000 adım yürüyorum, yurt dışında çalıyorum tır şoförüyüm,1.2.16 da aç karnıma 136 kilo geldim. Hiç aç kalmadım, yenilmeyecek şeyleri glisemik indeksi yüksek olan şeleri yemeyerek, yenilecek şeyleri yiyerek glisemik indeksi düşük, sabır ve morelim yüksek bir biçimde bugün itibariyle 27.3.16 tok karnıma 122 geldim, çok mutluyum, 14 kilo gitti, sizden tek ricam sık tartılmayın, ayda bir tartılın,günde 5 litre su içtim, et balık tavuk acı biber brokoli ıspanak lahana salatanın her türünü günlük 2 bazen 3 haşlanmış yumurta ceviz yoğurt ve yoğurt ürünleri, hiç eksik olmadı, şeker pirinç ekmek patates meyva hayatımda 1.2.16 itibariylen yok, çay türk kahfe hep şekersiz, ve şunu söyleyim zencefil tarçın yeşil çay aynı kupa bardağında karışım yapıp günde 3,4 bardak içtim, karataya duacıyım, Allah razı olsun, bu üsteki yorumu yapan abide beni çok etkiledi Allah razı olsun, gelişmeleri paylaşacağım, saygılar...

    YanıtlaSil
  38. Merhaba sabah kahvaltisi ve aksam yemegi arasinda tarcinlivsut icebiliyormuyuz saat ucten sonra inanilmaz tatli istegi basliyor bende tarcinli sut bu konuda iyi ama karatay diyetinde gun icerisinde iciliyormu bilmiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben içiyordum herhangi bir sorun yaşamadım. Bence tarçınlı süt iyi bir secim.sevgiler...

      Sil
    2. Ben içiyordum herhangi bir sorun yaşamadım. Bence tarçınlı süt iyi bir secim.sevgiler...

      Sil
  39. www.pidakika.com
    Kalıcı ve sağlıklı zayıflama. Yağ hücrelerinizi parçalayıp enerjiye çeviriyoruz.

    YanıtlaSil
  40. 3 gündür karatay diyeti yapıyorum 800 gr vermişim şu anda her şey yolunda reaktif hipoglisemi var bende kendimi daha dinç hissediyorum.
    ayrıca leslie ile 3 mil yapıyorum :)

    YanıtlaSil
  41. Bnde insülin direnci var.18kg verdim.zamanla 13kgnı aldm.şeker düşmesi.nasıl başlıycam bilemiyorum

    YanıtlaSil
  42. Ben 16 yasindayim 1.75 boyum var 60 kiloyum ideal kiloda oldugumu soyluyorlar ama bolgesel olarak bacaklarim ust bedenime gore fazla kalin karatay diyetine baslayacagim merak ettigim sey zaten cok fazlaligim yok bi 5 kilo vermek istiyorum yasimdan dolayi ve kilolu olmamamdan dolayi veremem diye dusunuyorum karatay diyeti ile kilo verebilirmiyim bana yardimci olabilirmisiniz?

    YanıtlaSil
  43. Merhabalar, öncelikle bu yaşam tarzını benimsediğiniz ve bizlerle paylaştığınız için teşekkürler. Karatay diyeti(ben beslenme biçimi demeyi tercih ediyorum) aslında olması gereken makul bir beslenme biçimi. Şanslıyım ki Karatay tarzı beslenmedeki her şey bana hitap ediyor. Sadece doğal pekmez, bal ve meyve konusunda ikna edemiyorum kendimi. Zaten uzun yıllardır sadece çavdar, tam buğday, tam tahıl ekmeğini yalnızca kahvaltıda 1 dilim olmak üzere tüketiyordum. Ara öğün yapan biriyim genellikle de çiğ badem ceviz hurma, öğleden önce 11 gibi de sade türk kahvesi içen biriyim. Karatay tarzı beslenmeye dönmem zor olmayacak ama kafama takılan noktalar var. Balı ve pekmezi asla tüketmeyecek miyiz, kendi yaptığımız ekmeği bile yemeyecek miyiz, şekersiz türk kahvesi içmemizin sakıncası var mıdır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Damla,
      Bal ve pekmezi dogal buluyorsaniz arada yiyebilirsiniz ama dogal olmak kaydi ile seker ve her tur tatli zararli bu sebeple yasaklar arasinda ama dogal seylere karsi degil bu yasam tarzi. Kendi yaptiginiz ekmegi sabahlari yiyebilirsiniz ona da asla demiyor aslinda ama degirmen unu ile ve cok az tuz ilr yapilmali. Kahve icmr ile ilgili bir yasak yok. Sevgiler...

      Sil
  44. Teşekkürler çok naziksiniz. Mutlu, sağlıklı günler dilerim:)

    YanıtlaSil
  45. Aksam hep tavuk balık kırmızı etmi yiyecez örnegin haftanın uç günü tavuk balık kırmızı et yesek diğer günlerde sebze yemekleri ve bakliyat yesek olurmu

    YanıtlaSil
  46. Sabah saat 7 de yesek aksamda 4-5 gibi yesek olurmu yani ögleni pas geçsek ?

    YanıtlaSil
  47. Eşime hipoglisemi(ani şeker düşmesi) tanısı konulduğunda Karatay tarzı beslenmeyi yaşamımıza dahil etmeye karar verdik ve doktorun verdiği şeker ilacını kesinlikle kullanmadık. Çünkü biliyoruz ki şeker ilacı kullanarak şeker hastalığını yenen bir Allah'ın kulu yok fakat Karatay tarzı beslenme ile başta şeker hastalığı olmak üzere tüm kronik hastalıklar kısa sürede bitiriliyor. Bu beslenme modelini yaklaşık 5 aydır evimizde uyguluyoruz, bende herhangi bir rahatsızlık olmamasına rağmen ben de uyguluyorum sağlıklı yaşam için. Kısa süre içerisinde eşimin acıkma krizleri çok şükür sona erdi, kendisini daha zinde hissediyor,6-7 kilo fazlası vardı, yaklaşık 3 kilo kadar verdi. Belki biraz az kilo verdi özellikle de ilk 1-2 ay neredeyse hiç kilo veremedi ama pes etmedik. İnsülin direnci kırılana kadar ilk etapta kilo sabit kalabiliyor, daha sonraki aylarda kilo verme daha çok görünüyor. Zaten bizim asıl gayemiz sağlıklı olmak, kilo vermek değil. Ben 80 kilo ile bu beslenme tarzına başladım ve kilo vermek istemeyişime rağmen 5 ayda 73 kiloya kadar düştüm. Boyum 185 cm. Çevremdeki herkesin dikkatini çektim tabi ne oldu neden zayıfladın, bir hastalık falan mı var, fazla zayıflama sana yakışmıyor gibi cümlelere muhatap oluyorum. Ama dediğim gibi benim hedefim sağlıklı yaşam, vücudumuz o kadar akıllı ki olması gereken kiloyu kendisi bulur.Eskiye nazaran ben de daha dinçim, daha az acıkıyorum ve hayata karşı daha pozitif oldum. Kendimi sanki 5-10 yaş daha gençleşmiş hissediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, karatay diyetinde ara öğün yok 4 saat birşey yenmiyor. Hipoglisemi olan kişiler içinse 2 saatte bir birşeyler yenilmesi öneriliyor. Eşiniz bu diyeti nasıl uyguladı. Bende de insülin direnci ve hipoglisemi var ilaç kullanmadan beslenme tarzıyla yenmek istiyorum. Ancak bu iki karşıt görüş benimde kafamı karıştırıyor. Deneyimlerinizden yararlanmak isterim. Teşekkürler

      Sil
  48. Bende bir başlayıp bir bırakanlardanım annemin vefatından sonra insülin direncim yükseldi iyice kaşık kasık Nutella ne olursa olsun demiştim.
    86 kg 37yaşım boyum 1.67 ama ıkı gündür kendıme çekidüzen vermenin zamanı geldi geçti dedım hocamızın kitabınıda almıştım kiraz sapıda içiyorum ödem var demişti doktor ıkı gündür cildim daha berrak.

    YanıtlaSil
  49. Merhaba kinoa amaranth gibi ürünler yasak mı acaba ben kinoa salatası tüketiyorum chia tonumu tüketiyorum bunlar yasaklar arasında mı acaba

    YanıtlaSil
  50. Yoğurt diyeti hakkında detaylı bilgi almak istiyorsanız, aşağıdan vermiş olduğumuz detaylı listeye bakabilirsiniz.
    Yoğurt Diyeti

    YanıtlaSil
  51. Peki siz bu kiloları sadece karatay diyetiyle mi verdiniz yoksa spor da yatınız mı ? Yaptıysanız neler yaptınız? Ben de fitnessa gidiyorum haftanın 3 günü 2şer saat spor yapıyorum bakalım bu diyetle beraber kaç kilo vereceğim...

    YanıtlaSil
  52. Herkes bu diyetten olumlu bahsediyor ama ben çok halsiz düştüm bu diyet yüzünden ders çalışamamanın vicdan azabını çekiyorum. Yorgunluğumun sebebi ne olabilir. Bir ayım bitecek fitnessa gidiyorum aynı zamanda 40 dakika mesafedeki kursuma gidiyorum sebebi bunlar olabilir mi? Aynı zamanda bir şey paylaşmak istiyorum ben bi ara patates diyetiyle ayda 7 kilo verdim . Sabah 40 dakika yüruyordum fitnessa gitmek için.Sonra 1 saat plates ardından da fitness.Sporum bittiğin eve de yürüyerek gidiyordum. Diyette ise hergün haşlanmış patates(kabuklu) tüketiyordum. Aynı zamanda istediğim kdar patates yiyordum. Söylemek istediğin son şey bence patates korkulacak bir sebze değil.Süper enerji veriyor.Halsiz de düşürmüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dogru protein almiyorsaniz enerjiniz duser sabah 2 yumurta ceviz zeytin yesillik domates yiyip enerjisiz kalmak imkansiz gibi aslinda. Patates yenmez diye bir kavram da yok sadece kizartma olarak tuketilmemeli. Karatayla ilgili herkes birseyler yaziyor yanlis yonlendirme cok kitabi almadan dogru yapamazsiniz. Lutfen kitabina gore uygulayin.

      Sil
  53. merhaba, ben doğuma 90 kilo ile girmiş ve kendi çabası ile 68 kiloya düşmüş biriyim. bebeğim henüz 4 aylık. Karatay diyeti şuan benim uygulamış olduğum beslenme biçimine çok yakın. ( tam tahıllı ekmek hariç :) )şekeri bırakalıda 1 ay olacak mümkün olduğu kadar işlenmiş gıda da kullanmıyorum zaten. karatay diyeti uygulamak istiyorum fakat kitaplarında emziren anneler ile ilgili bir bilgi mevcut mudur? Kitaplarını alacağım ama dediğim gibi emziren bir anneyim bu duruma uygun olarak zayıflamaya çalışıyorum

    YanıtlaSil
  54. Salça yemeklere kastam nasıl olur?evde 2 kişi yaşıyoruz haliyle sadece kendime göre yemek yapamıyorum.illaki bir yemeğe Salça katmam gerekiyor.marketten aldiğimi katsam olmaz mi.Salça tamamen yasak mi

    YanıtlaSil
  55. Adavital Kapsül ile sağlıklı bir şekilde fazla kilolarınızdan kurtulabilirsiniz. Böylece fit ve düzgün bir vücuda sahip olabilir özgüveninizi tazeleyebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  56. Merhabalar gercekten tebrik ediyorum sizi. Ben bi konuda aydinlatmanizi istiyorum.Bende 2 gun oldu bu diyete baslayali.Bugun son yemegimi saat 15:30 da yedim. Saat 00:00 karnm acliktn gurulduyo cok aciktim. Bisey yemedim henuz leptin hormonu calisiyomudur. Ne yapabilirim bu durumda

    YanıtlaSil
  57. Merhaba bende Dün basladim diyete. Cok iyi gidiyor. Kendimi cok Dinc hissediyorum. Dünden bugüne 800 gr. vermisim. Suan kilom 81,600 kg. Lipödem hastaligim var yani ödem olusuyor bende. Ona ragmen Cabuk Kilo vermem beni cok mutlu etti.

    YanıtlaSil
  58. merhaba bende hipotiroit hastasıyım ve bu yüzden doktorum metabolizmamın normalden çok daha az çalıştığını söyledi fakat ilaç vermek istemedi hamilelik düşünürsem o zaman başlarız dedi her neyse ben ilaç kullanmıyorum kısacası.Diyetler sporlar denedim gerçekten bir işe yaramadı hatta anlamadığım şekilde kilo almaya başladım kat kat yağlanmam oldu.2 hafta oldu Karatay beslenmesini uygulayalı açıksa ondan öncede çok farklı beslenmiyordum ama hayatımda spor yürüyüş egzersiz hiç yok ve haftaya başlamayı düşünüyorum.Şunu sormak istiyorum ilaç kullanıp bu beslenmeyi mi uyguluyorsnz yoksa sizde benim gibi ilaç kullanmadan mı yaptınız?Ve tatlı ihtiyacınızı nasıl gideriyorsunuz?

    YanıtlaSil

Yorum blogcuyu hep mutlu eder. Beni mutlu ettiğiniz için şimdiden teşekkürler...