24 Ekim 2013 Perşembe

Ayva Tatlısı


Bu tatlı hem hafif hemde sağlıklı daha ne istenir ki? Annemlere giderken tatlı götüreyim diye düşünüp evdeki dört adet ayvadan 20 dk da yaptığım bu tatlı da çok azıcık gıda boyası var. Çekirdeklerden bu denli kırmızılığı almak mümkün değil ama kızamık şekeriydi sanıyorum onunla buna yakın kırmızı yakalanıyor malesef burada güvenip alıp yapma imkanım yoktu. Bende gıda boyasından küçücük ekledim. Acil misafire yapılacak kolay bir tatlı aslında. gelelim tarife;

2 ayva
6 kaşık şeker
1 bardak su
6-7 adet karanfil
1 çubuk tarçın
Ayva çekirdekleri
Varsa kürdan ucu ile kırmızı gıda boyası( koymazsanızda güzel bir pembe ayva tatlılarınız olur)

Üzeri için ceviz ve kaymak

Ayvaları ikiye bölüp çekirdekli kısmını bir kaşık yardımı ile çıkartın.Tencereye oyulmuş kısımları yukarı gelecek şekilde yerlestirin her bir ayvanın göbeğine 1,5 kaşık şeker koyun ve suyu ekleyin( Boya kullanacaksanız boyayı suya eklemeniz gerekiyor). Tarçın, ayva çekirdeği ve karanfilleri koyup altı kısık şekilde 20 dk kadar pişirin.

Tencerede soğumalarını bekleyin. Daha sonra servis edeceğiniz kabın içine alın ve içersine kırılmış çevizleri koyun. Kaymak ekleyip servis edin.

 Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum blogcuyu hep mutlu eder. Beni mutlu ettiğiniz için şimdiden teşekkürler...