23 Ekim 2013 Çarşamba

Simidiyeeee 2 ( İstanbul Simidi)



Simidi sevmeyen varmıdır acaba, özellikle de çıtır çıtır olursa tadından yenmez. Bu tarif tam da o ayarda. Evinizin mis gibi simit kokmasını istiyorsanız bu tarifi deneyin derim. Bundan sonra aşamalı gösterimlerle tarifler yayınlamaya karar verdim. Aşamalı tarifler arayan biri olarak bu güne kadar bunu yapmamış olmama da ayrıca kızdım. Gelelim simidin tarifine;

8 adet simit için;

2 bardak su
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 yemek kaşığı şeker
1 pk kuru maya(pak mayanin küçük paketlerinden)
2 kaşık zeytinyağ
3,5- 4 bardak un

2 kaşık pekmez
2 kaşık su
1 pk susam ( Mikrodalga da  2 dk kavrulacak yada bir tavada kavurun.Kavrulunca sonuç daha güzel oluyor )

Yapılışı için yukarıdaki resimi takip etmeniz yeterli. Ele yapışmayan bir hamur yapılıp en az 45 dk bekletilip sonra 8 parçaya ayrılır. Ayırdığımız parçalar uzun yapılıp ikiye katlanır ve birbirinin üzerinden atarak rulo yapılır. Daha sonra yuvarlak şekil verilir. Ortada birleştirilir. Pekmezle karıştırdığımız suya batırılır ve elimizle tarif açılır daha sonra susama bulanır. tepsiye yerleştirilir. bu şekilde tepside bir 15 dk tutulur. Daha sonra 180 derecede 20-25 dk pişirilir.

Sağlık ve afiyetle kalın...

6 yorum:

  1. Doğrusu ellerinize sağlık, simit yapmak ne iyi fikir ne kadar da güzel görünüyor, ben de aynı şeyi düşünüyorum sevmeyen var mıdır acaba?:)) Hem yapmakla hem de paylaşmakla ne iyi ettiniz. Simit tarifi yoktu doğrusu tarif defterimde, teşekkürler:).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten harika oluyor tavsiye ederim. Yararlı olabildiysem ne mutlu bana. Sevgiler...

      Sil
  2. Merhabalar,acaba bu paket maya yas mayami kuru mayami,vede yas maya ise kac gramlik,gecen gün denedigim hamur isinde bir yas maya yaziyordu ben 42 gr.lik kullandim cok geldi,onun icin sormak istedim,cok tesekkürler simiden elinize saglik!

    YanıtlaSil
  3. Merhaba, nasil olduda bunu atladim hemen yaziyorum. Maya iki kiloya kadar yarim paket yas kuru kullanilacaksa bir adet kucuk paket kuru ideal. Ben yas maya cok kullanmiyorum mideme dokunuyor. Ekmek ve acma poğaça tarzi mayali hamurlarda yas guzel sonuc veriyor orasi ayri. Uyari için teşekkürler. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. cevabiniz icin ben tesekkür ederim,cok iyi oldu,aslinda hamur islerim iyidir ama gecen gün koydugum maya cok gelip eksi kokunca simdi korkar oldum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Korkunun üzerine gidip hemen mayalı birşey yapmak lazım. Bir kaç seferde el alışıyor. Yaş maya benim de korkulu rüyam elim hep kuru mayaya gidiyor ama yakında pastane açacağım. Yaş mayalı günler beni bekliyor yani sevgiler...

      Sil

Yorum blogcuyu hep mutlu eder. Beni mutlu ettiğiniz için şimdiden teşekkürler...