12 Ekim 2013 Cumartesi

Fırında Kuzu Kol - Bademli ve Portakallı Siyah Pirinç Pilavı - Siyah Sütlaç



Kuzu kol ne kadar baş rol olsada bahsetmem gereken Siyah pirinç. Magnezyum ve demir açısından oldukça zengin, antioksidan özelliği çok fazla olan bol lif içeren kanser, şeker ve kalp hastalıkları için çok faydalı bir pirinç türü. Ülkemizde yeni yeni üretilmeye başlandığı için normal pirince göre pahalı. Tat olarak alışmamız için zaman gereken bir pirinç.

Gelelim Tariflerimize;

1 kuzu kol
1 dal biberiye
1 dal taze kekik
2 yaprak taze defne yaprağı
1 avuç top karabiber
 2 kaşık zeytinyağ

Yapılışı;

Kuzu Kol sevdiğimiz ve yapmaya alıştığım bir et türü. Bu sebeple garantili bir tarif. Biberiye, taze kekik, ve bir kaşık top karabibier havanda bir güzel dövülür. Yağ eklenerek inceltilip merhem haline getirilir. Kuzu bir güzel bu karışımla ovulur. Etin üzerine keskin bir bıçak ile kesikler atılır ve kalan top karabiber bu kesiklere yerleştirilir. 

Fırın 240 dereceye ayarlanır ve et yarım saat kadar bu ısıda tutulur. Sonra 160 dereceye alınan fırında iki saat kadar pişirilir. 

Siyah Pirinç Pilavı
1 bardak siyah pirinç( Önceden 4 bardak sıcak suda bekletilecek)
1 bardak portakal suyu
2 bardak sıcak su( önceden pirinci ıslattığımız sudan alınacak)
3 kaşık badem
2 kaşık zeytinyağ

Yapılışı

Bademler sıcak suda bekletilip kabuklarından ayırılır ve zeytinyağında kavrulur, üzerine süzdüğümüz pirinç konur ve 7-8 dk kadar kavrulur. Portakal suyu ve siyah pirinç suyu ısıtılır ve üzerine eklenir. Altı kısılıp pirinçler suyu çekene kadar pişirilir. Ortalama yarım saat sürüyor. Sonrada 10 dk kadar demlenmesini bekleyip servis yapalım.

  

 Tadı kesinlikle farklı, buğday tadına daha yakın bir tatlı . Sağlık açısından yenmeli ama deneyip kendi damak tadınıza uyup uymadığına karar vermek size düşer.

Malzemeler;
1 bardak pirinç
5 bardak su
4 bardak süt 
1 bardak şeker
1 kaşık nişasta

Yapılışı;

5 bardak su ve pirinç bir tencerede kaynatılır. Bir saat kadar kaynadıktan sonra pirinç süzülür. Süt pirinç ve şeker bir tencere de kaynatılır.  Bir kaşık nişasta kaynayan sütten alınarak inceltilir ve tencereye eklenir. Koyulaşana kadar pişirilir. Servis kaselerine eklenir.

Sağlık ve Afiyetle Kalın...

5 yorum:

  1. merhaba ; ellerine sağlık çok güzel, hediye çekilişime beklerim
    Blogspot tabanlı blog kullananlara özel çekiliş http://www.seviminaskanasi.com/2013/09/bloggerlara-ozel-cekilis.html#axzz2hO8xM6tn

    YanıtlaSil
  2. hayırlı bayramlar canım tarif süper

    YanıtlaSil
  3. Değerli çalışmalarınızdan ve güzel tariflerinizden dolayı sizi tebrik eder, başarılarınızın devamını dileriz.
    KARRA Siyah Pirinç
    (Türkiye’nin ilk yerli siyah pirinci)
    http://www.facebook.com/karrapirinc
    http://www.karrapirinc.com

    YanıtlaSil
  4. Merhaba ben Arda Türkmen yemek sitemizde yapılacak olan yarışmaya katılmak isterseniz sitemize gelerek site adresinizi adınızı ve soyadınızı her hangi bir tarife yorum olarak göndermeniz yeterli olacaktır.

    http://www.ardanin-mutfagi.com/

    YanıtlaSil
  5. Merhaba arkadaşım tariflerini çok beğendim sende benim sitemi ziyaret edebilirsin. Allah yardımcınız olsun kolay gelsin.

    Hazır Yufkadan Börek Tarifleri - http://www.selmamutfakta.com/2016/01/hazir-yufkadan-borek-tarifleri.html

    YanıtlaSil

Yorum blogcuyu hep mutlu eder. Beni mutlu ettiğiniz için şimdiden teşekkürler...