Geçenlerde Hasan ustadan çilekli puding aldık. Çok hoşumuza gitti hemen evde denemeye karar verdim. Yanlız başıma enteresan birşey geldi. çilek sütle karışınca köpürüyormuş. Pudingler milkshake oldu :) ama bir güzel oldu. Dün de milföy böreği yaptım harç bitince milföyleri şekillendirip içine dizdim oda yakıştı. Ortaya bu güzel tat çıktı. Çocuklar kesin bayılır bu tarife...
20 adet çilek(rondoda püre haline getirilmiş)
1 bardak şeker
5 bardak süt
3 kaşık un
Yapılışı;
Püre haline getirilen çileğin üzerine süt, şeker, un eklenir. Muhallebi olana kadar pişirilir. Çok köpürüyor ondan dolayı arada altını kapatıp tekrar açmak gerekiyor. Kuplara paylaştırıp içine kare kare kestiğimiz çilekleri atıyoruz. Üzerine fırınladığımız milföyleri koyuyoruz. Milföyleri üçgen üçgen kestim ve çatalla üzerine delikler açtım. 170' de pişirdim. İsterseniz pudra şekeri ile de süsleyebilirsiniz. Afiyet Olsun.
Bende köpürdüğünü bilmiyordum.Paylaşımınız için teşekkürler.Elinize sağlık.Sevgiler.
YanıtlaSilMerhaba. Hoş görünümlü ve güzel bir tarif olmuş, ellerinize sağlık. Ben böyle meyveli-pudingli-milföylü bir tarif oluşturmaya çalışıyorum kafamda. Henüz kesin kararımı vermedim, bakalım ortaya ne çıkacak. Afiyetler olsun. Ziyaretin ve yorumunuz için teşekkür ederim. Sevgiler.
YanıtlaSilellerine sağlık
YanıtlaSilfikir için sağol.
yaz geldimi bol bol türetiyoruz tarifleri:)) çok güzel olmuş canımmm..
YanıtlaSilellerine sağlık canım nefis olmuş
YanıtlaSilÇok degısık bısey gercekten
YanıtlaSildenemek lazım:)
sevgılerımle
çok güzel bir tarif ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÇok değişik ve lezzetli duruyor. Ellerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilMis gibi kokar çilekler ne güzel.eline sağlık.
YanıtlaSilköpük köpük daha güzel duruyor ..ellerine sağlık
YanıtlaSilEvde yapılmışının yerini hazırları tutar mı hiç? Bodrum'a selamlar, çok özledim oradaki günlerimi!
YanıtlaSil