12 Nisan 2010 Pazartesi

Zeytinyağlı Enginar


  En sonunda kavuştum Enginara nasıl özlemişim :)) Enginarı hiç sevmeyen hatta ağzına koymayan biriydim eskiden bir çok yemek gibi bu da Annem sayesinde değişti. Zeytinyağlıları onun gibi yapana rastlamadım desem yeridir. Bazen eşim annesinin zeytinyağlılarını arasada Enginarıma bayılır. :)

  Bu arada bende ne rejim kaldı ne spor öyle çok yiyorum diyemem ama rejimde yapmıyorum hayatında hiç rejim yapmamış hatta ömrünün yarısını iskelotoriçe diye çağrılmış biri olarak rejim bana çok uzak geliyor. Bir türlü kavrayamadım ne yapmam gerektiğine bir şeye başlıyorum yanlış olduğunu okuyorum. Öyle sık sık az ye olayına da malesef düzenime müsait değil. Nasıl olacak bu işler bilemiyorum malesef. Bu durum canımı sıkıyor çok.. Gelelim tarife...

6 Enginar (soyulmuş)
1 limon
2 soğan (varsa arpacık soğan 24 tane)
6 küp şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay bardağı su
Zeytinyağ
Dereotu

Enginarlar eve geldiğiniz gibi limon ile ovarak tencereye dizelim. Soğanları soyalım ve iri iri bölerek enginarların içine  koyalım Zeytinyağ, tuz, şeker ve suyu ekleyerek çok kısık ateşte pişirelim. Yumuşayınca altını kapatalım ve mümkünse soğuyana kadar kapağını açmayalım. Dereotunu bol bol serpip servis edelim. Afiyet olsun. :)

12 yorum:

  1. EVET ŞÜKÜR KAVUŞTURANA ENGİNARLAR TAZECİK BEN DE BUGÜN PİŞİRECEĞİM ŞİFA OLSUN

    YanıtlaSil
  2. canımcım, "işte bu!" diyorum, şeker, tuz, limon, zeytinyağlıların demirbaşları...harikasın...ellerine sağlık...Rejim konusunu hiç sorma, en istikrarlı rejimim 2 gün sürmüştü:) Ne demişler, en iyi rejim, Cumhuriyet Rejimi! He he:))

    YanıtlaSil
  3. Ben de iç bakla ile pişirileni seviyorum.Ayrıca sebzeli,kuzu etlisi de çok güzel olur.Afiyet olsun gayet sade bir tat seninkisi de.......Deneyeceğim....

    YanıtlaSil
  4. nefis görünüyor, yiyen yok diye bizim evde pek pişmez ama şifa niyetine senede bir kez de olsa yapılır, ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  5. bayılırım zeytinyağlılara.ben ılık severim bide.bir tabak alabilirmiyim :)

    YanıtlaSil
  6. Ben de önyargılarımı kırarsam, deneyeceğim. Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık canımm bende ilk denememi yaptım geçenlerde şahane bir lezzet..

    YanıtlaSil
  8. Ah şekercim, en sevdiğim zeytinyağlılardan biri, hala derindondurucumu işgal ediyorlar. Yapmaya üşeniyorum nedense :)

    YanıtlaSil
  9. çok severim..ellerinize sağlık..neden bilmem bende nezaman rejime girsem iştahım iki misli artar

    YanıtlaSil
  10. Merhaba,bende bayılıyorum enginara.Şimdi de en bol zamanı.Afiyet şeker bal olsun.Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  11. bayılırım enginara .nefis görünüyor.canım çekti.ellerine sağlık canım ...

    YanıtlaSil
  12. genelde iyi yemek yaparım ama z.yağlı enginar yapmayı hiç beceremedim bir de senin tarifini deneyeceğim :)

    YanıtlaSil

Yorum blogcuyu hep mutlu eder. Beni mutlu ettiğiniz için şimdiden teşekkürler...