13 Nisan 2010 Salı

Annem Usulü Karnıyarık

Çok sık yapmadığım ama arada da tadını özlediğim bir lezzet karnıyarık. Patlıcanı közleyerek tüketen bir aileyiz genelde. Kızartma olduğu için bu yemeği tercih etmiyoruz da diyebilirim. Yanında da cacık harika...Karnıyarık fırında da olur ama ben tencerede olanını seviyorum :) Tarifimde tencerede annem usulü karnıyarık...
6 adet karnıyarık
200 gr kıyma
2 adet soğan
2 sivri biber
10 diş sarımsak
1 kaşık salça
1 küp şeker
1.5 tatlı kaşığı tuz
1 kaşık karabiber
Maydonoz

Yapılışı,

Alacalı soyduğumuz ve ortasına bir çizik attığımız patlıcanları bir süre tuzlu suda bekletelim. Acısı çıkan pattlıcanları kurulayalım ve kızartalım. Ayrı bir tavada soğanları ve biberleri 2 kaşık sıvı yağ ile kavuralım ve kıymayı ekleyelim.Piştikten sonra salçasını karabiberini tuzunu ekleyelim. (Mevsiminde domateste koyarım)Altını kapatalım karnıyarık tenceresine dizdiğimiz patlıcanların içine harcı koyalım. 1 kesme şekeri koyalım. Bir bardak kadar su ile salçayı karıştıralım ve tencereye koyalım. Kısık ateşte pişirelimm. Afiyer olsun...

14 yorum:

  1. offf hiç çanımın geçe yarısı karnıyarık çekeceğini düşünmemeiştim.eline sağlık.

    YanıtlaSil
  2. harika görünüyor ellerin dert görmesin arkadaşım bende genelde közleyerek tüketmekten yanayım ama bazende bu şekilde canı istiyor insanın dediğin gibi afiyet şifa olsun sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Merhaba,karnıyarığı bende közleyerek yapıyorum.Gerçekten şahane oluyor.Yarın bende yapacağım.Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  4. Ya ben de karnıyarığı anneniz usulu yapıyorum ama sevdiceğim öyle çok yağlı şeyler yemiyor sanırım. Bu patlıcanı közlenmiş haliyle karnıyarık yapsak olur muydu ki, yeni bir yöntem gerek.

    YanıtlaSil
  5. Aslında en güzel böyle kızarmış, yağlı olanı :) Yani bence. Niye tercih etmiyorsunuz bakayım :) Bir sen bir sevdiceğim...

    YanıtlaSil
  6. Canım benim karnıyarığa bayılırım
    ellerine sağlık çok öpüyorum...

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık çok severim yaz gelsede bol bol yesek

    YanıtlaSil
  8. canım ellerine sağlık, süper görünüyor. Ben de bayılırım karnıyarık'a. Ben kızartma işini hiç yapmıyorum artık, fırında kızartıyorum, hem karnıyarık, hem de imam bayıldı yaparken, sonra normal şekilde pişiriyorum. İnan hiç farkedilmiyor, çok daha hafif oluyor:)

    YanıtlaSil
  9. ellerine sağlı canım anne usülü olan herşey nefis oluyor:) karnıyarık zaten hmmm hmmm

    YanıtlaSil
  10. bayılırım bayılırım ah birde patlıcan yasak olmasa.harika görünüyor ellerine sağlık canım benim

    YanıtlaSil
  11. Çoook severim.eline koluna sağlık.

    YanıtlaSil
  12. Sevgili arkadaşım işten çıkmadan bir merhaba deyim istedim.. Bloğun sağ üst köşesindeki resim ne kadar güzel eşi benzeri yok Değil mi Bazenm eşime diyorum ki'' eğer Aattürk döneminde yaşasaydım bnede Fikriye gib ona kesin aşık olurdum.. Kendine güveniyle vatanını, vatandaşını ezdirmeyen kul köle yaptırmayan birinin bakışları var.. Niye mi yazdım bunu dersen akşam akşam Fatih Çekirge'nin pervaride olanları anlattığı yazı yüzünden bir daha Atamı düşününce senin sayfana yazmak istedim.. Tarifi okumadım ona yorumum olmadığı içim kusura bakma .. sevgilyle kal..

    YanıtlaSil

Yorum blogcuyu hep mutlu eder. Beni mutlu ettiğiniz için şimdiden teşekkürler...