Malzemeler :
3,5 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1 kaşık toz badem (kavrulup rondodan çok ince çekilmiş)
2 kaşık pirinç unu
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
4 damla rom esansı
Süslemek için:
Nar
Kuru dut,
Kabuk tarçın,
12 adet acıbadem kurabiyesi
1 kaşık tereyağ
Yapılışı:
İlk olarak süt, şeker, pirinç unu, hindistan cevizi ve rom esansı bir güzel karıştırılır ve ocağa alınıp muhallebi yapılır. Kaynayınca altı kısılır ve 2 dk kadar tutulur. Bu arada Rondo da acıbadem kurabiyeleri ve tereyağ çekilerek toz haline getirilir. Borcamın altına serilir ve bastırılır. Yaptığımız muhallebi bir güzel acıbademlerin üstüne dökülür. Soğuyunca süslenir.
Afiyet ve Sağlıcakla kalın...
elllerine sağlık nefis görüntü
YanıtlaSilsevgiler
canım ellerine sağlık mmm nefis ben bayılırım sütlü tatlılara:)
YanıtlaSilacıbademin kendisine de bayılırım zaten,eline sağlık.
YanıtlaSil