23 Ocak 2010 Cumartesi

Cumhuriyet'i Lekelemeyin Onun Sayesinde O Mevkideyken Hemde...

“KENDİ evimizin içinde kargaşa varsa, bunu düzeltmemiz gerekmiyor mu? Biz, Cumhuriyet’le birlikte gayrimüslimleri, Kürtleri, Alevileri, köylüleri ve dindar insanları ötekileştirdik. 1946’ya kadar köylülerin Ulus ve Kızılay’a girmesi yasaktı. Âşık Veysel bile elinde sazıyla geliyor, Atatürk Bulvarı’na sokmuyorlar. Köylüleri Avrupalılar, elçiler görecek, ‘çağdaş imajımız zedelenecek’ diye düşünüyorlar. Anlayış bu. 1946’da köylünün oyu makbul olunca ‘öteki’ olmaktan çıktı, ama diğerlerinin problemi devam ediyor. Biz dedik ki kimse kendini ‘öteki’ hissetmesin. Mevcut anlayışı değiştirdik. Dağdaki teröriste sesleniyorum, ‘Niye çıktın dağa’, ‘Benim varlığım kabul edilmiyordu’ diyor. Şimdi senin varlığını kabul eden bir hükümet var. ‘Benim dilim yok sayılıyordu’ diyor, biz var sayıyoruz.” (Milliyet, 11 Ocak 2010)
HÜSEYİN ÇELİK

 hüseyin çeiliğin kim olduğu belli ve nereye hizmet ettiği, ama birilerinin saçmalamalarına susmak bana göre değil.  


AtaTürk ve Cumhuriyet ne kadar sinirinizi bozsa da dokundurmayız. Cumhuriyetten önce Türk olduğunu söylemek yasaktı. Cumhuriyetle Türkiye de ki insanlar ötekileştirilmedi. Yüceldi. Ki bu ülkeyi Osmanlı ile sınırlayamazsınız. Türklerin tarihi çok çok daha eski ama doğru siz Osmanlının bu ülkeye soktuğu münafıklarsınız.
Her ülke kendi içinde farklı etnik kimlik veya farklı din, meshep tartışmaları yaşamıştır. Yanlız sen abartmışsın birde köylüleri katmışsın. Bu ülke de siz ve sizin biyad ettiklerinizden önce çok daha güzeldi hayat. Köylü milletin efendisiydi. Köylünün en aç olduğu dönem hangisi?
Onu sözle değil gerçekten cesursanız işlerinin, cebine girecek paranın önünü kesmeden seviye atlatın ki onlar sizden çok daha güzel yerlerde insanların kalbinde. Herkes bir zaman köylüyken sen ne hakla çıkıp çiftçiye'' ananı da al git'' diyen bir genel başkanın partisine üyeyken köylüleri bizim ötekileştirdiğimizi söylersin. Siz Türkiye yi ötekiliğe boğdunuz?
Bu millet hep kendine yapmış ve darbeleri hep içten yemiştir. Bu şahısları başımıza getirip krallaştıranlara lafım yataklarınız da rahat uyuyormusunuz???

3 yorum:

  1. Geç gelen bir yorum olacak ancak gündemden hiç gitmeyen bu konu için geç değil sanırım.
    Öncelikle yüreğinize sağlık sonrada kaleminize.
    Türkiye Cumhuriyeti bir avuç cesur insanla değil tüm vatansever cesur yüreklerle kurulmuştur.Ogün buna karşı çıkan çürük yumurta yürekli insanlar bugün hala onların bir uzantısı olarak devam etmektedir.Bu ülke dini dili mezhebi ne olursa olsun yaşadığı vatanına sahip çıkıyorsa ki köylüsü şehirlisinden fazla sahiplidir çünkü toprağında ekmek yiyorki asla ihanet etmez ne vatan bölünür nede CUMHURİYET değişir.Hüseyin ÇELİK gibiler kokuşmuş yürekleriyle anca çevreyi kirletirler.
    Sevgiyle kal genç CUMHURİYET çi.
    Nilly.

    YanıtlaSil
  2. süpersin çok güzel yazmışsın yürüğine sağlık

    YanıtlaSil
  3. Noktasına,virgülüne kadar katılıyorum.Bir ara analar ağlamasın falan dendi.İki taraf da evlatlarını toprağa verdi falan da dendi.Ben de bu söze takıldım.Eğer dağa çıkanın anası ana olsaydı o evlat dağda olmazdı.Ben onlara ana gözüyle bakmıyorum.Düpedüz nifakçı bunlar....
    Ve asla da açılımı desteklemiyorum.Başlarda tamam isimlerini kullansınlar,dillerini kullansınlar dedim ama bundan ötesiolmamalı zaten.Burası Türkiye cumhuriyeti...

    YanıtlaSil

Yorum blogcuyu hep mutlu eder. Beni mutlu ettiğiniz için şimdiden teşekkürler...