27 Ocak 2010 Çarşamba

Sarımsaklı ve Pastırmalı Nefis Kenar Pizza




 Pizza arada bir yemeği sevdiğimiz bir yemektir. Yanlız malesef burada ki pizzacıların neredeyse hiç biri pizzaları bizim sevdiğimiz tarzda pizza yapmıyor. Biz de kendimiz yapmaya karar verdik. Hamuru ekmek hamuru alıp yapar annem içine margarin ekler bende hamuru evde yapmaya karar verdim. Üzeri eşimin icadı. İlk başta güzel olmayacak diye düşünürken bayıldık.



250 gr un
1/2 paket yaş maya
1 küp şeker
1 tatlı kaşığı tuz
ılık su

İç malzemesi;
1 baş sarımsak
150 gr kaşar
10 dilim pastırma

Sos;
1 fincan domates suyu
1 kaşık acılı ketçap

Yapılışı;

Hamuru yapacağınız tasta mayayı hazılayalım. Ilık suda  şeker ve mayayı eritin. Bir kaç kaşık un ekleyin. Biraz kabardıktan sonra un, tuz ve birazcık daha su ile yumuşak ele yapışan bir hamur elde edin. İçine 1 kaşık margarin ekleyip biraz daha yoğurun ve bozdolabında bir kaç saat bekletin.

Kaşarı rendeleyin. Sosu pişirin. Sarımsakları dilimleyin. Hamuru ince açın kenarlarını içlerine kaşar koyup kıvırın. Sosu yayın ve üzerine sarımsakları ve kaşarı serpin. Pastırmaları koyun. Sostan kenarlara da sürün. Ve çörekotu ile susam serpin. 180 derecede yaklaşık yarım saat pişirin. Afiyet olsun

3 yorum:

  1. canım ellerine sağlık çok güzel görünüyor..

    YanıtlaSil
  2. süper olmuş. bizde sosis salam yemiyoruz ya acı biberli pastırmalı yada sucuklu yapıyoruz. ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  3. Kalpkurabiye sağol canım.

    Ece bize sosis salam yemeyiz. Eşim bulunduğu sofraya oturmaz ondan bizde çareyi bu şekil bulduk sizin gibi :) sağol ziyaretin için.

    YanıtlaSil

Yorum blogcuyu hep mutlu eder. Beni mutlu ettiğiniz için şimdiden teşekkürler...