24 Ocak 2010 Pazar

Zeytinyağlı Kerevizli Pırasa

Bodrum da Pırasalar yanında kereviz ile beraber satılıyor ilk başlar da aldığım kerevizi eklemezdim ama sonradan nasıl olacak acaba diye eklemeye karar verdim. Ben ne büyük ayıp ediyormuşum o güzel kerevize nasıl da yakışıyormuş pırasaya. Sizler de deneyin çok seveceksiniz.







1 Bağ pırasa (Ben en küçük bağı aldım bu resimde ki kadar oldu)
1 Kereviz (yumruk büyüklüğünde)
1 Havuç(orta büyüklükte)
 4-5 arpacık soğan (veya 1 soğan)
1 Kaşık pirinç
1 tatlı kaşığı tuz
8 adet şeker
Yarım bardak zeytinyağ
Yarım çay bardağı su

Yapılışı;
Pırasa şerit şerit kesilir,havuç yuvalak doğranır, kereviz 12 parçaya bölünür. Eğer arpacık soğan koymayacaksanız ince doğradığınız soğanı zeytinyağ da kavurun. Biz zeytinyağlılar da arpacık soğanı çok severiz. Arpacık kullanacaksanız direk atın üzerine doğrayı iyice yıkadığınız sebzeleri şeker ve tuzunu koyun. Pirinci ve suyu ekleyip kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Mümkünse soğuyana kadar kapağını açmayın. Zeytinyağlılar da bu bir püf :)
Kereviz yaprakları ile süsleyin Afiyet olsun...

1 yorum:

  1. -kereviz yemeğiniz beni yıllar öncesine götürdü ilk kez denedim oğlum çok küçüktü anne bu patetes kokuyor diye yemedi sonra salatasını yaptım onu daha çok sevdi yemeğini portakallı çok seviyor şimdi haftada kesin 2 kez evde kereviz yapılır ama pırasalı hiç denemedim en kısa zamanda deneyeceğim sevgi ve dostlukla..

    YanıtlaSil

Yorum blogcuyu hep mutlu eder. Beni mutlu ettiğiniz için şimdiden teşekkürler...