9 Mart 2010 Salı

Yaban Mersini Reçelli Muffin

Benim keklerim çok ünlüdür. Genelde evde ne varsa koyarım ölçüm yoktur. Oda varmış aaa burada buda varmış derken çok güzel bir kek çıkar ortaya. Kekleri küçük kalıba koyunca muffin oluyorya bu kalıpları Migrostan çok uygun bir fiyata aldım. Ve o kadar memnunum ki. Kalıbından görün diye çıkartmadım. Gidince rafları dibine kadar araştırın görevliler kendilerine saklayabiliyor alınmasın diye en arkalara koyuyorlar böyle pratik şeyleri bende ikinciyi çok aradım tavaların arkasına kaymıştı. :)


3 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
2 kaşık yaban mersin reçeli
1 bardaktan 1 parmak az şeker
2 Kaşık hindistan cevizi
1-2 bardak un(yumurtanın büyüklüğüne göre değişir un oranı çok akıcı olmayan bir hamur)
Kabartma tozu
Ceviz, antep fıstığı hangisi varsa zevke göre

Yapılışı;
Yumurta ve şekeri bir güzel çırpalım. Ben çatalla ya da telle çırpıyorum. Kek yaparken mikser kullanmam. Sırası ile  yoğurt,sıvıyağ ve diğer malzemeleri ekleyelim. Önceden ısınmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Kek hamuru çok sıvı olursa içi pişmez ondan salepten koyu olmalı kıvam. Kek yapmayı bilmeyenler için açıklamam...

Afiyet Olsun...

6 yorum:

  1. ooohh afiyet olsunnn..)çok güzel görünüyorlar.
    Nilly

    YanıtlaSil
  2. ilk yorumun benden olsun ellerine emeğine sağlık bende yeniyim desteğinizi bekliyorum yorumsuz sıkıcı oluyor sayğılarımla

    YanıtlaSil
  3. Yaban mersinli tarifler bu aralar çok fazla yayınlammaya başladı.Bende daha önce yaban mersinli muffinlerin tarifini vermiştim.Ellerine sağlık.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. canım eline sağlık. nefis gözüküyor.

    YanıtlaSil
  5. gerçekten harika görünüyorlar canım ellerine sağlık

    YanıtlaSil

Yorum blogcuyu hep mutlu eder. Beni mutlu ettiğiniz için şimdiden teşekkürler...