12 Mart 2010 Cuma

Zeytinyağlı Yaprak Sarması


1 su bardağı pirinç
1/2 su bardağı zeytinyağ
2 iri soğan
2 kaşık dolmalık fıstık
2 kaşık nane
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı yeni bahar
6 küp şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı su
Asma yaprağı(haşlanmış)

Yapılışı;
Soğanları zeytinyağında iyide öldürelim. İçine fıstıları ve yıkanmış pirinçleri ekleyelim. Kavuralım. Pirinçlerin ortaları beyazlayınca nane ve diğer baharatları ekleyelim. Tuz ,şeker ve suyu ekleyip karıştıralım ve altını kapatalım. Asma yaprağı ile saralım. Bir çaybardağı da tencereye ekleyelim. Ve pişirelim.Mümkünse bir gün ağzı kapalı olarak bekletelim. Afiyet olsun...

14 yorum:

  1. bayılırım yaprak sarmasını hem zeyt,nyağlısına hemde etlisine.ellerine sğlık çok güzel sarmışsın,kalem gibi.

    YanıtlaSil
  2. canım ellerıne saglık nasılda severım:)harıka görunuyor sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Canim benim... Biraktigin yoruma cok tesekkür ediyorum... Ben de senin dolmalara bayildim... Ellerine saglik...Sevgilerimle, güzel bir hafta sonu diliyorum....

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık en sevdiğim lezzetler arasında lakin sabır ve emeke vermek istiyor..

    Afiyetler olsun bereketi ile..

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Umutlu hayat; canım bunlar çok kalın oldu yaprak iyi değildi taze yapraktan sarınca resmini çekeceğim asıl o zaman kalem gibi oluyor...:)

    YanıtlaSil
  6. Tülin ve Sevil ; saağolun bende çok severim...

    Münster; Hep beklerim bloğuma gerçekten sizin tariflere bayılıyorum...

    YanıtlaSil
  7. ellerinize sağlık.çok severim.sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. off bir çatal alıp geleyim.sevgiler

    YanıtlaSil
  9. KALEM kalem ne kadar guzel gorunuyor:)

    YanıtlaSil
  10. Günaydın :)
    Karides güveç ile ilgili sana cevap vereyim istedim. Hem de bu sayede bu güzelim dolmaları da tatmış oldum :) ellerine sağlık canım.
    Karidesleri şeffaflardan direkt kavurarak yaptım, yani öncesinde haşlamaya gerek kalmıyor, hem biraz ocakta hem de fırında piştikleri için şeffaflığı tamamen gidiyor veya bembeyaz oluyor. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  11. ellerine emeğine sağlık canımm nefis görünüyor:))

    YanıtlaSil
  12. Anlaşıldığı üzere herkes Zeytinyağlı yaprak sarmasına bayılıyor iyi yapmışım herkese afiyet olsun...

    YanıtlaSil
  13. harika, harika, harika! Ellerine sağlık, sofrana bereket:)

    YanıtlaSil

Yorum blogcuyu hep mutlu eder. Beni mutlu ettiğiniz için şimdiden teşekkürler...