Bir çok blogda hatta aldığım milföyün kabındaki resimde bile vardı bu şekil. Bende denemey istedim 2 milföyden bir tane çıkıyor ve 1 büyük 1 küçük bardakla yapılıyor kalanları da diğer kalanlarla beraber değerlendirdim ben ama siz yoğurup oklaya ile açıp değerlendirebilirsiniz.Üzerinde ki süs şekerleri hediyeleşmede Hayal ürünleri arkadaşımdan geldi. Hemen kullandım çok güzeller. Tekrar sağol arkdaşım.
Ayrıca bu tarifi 56. P.D.Ç.E 'nin sahibesi Lezzet Günlüğüm arkadaşıma gönderiyorum.
Kişi başı 2 milföy
4 kişi için 1 elma
5 küp şeker
1 tatlı kaşığı bal
1 tatlı kaşığı tarçın
5 adet ceviz
Evde olan hangi çikolata varsa olur bende tableron çikolata vardı çok az sütle çok kısık ateşte erittim.
Elmaları rendeleyin ve pişirin. Yumuşayınca içine şeker ve tarçını ekleyin. Bir kaç dakika pişince içine cevizi ekleyin. Soğumaya bırakın. Soğuyunca balı ekleyin.
Milföyler yumuşayınca büyük bir bardağı kalıp olarak kullanın ve her iki milföyden birer adet yuvarlak çıkartın. Bir yuvarlağın tam ortasından daha küçük olan bardakla tekrar bir yuvarlak çıkartın. Ve elinizde olan büyük yuvarlağa, ortası boş olan çemberi kenarlara gelecek şekilde yerleştirin. 200 derece fırında yaklaşık 15 dk pişirin. (yapması anlatmasından daha kolay)
Pişen milföylerin ortalarını bir kaşıkla bastırın.2 kaşık elmayı ortasına koyun. Üzerine erittiğiniz çikolatayı koyun. İster süsleme şekeri, ister pudra şekeri ile süsleyip servis yapın. Afiyet Olsun...
Ellerıne sağlık canım bende bunu vişnelı yapmuştım yıllar önce.gercekten hoş bır lezzet oluyor.sevgılerrr mutlu pazarlar şekerr:)
YanıtlaSilCANIM ÇOK ŞİRİN OLMUŞLAR ELLERİNE SAĞLIK..
YanıtlaSilsüper görünüyor..ellerine sağlık.....
YanıtlaSilPek güzel olmuş, ellerine sağlık! Pembe domuzcuklar da yakışmış üzerine ;)
YanıtlaSilellerinize sağlık.çok şık bir sunum olmuş
YanıtlaSilCanım harika bir tatlı ellerine sağlık öpüyorum...
YanıtlaSilçok güzel olmuş canım ellerine sağlık olsun
YanıtlaSilAfiyetler olsun nefis görünüyor güzel pratik tarif degisik ellerinize saglik
YanıtlaSilCanim benim.... Cok tesekkür ediyorum tatli yorumuna ve iltifatina.... Ayrica ellerine saglik... Bayildim elmali milföy tarifine... Eminim süper bir lezzet olmustur... Sevgilerimle, güzel bir hafta diliyorum...
YanıtlaSilellerinize sağlık çok şık görünüyorlar.Milföy hamurunu hem tatlıda hemde tuzlularda kullanmak büyük kolaylık değilmi...
YanıtlaSilellerine,sağlık. eminim görüntüsüne yakışır bir tadı vardır. yapana da yeme şansına erenlere de afiyetler olsun...
YanıtlaSilsevgiler...
çok nefis görünüyorlar ellerine sağlık denemeliyim:)))))sevgiler..
YanıtlaSilhem şık hem pratik ellerine sağlık canım
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Nefis bir görüntü. Düdleme şekerlerinde çok güzel görünüyorlar.
Sevgiyle kal.
harika görünü yo bende denicem en kısa zamanda ellerinize sağlık. bloggerda yeniyim beklerim http://beyazsepetim.blogspot.com/
YanıtlaSilkolaygelsin