14 Nisan 2010 Çarşamba

Kalıba Küçük Gelen Ne Bulduysan Keki 2 :)

Geçenlerde ikea'ya gittik.Çok pratik şeyler aldım birde internette çok beğendiğim kelepçeli kalıbı vardı. Hemen onuda attım sepete. Rejim dolayısı ile kullanamamıştım. Hemen dedim yapayım bir kek. Yapmasına yaptım ama kalıba döktüm ki 1 parmak kek :) kabardı kabardı 3 parmak oldu :))) ama tadı müthiş... Afiyetler olsun...






2 yumurta
1 bardak şeker
1 çay bardağı süt
1 avuç (fındık, badem, ceviz karışımı)
1 çay bardğaı sıvı yağ
1 küçük elma rendesi
50 gr çikolata (eritilmiş)
un, kabartmatozu, vanilya...
Yapılışı,
Yumurta ve şeker iyice çırpılır. İçine sıvı olan malzemeler konur tekrar çırpılır.  Ardından rendelenmiş elma ve iri çekilmiş fındık karışımı konur. Un konulup bozadan biraz koyu bir kıvam elde edilir. Yağlanılan kalıba yarısı konur. Kalan karışıma çikolata eklenir ve tekrar karıştırılır. ve kalıba dökülür. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirilir.

10 yorum:

  1. hayırlı olsun güle gğle kullan inşallah.....

    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. güle güle kullan hayatım kalıbını bende kelepçeli bir kalıp almak istiyorum.kekin demekki kalıba göre az geldi,olsun böylede çok nefis görünüyor.sevgiler

    YanıtlaSil
  3. selam kalıbını sağlıklı günlerde kullan canım bende bazen aklıma geleni koyup kek yaparım ininki tarifle yaptıklarımdan daha güzel olur seninkide öyle olmuş süper ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık...güle güle kullan bizede böyle güzel kekler yap

    YanıtlaSil
  5. Ben de yapmak istiyorum ama kalorisi vazgeçirttiriyor.Eline sağlık.Kalıbını iyi günlerde kullanman dileği ile.

    YanıtlaSil
  6. kalıbını iyi günlerde kullan canım eline sağlık kek de müthiş kabarmış
    sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Güle güle kullan cnm:)bende ikeadan teflon muffin kalıp tepsisinden almıştım çok memnunum..ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  8. Görüntüsü de müthişmiş. Sen söylemesen hiç de anlamayacağız yani kalıba küçük geldiğini filan...Eline sağlık canımcım:)

    YanıtlaSil
  9. canım 3 parmakta olsa cok guzel görünüyor:)bende ıkeada alacaktım baktım ama kucuk geldı kalıplar almadım.sevgilerr :)öpüyorum.

    YanıtlaSil
  10. arkadaşım lamban 8 no lu aday olarak yarışta.sana tekrar sormadım ama aynaların resim net olmadığı için lambaların daha anlaşılır olduğundan avizeni koydum.aynalarada bayıldım buarada, onların daha net resimlerini çek, bir sonraki yarışmaya da onları koyalım. :)
    BİRDE hem sana oy vermeleri hemde yarışmaya katılmak isteyenlere sayfanda linkle duyurursan sevininrim. beyazsepetim sağ üstteki banner ı da ekleyebilirsin sayfana.
    şimdiden kolay gelsin.
    kekden bir dilimde bana ayır :)

    YanıtlaSil

Yorum blogcuyu hep mutlu eder. Beni mutlu ettiğiniz için şimdiden teşekkürler...