26 Ocak 2010 Salı

Pastırmalı Kuru Fasulye ve Pilav






Bu akşam yemekte kuru fasulye ve pilav vardı. Ben çok sevsemde genelde eşim burun kıvırır kuru fasulye'ye. Ama gerçekten güzel olmuştu. Pilavı farklı yapıyorum ben ondan koydum tarifi yazmak için çok kolay çünkü ve tutuyor tane tane oluyor hatta. Turşu ise kurufasulye olurda turşu olmazmı.





250 gr Kuru fasulye (akşamdan ıslatılmış)
6 dilim pastırma
1 orta boy soğan
1 sivri biber
1 kaşık biber salçası
2 bardak domates suyu
1 bardak su
tuz. kimyon,

Yapılışı;

Kurufasülyeleri akşamdan ıslatalım ve düdüklüde 15 dk haşlayalım. Suyunu dökelim. Tencere de soğanı ve biberi kavuralım.Pastırmayı koyalım. Çemenlerden ayırabilirsiniz ama kararmıyor çemen olunca da. Kişi başı 1 kaşık sıvı yağ. soğanlar pembeleşince salça ve somates suyunu ekleyelim. Hemen ardından fasulyeleri ekleyelim tuzu koyup kısık ateşte pişirelim. Fasulye sabahtan yapılınca çok güzel oluyor. Altını kapatmadan 10 dk önce kimyon koyun gazını alsın. Çok az koymanız kafi. Afiyet olsun.





1.5 bardak pirinç(sıcak suda ıslatılmış)
1 kaşık tereyağ
4 kaşık tel şehriye
3 bardak su (sıcak)
1 tatlı kaşığı tuz veya et bulyon

Tereyağ eritilir ve şehriye kavrulur. Sıcak su eklenir  bulyon koyun ve eritin bulyonsuz ise tuz ekleyin.Önceden ıslattığımız pirinci  yıkayıp ekleyelim. Altını kısıp pişmeye bırakalım. Bu kadar basit.pişince 5 dk dinlendirmeyi unutmayın. Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. canım ellerine sağlık. üçü bir arada olmuş:)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. canım ellerine sağlık çok güzel bir görüntü.. bu trioya bayıldımm

    YanıtlaSil

Yorum blogcuyu hep mutlu eder. Beni mutlu ettiğiniz için şimdiden teşekkürler...