14 Mart 2010 Pazar

Elmalı Milföy Kayığı

Bir çok blogda hatta aldığım milföyün kabındaki resimde bile vardı bu şekil. Bende denemey istedim 2 milföyden bir tane çıkıyor ve 1 büyük 1 küçük bardakla yapılıyor kalanları da diğer kalanlarla beraber değerlendirdim ben ama siz yoğurup oklaya ile açıp değerlendirebilirsiniz.Üzerinde ki süs şekerleri hediyeleşmede Hayal ürünleri arkadaşımdan geldi. Hemen kullandım çok güzeller. Tekrar sağol arkdaşım.

Ayrıca bu tarifi 56. P.D.Ç.E 'nin sahibesi Lezzet Günlüğüm arkadaşıma gönderiyorum.


Kişi başı 2 milföy
4 kişi için 1 elma
5 küp şeker
1 tatlı kaşığı bal
1 tatlı kaşığı tarçın
5 adet ceviz

Evde olan hangi çikolata varsa olur bende tableron çikolata vardı çok az sütle çok kısık ateşte erittim.

Elmaları rendeleyin ve pişirin. Yumuşayınca içine şeker ve tarçını ekleyin. Bir kaç dakika pişince içine cevizi ekleyin. Soğumaya bırakın. Soğuyunca balı ekleyin.
Milföyler yumuşayınca büyük bir bardağı kalıp olarak kullanın ve her iki milföyden birer adet yuvarlak çıkartın. Bir yuvarlağın tam ortasından daha küçük olan bardakla tekrar bir yuvarlak çıkartın. Ve elinizde olan büyük yuvarlağa, ortası boş olan çemberi kenarlara gelecek şekilde yerleştirin. 200 derece fırında yaklaşık 15 dk pişirin. (yapması anlatmasından daha kolay)
Pişen milföylerin ortalarını bir kaşıkla bastırın.2 kaşık elmayı ortasına koyun. Üzerine erittiğiniz çikolatayı koyun. İster süsleme şekeri, ister pudra şekeri ile süsleyip servis yapın. Afiyet Olsun...

15 yorum:

  1. Ellerıne sağlık canım bende bunu vişnelı yapmuştım yıllar önce.gercekten hoş bır lezzet oluyor.sevgılerrr mutlu pazarlar şekerr:)

    YanıtlaSil
  2. CANIM ÇOK ŞİRİN OLMUŞLAR ELLERİNE SAĞLIK..

    YanıtlaSil
  3. süper görünüyor..ellerine sağlık.....

    YanıtlaSil
  4. Pek güzel olmuş, ellerine sağlık! Pembe domuzcuklar da yakışmış üzerine ;)

    YanıtlaSil
  5. ellerinize sağlık.çok şık bir sunum olmuş

    YanıtlaSil
  6. Canım harika bir tatlı ellerine sağlık öpüyorum...

    YanıtlaSil
  7. çok güzel olmuş canım ellerine sağlık olsun

    YanıtlaSil
  8. Afiyetler olsun nefis görünüyor güzel pratik tarif degisik ellerinize saglik

    YanıtlaSil
  9. Canim benim.... Cok tesekkür ediyorum tatli yorumuna ve iltifatina.... Ayrica ellerine saglik... Bayildim elmali milföy tarifine... Eminim süper bir lezzet olmustur... Sevgilerimle, güzel bir hafta diliyorum...

    YanıtlaSil
  10. ellerinize sağlık çok şık görünüyorlar.Milföy hamurunu hem tatlıda hemde tuzlularda kullanmak büyük kolaylık değilmi...

    YanıtlaSil
  11. ellerine,sağlık. eminim görüntüsüne yakışır bir tadı vardır. yapana da yeme şansına erenlere de afiyetler olsun...
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. çok nefis görünüyorlar ellerine sağlık denemeliyim:)))))sevgiler..

    YanıtlaSil
  13. hem şık hem pratik ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  14. Canım,
    ellerine sağlık. Nefis bir görüntü. Düdleme şekerlerinde çok güzel görünüyorlar.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  15. harika görünü yo bende denicem en kısa zamanda ellerinize sağlık. bloggerda yeniyim beklerim http://beyazsepetim.blogspot.com/
    kolaygelsin

    YanıtlaSil

Yorum blogcuyu hep mutlu eder. Beni mutlu ettiğiniz için şimdiden teşekkürler...